Temporal Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 Modeluje sobie takie sluchaweczki i nie mam pojecie jak zrobic takie zmarszczki na sluchawie :/ Jakies ciekawe rady, linki lub inne przydatne bajery?:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 wymodelowac? odpowiednio zagescic, poprzesowac vertexy i gotowe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 namalowac bumpa i przeksztalcic w normala i gotowe; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 Pan ZBrush w ostateczności pomoże ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 23 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2007 zbrush odpada za slabego kompa mam :/ coz modelowac to chyba masakra bedzie cos wez jakiego bumpa w sofcie 2d sproboje zorobic choc w 2d tez kiepski jestem :P jakis dobry brush i do boju :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 Ja bym to gradient ramp z noisem potraktowal. Jako bump albo displace. Nic w 2D nie będzie trzeba malować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 W Photoshopie minuta, nawet dla początkującego. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 23 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2007 Hynol ale jakie ustawienie pod tego grandineta? bo chyba jakos magicznie trzeba ustawic by takie paski wyszly bo nie chce chropowatosci z pod czystego noisa :P naprowadz mistrzu :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 rozciągasz w jedną stronę noisa i po kłopocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 23 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2007 dzieki wszystkim za rady postaram sie wszystkie wyprobowac :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 namaluj dispa w photoshopie, kilkadziesiąt machnięć i masz. mapa proceduralna będzie zbyt losowa. Tu zmarszczki powstają głównie na wewnętrznym i zewnęrznym kancie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 Nie chodziło mi o noisea tylko o gradient ramp (paseczki czarno białe na przemian) z włączona opcją noise (żeby nie były równe i monotonne). Sam noise też byłby do zastosowania, ale tak imho jest prościej i szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 KLICEK napisał żeby bumpa przekształcić w normala, jak to zrobić potrzebny jest jakiś plugin do photoshopa? Sorki za głupie pytanie ale jeżeli chodzi o normale to jestem zielony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 tak Tomala plugin od Nvidii http://developer.nvidia.com/object/photoshop_dds_plugins.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 A po co wy chcecie bump mape na normal mape przerabiać? Tak się pytam bo chyba czegoś nie wiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 zeby skrocic czas renderingu nie wlaczajac bumpshadows ? a bedzie wygladala jak disp tylko na okraglych rozkach sie bedzie zdradzała :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 No tak - czass będzie krótszy. Myślałem że coś innego jeszcze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 24 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2007 Heh tyle porada a ja czasu nie mialem zadnej metody sprawdzic :P (wiecie zabawa z SSS'em mentalowskim mnie pochlonela) Jeszcze raz thx all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi