patryk1412 Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Witam, Szukam jakiś fajnych utworów typu Requiem for a Dream. Znacie takowe? Przy okazji... znacie tytuł utworu z tej reklamy axe24, właśnie ona jest taka jaką chcę... Pozdrawiam, patryk1412 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokturpotfor Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 podwojne zycie weroniki - preisner - taka popowa muzyka klasyczna :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 prokofiev - alexander nevski battle on ice http://youtube.com/watch?v=u5eLzjtmqo4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Requiem for a Dream to Clint Mansell - poszukaj innych utworów tego kompozytora - może coś z filmu The Fountain, Sahara? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 ja polece bolero ravel albo muze z gry warhammer shadow of the horned rat... genialna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 kopiąca i dusząca klimatem nie musi byc koniecznie powazna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk1412 Napisano 4 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2007 no racja, np. elektroniczna czasem też jest nie zła... PS.: Proszę o więcej propozycji i najlepiej link do odsłuchania... :) pozdr, patryk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 ja proponuję posłuchać sobie muzy z anime CLAYMORE :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk1412 Napisano 4 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2007 ja tam się nie znam... nie lubię japońskich bajek :P podaj coś z youtube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 to podam na poczatek 3 kapele ktore mnie klimatem dusza :) Burzum - praktycznie cala dyskografia ale album 'daudi balrds' bardzo mnie rusza. calosc instrumentalna i mocna. Oswenzin - nie jestem w stanie okreslic gatunku ale chore dzwieki z pogranicza ambientu w temacie obozów zagłady itp..... Summoning - kapela grajaca symfoniczna muze na podst. tekstów Tolkiena. Potezne instrumenty (także bębny) podlane dosc specyficznym wokalem. Jesli czujesz klimat fantasy bedziesz zadowolony :) ah, jeszcze jedna kapela ..... Devil Doll ... bylbym zapomnial o tych fantastycznych horror operach .... moze nieco odbiegam od tematu ale powyzsza muza kopie tylek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 noo ale requiem to muzyka filmowa bardziej niz powazna...anyway sprobuj moze cos Dannego Elfmana i Thomasa Newmana..panowie spłodzili pare soundtracków.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 noo ale requiem to muzyka filmowa bardziej niz powazna Muzyka filmowa ma swoje korzenie w muzyce klasycznej ;) Tej rekalmy axe nie znam, ale ewentualnie możesz też spróbować Philipa Glass'a, jeśli interesuje cię minimalizm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk1412 Napisano 4 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2007 Rob Dougan mnie bardzo zaciekawił tylko że niestety nie mogę go wykorzystać do już ktoś to wcześniej zrobił w tej tematyce... Zobaczę na tego Philipa Glass'a EDIT: Philip odpada... To muszą być emocje, ekspansja emocji a skrzypco-podobne instrumenty tego nie odzwierciedlają :) To musi być jednak muzyka elektroniczna tylko nie chcę "żara" ;) Patrzę teraz na to co dał wcześniej Robertus... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nue Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 http://williamorbit.com/ napisz do niego, na pewno cos Ci zagra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk1412 Napisano 4 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2007 Za darmo coś skomponuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 elektroniczno klasyczne emocje? http://video.google.pl/videoplay?docid=-7769110129587487174&q=venetian+snares+-site%3Ayoutube.com&total=85&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 LOL skrzypce nie odzwierciedlają emocji. No teraz to dowaliłeś do pieca. Posłuchaj Philipa Glassa z The Hours. Aż za serce łapie. Idąc dalej czym byłby klarnet bez smyczkowych instrumentów w Trinity Definitely z Matrixa: Rewolucji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 Jeśli smyczki nie odziwerciedlają emocji, to co je odzwierciedla? Zastranawiałeś się, jakie instrumenty grają "pierwsze skrzypce" w Requiem? :> Podpowiem, że partytura wykonana była przez Kronos Quartet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qDevil Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 Ja polecam: Celtic Frost, szczegolnie album monotheist Tyler Bates - bardzo ciekawy soundtrack z filmu 300 Opeth - blackwater park Deep Forest - troche z innej beczki Vanessa Mae - utworzyła rodzaj muzyki Violin Techno-acoustic Fusion The Prodigy - chyba nie trzeba przedstawiać Bjork - to juz legenda Jak na mój gust muzyka klimatyczna, może sie nada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 polecam wszystkich guru z mojego podpisu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 video kumpla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk1412 Napisano 5 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2007 Dzięki wszystkim! Jestem bardzo wdzięczny! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 Carmina Burana- pompatycznie na całego http://pl.youtube.com/watch?v=7xCB6-h3wbs w innych utworach też poszperaj:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk1412 Napisano 7 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2007 heh od tego akurat zaczeła się moja przygoda z muzyką poważną. :) Ten kawałek jest super, znam go bardzo dobrze, ale i tak dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 no to jeszcze mam w zanadrzu Ricka Wakemana-ale tu sam poszperaj i znajdź co by Ci podpasowało ,bo ma tego dużo,najbardziej znana jest "wyprawia do środka ziemi" i chyba "Arthur", ma też jakieś jazzy łączone z pianinem, mugiem, i gitarą- no generalnie poszperaj;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi