Pionier Napisano 4 Grudzień 2003 Napisano 4 Grudzień 2003 Witam wszystkich. Zaczalem robic otoczenie dla FW. I chcialbym poznac waszej opinie co do tego co juz zrobilem. Nie wiem moze macie jakies ciekawsze tla bo z tego nie do konca jestem zadowolony, no i czy taka kompozycja moze byc? tzn takie ujecie. pozdrawiam
wiggles Napisano 4 Grudzień 2003 Napisano 4 Grudzień 2003 argh :) to jest to co tygryski lubia najbardziej :D jeszcze tylko tekstury
kozioo Napisano 4 Grudzień 2003 Napisano 4 Grudzień 2003 Ładnie to wygląda, tylko wg mnie trawka powinna być drobniejsza i chmurki nie do końca pasują:/ Ale poza tym to naprawde fajne.
Lookas Napisano 4 Grudzień 2003 Napisano 4 Grudzień 2003 noooo:)) qrcze robi wrazenie na pierwszy rzut oka:)) Czekam no całość tekstur:)) Bedzie extra!!!! Powodzenia Lookas
nesq Napisano 4 Grudzień 2003 Napisano 4 Grudzień 2003 prze prze prze piękne, odwaliłeś kawał dobrej roboty. RESPECT !!
Loozack Napisano 4 Grudzień 2003 Napisano 4 Grudzień 2003 mi się bardzo podoba [piwo] tylko jakoś tak pusto jest z prawej strony... tak se myślę, że jakby jeszcze przed nim stał pilot trzymający chełm w ręku to już w ogóle byłoby ultra mega wypas :D pozdrawiam [piwo]
l_lewandowski Napisano 5 Grudzień 2003 Napisano 5 Grudzień 2003 Witam! Kolor nieba nie pasuje mi do calosci, ale poza tym bardzo fajnie sie to zapowiada. Udalo Ci sie ladnie skadrowac model! Pozdrawiam!
Pionier Napisano 6 Grudzień 2003 Autor Napisano 6 Grudzień 2003 :) takich komento to sie nie spodziewalem.. dzieki wielki. chmury jak i kolor nieba poprawiam. moze dzis cos umieszcze do wgladu. co do pilota to nie powiem ze o tym myslalem ale w innej postaci.... poki co nic nie mowie:) pozdro
Loozack Napisano 6 Grudzień 2003 Napisano 6 Grudzień 2003 idą Święta... więc zamiast zbiornika paliwa daj mu bombę z napisem \"Marry X-Mas\" :D albo w kabinie pilota posadź Świętego Mikołaja :D
ftorek Napisano 6 Grudzień 2003 Napisano 6 Grudzień 2003 ladnie ladnie ale przyczepilbym sie do dachu tego garazu - jakas ta texturka taka niemrawa - i w ogole ten daszek jakis taki... kurcze no... odstajacy od reszty troche
Pionier Napisano 6 Grudzień 2003 Autor Napisano 6 Grudzień 2003 .....i jeszcze pomaluje go w swiateczne barwy :D. ftorek, wiem ze to dziwnie wyglada ale robilem ze zdjecia (1) i tak to wyszlo. Poszukam jeszcze innych fotek moze cos znajde jak znajde to poprawie. Pozdro
Ufooox Napisano 7 Grudzień 2003 Napisano 7 Grudzień 2003 fajne teksturki by sie przydaly i to bardzo wow :) tyle powiem :D modelik wypasiony
Pionier Napisano 7 Grudzień 2003 Autor Napisano 7 Grudzień 2003 dzieki mw4d . tymczasem siedzeialem troszke i testowalem sobie rozne ustawienia i to co teraz mi wyszlo wyglada lepiej niz gdy w tle jest bitmapa (?) ale i tak to chyba nie to .... trawa poprawilem :) nie wiem czy lepiej... zamiast samolotu poki co kulka (jest ona tylko poto zeby wypelnic luke zamiast samolotu nie zwracac na nia uwagi !), z samolotem renderuje sie 48 min :I. pozdro
Loozack Napisano 9 Grudzień 2003 Napisano 9 Grudzień 2003 narazie dużo nie widać :) no i wyszedł bug na łopacie śmigła :P:D czekam na więcej :) trzymaj się [piwo]
Pionier Napisano 9 Grudzień 2003 Autor Napisano 9 Grudzień 2003 bedzie wiecej widac jak obrazek bedzie wiekszy... ps. bug na smigal
