Napisano 4 Grudzień 200321 l Witam wszystkich. Zaczalem robic otoczenie dla FW. I chcialbym poznac waszej opinie co do tego co juz zrobilem. Nie wiem moze macie jakies ciekawsze tla bo z tego nie do konca jestem zadowolony, no i czy taka kompozycja moze byc? tzn takie ujecie. pozdrawiam
Napisano 4 Grudzień 200321 l argh :) to jest to co tygryski lubia najbardziej :D jeszcze tylko tekstury
Napisano 4 Grudzień 200321 l Ładnie to wygląda, tylko wg mnie trawka powinna być drobniejsza i chmurki nie do końca pasują:/ Ale poza tym to naprawde fajne.
Napisano 4 Grudzień 200321 l noooo:)) qrcze robi wrazenie na pierwszy rzut oka:)) Czekam no całość tekstur:)) Bedzie extra!!!! Powodzenia Lookas
Napisano 4 Grudzień 200321 l mi się bardzo podoba [piwo] tylko jakoś tak pusto jest z prawej strony... tak se myślę, że jakby jeszcze przed nim stał pilot trzymający chełm w ręku to już w ogóle byłoby ultra mega wypas :D pozdrawiam [piwo]
Napisano 5 Grudzień 200321 l Witam! Kolor nieba nie pasuje mi do calosci, ale poza tym bardzo fajnie sie to zapowiada. Udalo Ci sie ladnie skadrowac model! Pozdrawiam!
Napisano 6 Grudzień 200321 l Autor :) takich komento to sie nie spodziewalem.. dzieki wielki. chmury jak i kolor nieba poprawiam. moze dzis cos umieszcze do wgladu. co do pilota to nie powiem ze o tym myslalem ale w innej postaci.... poki co nic nie mowie:) pozdro
Napisano 6 Grudzień 200321 l idą Święta... więc zamiast zbiornika paliwa daj mu bombę z napisem \"Marry X-Mas\" :D albo w kabinie pilota posadź Świętego Mikołaja :D
Napisano 6 Grudzień 200321 l ladnie ladnie ale przyczepilbym sie do dachu tego garazu - jakas ta texturka taka niemrawa - i w ogole ten daszek jakis taki... kurcze no... odstajacy od reszty troche
Napisano 6 Grudzień 200321 l Autor .....i jeszcze pomaluje go w swiateczne barwy :D. ftorek, wiem ze to dziwnie wyglada ale robilem ze zdjecia (1) i tak to wyszlo. Poszukam jeszcze innych fotek moze cos znajde jak znajde to poprawie. Pozdro
Napisano 7 Grudzień 200321 l fajne teksturki by sie przydaly i to bardzo wow :) tyle powiem :D modelik wypasiony
Napisano 7 Grudzień 200321 l Autor dzieki mw4d . tymczasem siedzeialem troszke i testowalem sobie rozne ustawienia i to co teraz mi wyszlo wyglada lepiej niz gdy w tle jest bitmapa (?) ale i tak to chyba nie to .... trawa poprawilem :) nie wiem czy lepiej... zamiast samolotu poki co kulka (jest ona tylko poto zeby wypelnic luke zamiast samolotu nie zwracac na nia uwagi !), z samolotem renderuje sie 48 min :I. pozdro
Napisano 9 Grudzień 200321 l narazie dużo nie widać :) no i wyszedł bug na łopacie śmigła :P:D czekam na więcej :) trzymaj się [piwo]
Napisano 9 Grudzień 200321 l Autor bedzie wiecej widac jak obrazek bedzie wiekszy... ps. bug na smigal
Napisano 9 Grudzień 200321 l perpektywa jest spoko nadaje agrsywnosci samolotowi. wg. mnie lepiej z bitmapa bylo (tylka ja bardzij dopasuj)
Napisano 9 Grudzień 200321 l no to teraz masz jazdę Pionier [lol2] zrób tak, żeby wszystkim się podobało ;) [piwo]
Napisano 11 Grudzień 200321 l Hej swietna robota WTG :) BTW jestem przedstawicielem pewnej społeczności spędzającej duzo czasu na lataniu online samolotami z 2WŚ. Chcielibyśmy wyrendrować ładny, złożony filmik przedstawiajacy walke samolotow. Poszukujemy osob chetnych do pomocy. Poszukujemy gotowych modeli, dokładnych rysunków, doświadczen do tworzenia czegos takiego. Pozdrawiam yivan#student.wszia.edu.pl
Napisano 15 Grudzień 200321 l Autor perspektywa zostanie taka jaka jest (na 95%) nad niebem popracuje. Pozdro ps. wiadomo ze jednym sie bedzie podobalo innym nie :P ps.2 Anonymous -> 2450916 moj nr gg :)
Napisano 15 Grudzień 200321 l Fajny samolocik, super... ale tlo jest do d*** :) czekam na texturki i na skonczona pracke... P.S. kompozycja i perspektywka super...
