Matchias Napisano 22 Lipiec 2007 Napisano 22 Lipiec 2007 Witam I znów pojazd gąsienicowy (dawno nie było). Tym razem dziargane w blenderze, jest to mój pierwszy model robiony w blenderze więc proszę o wyrozumiałość:) Wszelkie uwagi mile widziane. Pozdrawiam
FF Napisano 22 Lipiec 2007 Napisano 22 Lipiec 2007 Też chciałem go kiedyś zrobić ale brakło referencji. Powodzenia.
mrkrzysiek Napisano 22 Lipiec 2007 Napisano 22 Lipiec 2007 bardzo ładnie się zapowiada i oryginalny pojazd wybrałeś powodzenia
Matchias Napisano 23 Lipiec 2007 Autor Napisano 23 Lipiec 2007 Dzięki za komentarze, Dorobiłem gąsienice i powiem tak: ustawianie gąsienic w Blenderze jest tak proste i przyjemne jak tylko można to sobie wyobrazić:) Czekam na opinie:) Pozdrawiam
kliment woroszyłow Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 otexturuj koniecznie i daj jakąs scenke..najlepiej ulica pełna gruzu:)
Matchias Napisano 24 Lipiec 2007 Autor Napisano 24 Lipiec 2007 uncle - ale Blender jest darmowy:) kliment - i pewnie mam Ci to obiecać:) freedom - czytasz w moich myślach:)
Matchias Napisano 27 Lipiec 2007 Autor Napisano 27 Lipiec 2007 Witam Wydaje mi się że trochę za duży ten bruk zrobiłem, co myślicie?
Filip Napisano 27 Lipiec 2007 Napisano 27 Lipiec 2007 Raczej za duży jak na moje oko. To może przeskaluj czołg i po kłopocie.
kliment woroszyłow Napisano 27 Lipiec 2007 Napisano 27 Lipiec 2007 no jednak bedzie ulica, choc nie obiecał!:D
ReflectVision Napisano 27 Lipiec 2007 Napisano 27 Lipiec 2007 jeszcze za duzy ten bruk .. zmniejsz go i daj inny widok kamery bo czolg wyglada jak zabawka :)
Matchias Napisano 27 Lipiec 2007 Autor Napisano 27 Lipiec 2007 Yaro16 - no cóż każdy ma swoją metodę, Pionier zimmerit modelował na swoim tygrysie. Kliment - będzie ulica i kamienica i barykada:) nie będzie powstańców ani niemców, ale nic nie obiecuję:) ReflectVision - to nie jest czołg:) a proporcje sa ok. lub bardzo zblizone do ok. tu masz trochę informacji o tym pojeździe: http://www.powstanie-warszawskie-1944.ac.pl/goliath.htm
Muminek Napisano 29 Lipiec 2007 Napisano 29 Lipiec 2007 A kurde teraz się dopiero skapłem że to nie czołg tylko ta ich zdalnie sterowana mina :D To może zakończy sugestie o przeskalowaniu "czołgu" .
kliment woroszyłow Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 IMO zaczyna wyglądać...moze troszke uszkodzeń na kamienicy by sie przydało.....mam pytanie po lewej gdzie ten "murek" bedzie pewnie barykada....masz juz pomysł z czego ona bedzie? PS- do wszystkich dla których ten "czołg" jest za mały...na miłość Boską!!..to nie czołg!nie oglądacie filmów czy jak? :D
FF Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 Hm... szczerze mówiąc nie przypominam sobie żeby ten "czołg" występował w jakimś filmie:P Nie wiem czy to dobrze że goliath jest taki mały w tym kadrze i tak z boku no ale nie wiem jak to sobie tam zaplanowałeś:)
kliment woroszyłow Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 Freedom.....chocby dwa tytuły "Kanał" i "kolumbowie rocznik 20 " :)
Ardeni Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 Ok więc jeśli uznamy, że skala na fotce z ludźmi kilka postów wyżej jest dobra (a raczej jest) to w takim razie pojazd na ostatnim renderze jest ciut za mały, wnioskuje to po rozmiarze drzwi kamienicy. Jedziesz dalej, ciekawe jak poradzisz sobie z texturkami.