Vetis Napisano 9 Grudzień 2003 Napisano 9 Grudzień 2003 perpektywa jest spoko nadaje agrsywnosci samolotowi. wg. mnie lepiej z bitmapa bylo (tylka ja bardzij dopasuj)
Loozack Napisano 9 Grudzień 2003 Napisano 9 Grudzień 2003 no to teraz masz jazdę Pionier [lol2] zrób tak, żeby wszystkim się podobało ;) [piwo]
Anonymous Napisano 11 Grudzień 2003 Napisano 11 Grudzień 2003 Hej swietna robota WTG :) BTW jestem przedstawicielem pewnej społeczności spędzającej duzo czasu na lataniu online samolotami z 2WŚ. Chcielibyśmy wyrendrować ładny, złożony filmik przedstawiajacy walke samolotow. Poszukujemy osob chetnych do pomocy. Poszukujemy gotowych modeli, dokładnych rysunków, doświadczen do tworzenia czegos takiego. Pozdrawiam yivan#student.wszia.edu.pl
Pionier Napisano 15 Grudzień 2003 Autor Napisano 15 Grudzień 2003 perspektywa zostanie taka jaka jest (na 95%) nad niebem popracuje. Pozdro ps. wiadomo ze jednym sie bedzie podobalo innym nie :P ps.2 Anonymous -> 2450916 moj nr gg :)
Mateusz Napisano 15 Grudzień 2003 Napisano 15 Grudzień 2003 Fajny samolocik, super... ale tlo jest do d*** :) czekam na texturki i na skonczona pracke... P.S. kompozycja i perspektywka super...
Pionier Napisano 15 Grudzień 2003 Autor Napisano 15 Grudzień 2003 dzieki Mateusz obecnie robie textury na skrzydla, ale strasznie biednie to wyglada wiec poki co nie pokazuje tego co zorbilem. niebo poprawie pozdro
Loozack Napisano 17 Grudzień 2003 Napisano 17 Grudzień 2003 Pionier, koniecznie musisz dać temu potworowi na avatarze czapkę św. Mikołaja... no co, taka moda :D [piwo] P.S. zapodaj jakiś update :)
Pionier Napisano 18 Grudzień 2003 Autor Napisano 18 Grudzień 2003 nie on chyba nie lubi sniegu :] nie lubi o tym gadac... update bedzie, spokojnie :) dzieki za dotychczasowe odp. Pozdro
Mateusz Napisano 18 Grudzień 2003 Napisano 18 Grudzień 2003 czekam na update... :) ale ja jestem nachalny... :D
Pionier Napisano 18 Grudzień 2003 Autor Napisano 18 Grudzień 2003 no zabieram sie do pracy wkoncu to od dzis mam wolne :) Pozdrawiam
Pionier Napisano 18 Grudzień 2003 Autor Napisano 18 Grudzień 2003 Originally posted by Pionier obecnie robie textury na skrzydla, ale strasznie biednie to wyglada wiec poki co nie pokazuje tego co zorbilem. skoro tak chcecie to pokaze wam render z poniedzialku :) :P (uwaga bardzo stara wersja, to wlasnie to wyglada tak jak wyzej napisaelm..)
Anonymous Napisano 18 Grudzień 2003 Napisano 18 Grudzień 2003 SUPER ta tekstura bardzo pasuej nigdy nie widziałem czegoś takiego jeszcze texturka na resztę samolotu Pozdro ProxY
Loozack Napisano 18 Grudzień 2003 Napisano 18 Grudzień 2003 hehe, mogłeś tego nie pokazywać :P kidding ;) khem, nieźle :D
Pionier Napisano 19 Grudzień 2003 Autor Napisano 19 Grudzień 2003 yyy jak SUPER ?:P przeciez eh.. :D hmm ?:))))))
Fafex Napisano 19 Grudzień 2003 Napisano 19 Grudzień 2003 Model ładny, ale: 1. Przy finalnym renderingu daj większy AA 2. Tam w górnej części tego domku tekstura jest jakby trochę za bardzo rozciągnięta. Spróbuj ją ustawić sąsiadująco, albo coś w tym stylu. 3. Rozumiem, że to jest lotnisko polowe, ale tam po prawej jest jak na pustyni. Dodaj chociaż jakieś takie delikatne cienie gór w oddali. Chyba wiesz o co mi chodzi, prawda. Wtedy nie będzie tak pusto. 4. Marzy mi się tutaj jeszcze taki wysoki maszt z powiewającą flagą za tym samolotem, kołą domku. Jak już skończysz efekt może być niesamowity. Czekam i życzę powodzenia! :)