Napisano 15 Grudzień 200321 l Autor dzieki Mateusz obecnie robie textury na skrzydla, ale strasznie biednie to wyglada wiec poki co nie pokazuje tego co zorbilem. niebo poprawie pozdro
Napisano 17 Grudzień 200321 l Pionier, koniecznie musisz dać temu potworowi na avatarze czapkę św. Mikołaja... no co, taka moda :D [piwo] P.S. zapodaj jakiś update :)
Napisano 18 Grudzień 200321 l Autor nie on chyba nie lubi sniegu :] nie lubi o tym gadac... update bedzie, spokojnie :) dzieki za dotychczasowe odp. Pozdro
Napisano 18 Grudzień 200321 l Autor no zabieram sie do pracy wkoncu to od dzis mam wolne :) Pozdrawiam
Napisano 18 Grudzień 200321 l Autor Originally posted by Pionier obecnie robie textury na skrzydla, ale strasznie biednie to wyglada wiec poki co nie pokazuje tego co zorbilem. skoro tak chcecie to pokaze wam render z poniedzialku :) :P (uwaga bardzo stara wersja, to wlasnie to wyglada tak jak wyzej napisaelm..)
Napisano 18 Grudzień 200321 l SUPER ta tekstura bardzo pasuej nigdy nie widziałem czegoś takiego jeszcze texturka na resztę samolotu Pozdro ProxY
Napisano 19 Grudzień 200321 l Model ładny, ale: 1. Przy finalnym renderingu daj większy AA 2. Tam w górnej części tego domku tekstura jest jakby trochę za bardzo rozciągnięta. Spróbuj ją ustawić sąsiadująco, albo coś w tym stylu. 3. Rozumiem, że to jest lotnisko polowe, ale tam po prawej jest jak na pustyni. Dodaj chociaż jakieś takie delikatne cienie gór w oddali. Chyba wiesz o co mi chodzi, prawda. Wtedy nie będzie tak pusto. 4. Marzy mi się tutaj jeszcze taki wysoki maszt z powiewającą flagą za tym samolotem, kołą domku. Jak już skończysz efekt może być niesamowity. Czekam i życzę powodzenia! :)
Napisano 19 Grudzień 200321 l Autor Loozack, :] slucham kazdego :) Fafex: 1. Bedzie (oczywista sprawa) 2. Byc moze caly dach zostatnie wymieniony, a jezeli nie to poprawie texture. 3. Mam taki zamiar, moze nie gory tylko las. Zastanawiam sie czy nie dodac jakis samolotow na niebie w prawym gornym rogu (jeszcze pomysle) 4. Czemu nie :). > Jak już skończysz efekt może być niesamowity. oby. > Czekam i życzę powodzenia! dzieki wielkie. Pozdrawiam
Napisano 20 Grudzień 200321 l Ładnie. Pracuj nad resztą tekstury. A tak przy okazji jeżeli skrzydło jest aż tak bardzo wyeksploatowane jak na tej teksturze, to ten krzyżyk jest dla mnie trochę zbyt wyraźny. Powinien być jakiś taki może lekko \"zdarty\". A może ty tylko moje odczucie. Sam nie wiem. Czekam na reszte. :)
Napisano 21 Grudzień 200321 l a ja mam takie wrażenie, że te zdarcia powinny być bardziej z przodu, w końcu tam jest największy opór powietrza :) pozdrawiam [piwo]
Napisano 21 Grudzień 200321 l Zgadzam się z Loozackiem. Pionier: Jeśli ci się uda to porób jeszcze takie ładnie zacieki z przodu skrzydeł. Może się domyślisz o co mi chodzi ;)
Napisano 21 Grudzień 200321 l 1. może o tym wiesz, ale glupio wyglada ta sama texturka na obu skrzydlach... 2. krzyżyk faktycznie powinien byc mniej widoczny... 3. czekam na updaty, zapowiada sie wyśmienicie... Pozdrawiam
Napisano 22 Grudzień 200321 l Autor :D Mateusz. 1. Ja doskonale o tym wiem, roznice w texturach wprowadze kiedy to bedzie konieczne (na obecnym etapie testow wydaje mi sie to mniej wazne) 2. Z tym roznie bywa, narazie zostanie tak jak jest. 3. Prosze bardzo: (gora to jeszcze nie to o co chce ostatecznie uzyskac. niemniej jednak z dolu jestem bardzo zadowolony)
Napisano 22 Grudzień 200321 l dzieki za updaty, :P wczesniej chyba bardziej mi sie podobalo... jakis bump by sie chyba przydal...
Napisano 22 Grudzień 200321 l Sorry, ale nie zgodze się z Tobą mateusz. Moim zdaniem teraz jest o wiele lepiej. Przedtem te skrzydła wyglądały jakby zardzewiały, bo nie były używane. Teraz wyglądają jak z użyte od normalnej eksploatacji, a to jest dużo bardziej wiarygodne. Bardzo ładnie Pionier. Oby tak dalej :)
Napisano 23 Grudzień 200321 l bardzo fajnie, tylko szkoda, że prawie nie widać bumpa :| no ale finałowe rendery napewno będą większe więc pewnie będzie już coś widać :) pozdrawiam [piwo]
Napisano 23 Grudzień 200321 l Autor dzieki za komentarze. Bump jest a czemu go nie widac to nie wiem. Na koncowym renderq postaram sie to zmienic :]. Pozdrawiam
Napisano 25 Grudzień 200321 l Autor taki test z tym co zrobilem w scenografi (dodalem textury opn i oslon na przednie podwozie, cholera jak to bedzie wieksze to bedzie lepiej wygladalo :/ ). wylaczylem trawe zeby sie szybciej renderowalo Pozdrawiam