Valery Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 A kurde teraz się dopiero skapłem że to nie czołg tylko ta ich zdalnie sterowana mina :Dja bym powiedział że to taki "samochód pułapka" ;) tak się przypadkiem złożyło, że właśnie wczoraj się na taki natknąłem we wrocławskim arsenale :) http://img480.imageshack.us/img480/2384/goliatmalymk8.jpg nie fotografowałem go jakoś szczegółowo bo byłem tam po referki maxima :) jak dla mnie super ci idzie. może zrób jakąś dziurę czy wyrwę w tej ulicy :)
Matchias Napisano 14 Sierpień 2007 Autor Napisano 14 Sierpień 2007 Witam Kliment - zniszczenia będą, spokojna głowa, przecież trwa powstanie, barykada będzie miedzy innymi z tych płyt chodnikowych co ich brakuje na chodniku. Ardeni - co do rozmiaru goliatha, starałem się wszystko dokładnie wymierzyć, więc wydaje mi się że Twoje wątpliwości wynikają raczej z ustawienia kamery a nad tym jeszcze trochę popracuję później, co do tekstur to sam jestem ciekaw jak mi wyjdzie. Valery - dzięki, tak pięknego bruku nie będę psuł, za to rozwalę trochę kamienice:), wspominałeś coś o referkach maxima, bardzo byłbym wdzięczny gdybyś zechciał sie nimi podzielić:) A tu malutki update:
Matchias Napisano 6 Wrzesień 2007 Autor Napisano 6 Wrzesień 2007 Witam Motywacja mi przygasa:( Mały postęp:
ReflectVision Napisano 6 Wrzesień 2007 Napisano 6 Wrzesień 2007 Mathias bardzo ladnie, zaczyna to w koncu jakos po malu wygladac, nie trac motywacji, lec przed siebie, a Bozia Ci to w dzieciach wynagrodzi :)
claude Napisano 6 Wrzesień 2007 Napisano 6 Wrzesień 2007 teraz to dopiero zaczyna się powstanie, trochę więcej gruzu i krwi nie zauważyłeś że na cgsociety jest jakaś martwota?
kliment woroszyłow Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 Mathias...dodaj troche jeszcze do tej barykady...zróznicuj budulec...wózek dziecięcy, wagon tramwajowy beczki paczki duzo rózności...:) nie trac ducha!:D
Oleksiak Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 Heh.. Fajnie to wygląda. Pobaw się "reactorem" i pozrzucaj kilka kul na scenę :PP A tak serio to te płyty chodnikowe powinny być gdzieniegdzie połamane, ta kostka brukowa chyba zbyt wygładzona. A i jeszcze się doczepie :P tej płyty chodnikowej prawie "spod" budynku to by raczej nie wyciągnęli :D
claude Napisano 9 Wrzesień 2007 Napisano 9 Wrzesień 2007 Mam pytanie! Czy takie kubły na śmieci były w 44 podczas powstania?
wrzecionek Napisano 9 Wrzesień 2007 Napisano 9 Wrzesień 2007 no właśnie pytanie to samo co przedmówca.
Gość BigBen Napisano 9 Wrzesień 2007 Napisano 9 Wrzesień 2007 http://powstanie-warszawskie-1944.ac.pl/anowe/chwat3.jpg Tu masz "wyposażenie barykady" w powstaniu warszawskim. Sporo tego jest więc wybór co do modelowania masz. Pozdrawiam. Aha, co do śmietników to są ok. Tak mi się wydaje, może lepiej by wyglądały jak byś zrobił takie przetłoczenia jak w linku na górze. Na drugim planie po lewej widać kilka kubłów.
claude Napisano 9 Wrzesień 2007 Napisano 9 Wrzesień 2007 nie wiedziałem że ten model kubłów na śmieci ma taką historię, sorry za niedowiarstwo powodzenia
Kr3tz Napisano 9 Wrzesień 2007 Napisano 9 Wrzesień 2007 pare miesiecy tez modelowalem Goliata ale go nie skonczylem. najgorsze ze kazdy jest inny. powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi