mirach Napisano 1 Sierpień 2007 Napisano 1 Sierpień 2007 Dopiero co bete wypuscili i już jest wersja Final. Do sciagnięcia demko, które nawet po 30 dniach można uzywac jako cos w rodzaju file viewer :) http://nevercenter.com/download/ pozdrawiam Mirach 1
Reanimator Napisano 1 Sierpień 2007 Napisano 1 Sierpień 2007 No ciekawe, czy wszystkie bugole polikwidowali... Zaraz sprawdze demo.
Reanimator Napisano 1 Sierpień 2007 Napisano 1 Sierpień 2007 Ale nadal brak normalnego Backface Culling. Taka kropla goryczy... No i to, czym sie chwala, czyli Scene Management, jest nie do uzycia, gry wiele osobnych elementow bardzo spowalnia FPS. Przynajmniej u mnie.
Gordy Napisano 1 Sierpień 2007 Napisano 1 Sierpień 2007 Ale silo to nr 1 dla początkujących bo tani. Fantastycznie prosty i konfigurowalny. Przesiadka do modelowania w Mayi czy XSI nie powinna stanowić większych problemów.
KLICEK Napisano 1 Sierpień 2007 Napisano 1 Sierpień 2007 i jak wrazenia chlopaki ? :) warto sciagac ? :D betka była, hmmm delikatnie rzecz ujmujac nie do pracy hehe
mrkrzysiek Napisano 1 Sierpień 2007 Napisano 1 Sierpień 2007 o fajnie że już jest 2 to czekam na jakąś recenzje jeszcze
Reanimator Napisano 1 Sierpień 2007 Napisano 1 Sierpień 2007 Co Ty mowisz, dlaczego nie do pracy?! Zrobilem w niej wiele rzeczy, takze nie wiem o czym mowisz Klicor:)
BLADE Napisano 1 Sierpień 2007 Napisano 1 Sierpień 2007 a ja dodam ze blender 2.45 juz niedlugo wyjdzie :)
mirach Napisano 2 Sierpień 2007 Autor Napisano 2 Sierpień 2007 od wczoraj sie bawie w demie, i musze przyznac ze strasznie zabawny programik. Latwo podchodzi, obsluga prosta, wprawdzie nie robilem nic ambitnego, ale aowanie displace na bulwiatej poduszce pozostawia niezapomniane wrazenia :) BLADE: wynocha z kryptoreklamą :D
ttaaddeekk Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 kurcze a mi co pewien czas error wyskakuj :/ ale nic program i tak jest warty zachodu , bo jak juz patrze na editable poly i turbosmooth to mi sie rzygac chce :D
Kris_R Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 Silo jest dla mnie jednym z lepszych modelerów. Sprawdziłem go na placu boju wielokrotnie i spisał się znakomicie. Oczywiście jest tylko miłą alternatywą, bo w XSI czy w Maxie też się przyjemnie modeluje. Trzeba czasami trochę skonfigurować klawiaturę pod siebie a potem już z górki. Silo jako niezależny soft jest po prostu ekstra. Kropka.
KLICEK Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 Reanimator, no co chwile mi sie cham wykrzaczal ! na stos go wrzucilem i spalilem ! za kare, za to 1.3c działała stabilnie u mnie, reszta juz jakos gorzej :) teraz lepiej jest ? edit : ok nie jest wlasnie przeczytalem ;) Silo is a master piece in usability.
ramze Napisano 8 Sierpień 2007 Napisano 8 Sierpień 2007 Jakoś Mnie się wydaje, że 1.4 bardziej dopracowany. Mimo, że 2.0 ma więcej funkcji to lepiej się pracuje na 1.4
3d_new_B Napisano 14 Sierpień 2007 Napisano 14 Sierpień 2007 A bawiliście się Hexagonem 2 ? Też fajny ale u mnie się wywala...
Destroyer Napisano 14 Sierpień 2007 Napisano 14 Sierpień 2007 ja do hexagona podchodziłem kilka razy ale nie ma możlwiści zmiany ustawień mychy na np takie jak w majce i strasznie był nabugowany sypał się zawsze i wszędzie no to wyleciał :P
mirach Napisano 15 Sierpień 2007 Autor Napisano 15 Sierpień 2007 Kurcze, wreszcie miałem czas pobawić się demo Silo i musze przyznać że się ciut zawiodłem. Wprawdzie szybki i wygodny w użyciu, ale narzędzia nie działają pewnie. Bevel uzyty na krawędziach stworzył obrocone poligony, bardzo często extrude tworzy zerwoy extrude zanim się go ruszy i samemu ustawi pozadany extrude (przez co mam niechciane dodatkowe edge). Udalo mi się go też wysypać zmieniając jakiś (juz nie pamietam) parametr poniżej 0. Nie jest tego zbyt wiele, ale wystarczy żebym w czasie modelowania zastanawiał sie "czy aby to co teraz zrobie nie zniszczy mi siatki" a tak modelować nie przepadam. No nic.. pozyjemy zobaczymy, moze za jakis czas znowu sciagne demko i sie pobawie :) A Hexagon się sypał jak szalony ;) Mirach
Rekomendowane odpowiedzi