Napisano 3 Sierpień 200717 l Witam, Szukam jakiś fajnych utworów typu Requiem for a Dream. Znacie takowe? Przy okazji... znacie tytuł utworu z tej reklamy axe24, właśnie ona jest taka jaką chcę... Pozdrawiam, patryk1412
Napisano 3 Sierpień 200717 l prokofiev - alexander nevski battle on ice http://youtube.com/watch?v=u5eLzjtmqo4
Napisano 3 Sierpień 200717 l Requiem for a Dream to Clint Mansell - poszukaj innych utworów tego kompozytora - może coś z filmu The Fountain, Sahara?
Napisano 3 Sierpień 200717 l ja polece bolero ravel albo muze z gry warhammer shadow of the horned rat... genialna
Napisano 4 Sierpień 200717 l Autor no racja, np. elektroniczna czasem też jest nie zła... PS.: Proszę o więcej propozycji i najlepiej link do odsłuchania... :) pozdr, patryk
Napisano 4 Sierpień 200717 l Autor ja tam się nie znam... nie lubię japońskich bajek :P podaj coś z youtube
Napisano 4 Sierpień 200717 l to podam na poczatek 3 kapele ktore mnie klimatem dusza :) Burzum - praktycznie cala dyskografia ale album 'daudi balrds' bardzo mnie rusza. calosc instrumentalna i mocna. Oswenzin - nie jestem w stanie okreslic gatunku ale chore dzwieki z pogranicza ambientu w temacie obozów zagłady itp..... Summoning - kapela grajaca symfoniczna muze na podst. tekstów Tolkiena. Potezne instrumenty (także bębny) podlane dosc specyficznym wokalem. Jesli czujesz klimat fantasy bedziesz zadowolony :) ah, jeszcze jedna kapela ..... Devil Doll ... bylbym zapomnial o tych fantastycznych horror operach .... moze nieco odbiegam od tematu ale powyzsza muza kopie tylek :)
Napisano 4 Sierpień 200717 l noo ale requiem to muzyka filmowa bardziej niz powazna...anyway sprobuj moze cos Dannego Elfmana i Thomasa Newmana..panowie spłodzili pare soundtracków..
Napisano 4 Sierpień 200717 l noo ale requiem to muzyka filmowa bardziej niz powazna Muzyka filmowa ma swoje korzenie w muzyce klasycznej ;) Tej rekalmy axe nie znam, ale ewentualnie możesz też spróbować Philipa Glass'a, jeśli interesuje cię minimalizm.
Napisano 4 Sierpień 200717 l Autor Rob Dougan mnie bardzo zaciekawił tylko że niestety nie mogę go wykorzystać do już ktoś to wcześniej zrobił w tej tematyce... Zobaczę na tego Philipa Glass'a EDIT: Philip odpada... To muszą być emocje, ekspansja emocji a skrzypco-podobne instrumenty tego nie odzwierciedlają :) To musi być jednak muzyka elektroniczna tylko nie chcę "żara" ;) Patrzę teraz na to co dał wcześniej Robertus...
Napisano 4 Sierpień 200717 l elektroniczno klasyczne emocje? http://video.google.pl/videoplay?docid=-7769110129587487174&q=venetian+snares+-site%3Ayoutube.com&total=85&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=3
Napisano 4 Sierpień 200717 l LOL skrzypce nie odzwierciedlają emocji. No teraz to dowaliłeś do pieca. Posłuchaj Philipa Glassa z The Hours. Aż za serce łapie. Idąc dalej czym byłby klarnet bez smyczkowych instrumentów w Trinity Definitely z Matrixa: Rewolucji?
Napisano 4 Sierpień 200717 l Jeśli smyczki nie odziwerciedlają emocji, to co je odzwierciedla? Zastranawiałeś się, jakie instrumenty grają "pierwsze skrzypce" w Requiem? :> Podpowiem, że partytura wykonana była przez Kronos Quartet.
Napisano 4 Sierpień 200717 l Ja polecam: Celtic Frost, szczegolnie album monotheist Tyler Bates - bardzo ciekawy soundtrack z filmu 300 Opeth - blackwater park Deep Forest - troche z innej beczki Vanessa Mae - utworzyła rodzaj muzyki Violin Techno-acoustic Fusion The Prodigy - chyba nie trzeba przedstawiać Bjork - to juz legenda Jak na mój gust muzyka klimatyczna, może sie nada
Napisano 7 Sierpień 200717 l Carmina Burana- pompatycznie na całego http://pl.youtube.com/watch?v=7xCB6-h3wbs w innych utworach też poszperaj:)
Napisano 7 Sierpień 200717 l Autor heh od tego akurat zaczeła się moja przygoda z muzyką poważną. :) Ten kawałek jest super, znam go bardzo dobrze, ale i tak dzięki!
Napisano 7 Sierpień 200717 l no to jeszcze mam w zanadrzu Ricka Wakemana-ale tu sam poszperaj i znajdź co by Ci podpasowało ,bo ma tego dużo,najbardziej znana jest "wyprawia do środka ziemi" i chyba "Arthur", ma też jakieś jazzy łączone z pianinem, mugiem, i gitarą- no generalnie poszperaj;)