Pionier Napisano 19 Grudzień 2003 Autor Napisano 19 Grudzień 2003 Loozack, :] slucham kazdego :) Fafex: 1. Bedzie (oczywista sprawa) 2. Byc moze caly dach zostatnie wymieniony, a jezeli nie to poprawie texture. 3. Mam taki zamiar, moze nie gory tylko las. Zastanawiam sie czy nie dodac jakis samolotow na niebie w prawym gornym rogu (jeszcze pomysle) 4. Czemu nie :). > Jak już skończysz efekt może być niesamowity. oby. > Czekam i życzę powodzenia! dzieki wielkie. Pozdrawiam
Fafex Napisano 20 Grudzień 2003 Napisano 20 Grudzień 2003 Ładnie. Pracuj nad resztą tekstury. A tak przy okazji jeżeli skrzydło jest aż tak bardzo wyeksploatowane jak na tej teksturze, to ten krzyżyk jest dla mnie trochę zbyt wyraźny. Powinien być jakiś taki może lekko \"zdarty\". A może ty tylko moje odczucie. Sam nie wiem. Czekam na reszte. :)
Loozack Napisano 21 Grudzień 2003 Napisano 21 Grudzień 2003 a ja mam takie wrażenie, że te zdarcia powinny być bardziej z przodu, w końcu tam jest największy opór powietrza :) pozdrawiam [piwo]
Fafex Napisano 21 Grudzień 2003 Napisano 21 Grudzień 2003 Zgadzam się z Loozackiem. Pionier: Jeśli ci się uda to porób jeszcze takie ładnie zacieki z przodu skrzydeł. Może się domyślisz o co mi chodzi ;)
Pionier Napisano 21 Grudzień 2003 Autor Napisano 21 Grudzień 2003 postaram sie poprawic. ps dzieki za komentarze.
Mateusz Napisano 21 Grudzień 2003 Napisano 21 Grudzień 2003 1. może o tym wiesz, ale glupio wyglada ta sama texturka na obu skrzydlach... 2. krzyżyk faktycznie powinien byc mniej widoczny... 3. czekam na updaty, zapowiada sie wyśmienicie... Pozdrawiam
Pionier Napisano 22 Grudzień 2003 Autor Napisano 22 Grudzień 2003 :D Mateusz. 1. Ja doskonale o tym wiem, roznice w texturach wprowadze kiedy to bedzie konieczne (na obecnym etapie testow wydaje mi sie to mniej wazne) 2. Z tym roznie bywa, narazie zostanie tak jak jest. 3. Prosze bardzo: (gora to jeszcze nie to o co chce ostatecznie uzyskac. niemniej jednak z dolu jestem bardzo zadowolony)
Pionier Napisano 22 Grudzień 2003 Autor Napisano 22 Grudzień 2003 czekam na Wasze komentarze. Pozdrawiam
Mateusz Napisano 22 Grudzień 2003 Napisano 22 Grudzień 2003 dzieki za updaty, :P wczesniej chyba bardziej mi sie podobalo... jakis bump by sie chyba przydal...
Fafex Napisano 22 Grudzień 2003 Napisano 22 Grudzień 2003 Sorry, ale nie zgodze się z Tobą mateusz. Moim zdaniem teraz jest o wiele lepiej. Przedtem te skrzydła wyglądały jakby zardzewiały, bo nie były używane. Teraz wyglądają jak z użyte od normalnej eksploatacji, a to jest dużo bardziej wiarygodne. Bardzo ładnie Pionier. Oby tak dalej :)
Loozack Napisano 23 Grudzień 2003 Napisano 23 Grudzień 2003 bardzo fajnie, tylko szkoda, że prawie nie widać bumpa :| no ale finałowe rendery napewno będą większe więc pewnie będzie już coś widać :) pozdrawiam [piwo]
Pionier Napisano 23 Grudzień 2003 Autor Napisano 23 Grudzień 2003 dzieki za komentarze. Bump jest a czemu go nie widac to nie wiem. Na koncowym renderq postaram sie to zmienic :]. Pozdrawiam
Pionier Napisano 25 Grudzień 2003 Autor Napisano 25 Grudzień 2003 taki test z tym co zrobilem w scenografi (dodalem textury opn i oslon na przednie podwozie, cholera jak to bedzie wieksze to bedzie lepiej wygladalo :/ ). wylaczylem trawe zeby sie szybciej renderowalo Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi