Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 112
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam:) domyslam sie ze kolega Nielot zaraz mnie zlinczuje;), nielicze na to ze wezme udzial w sondzie;), tak sobie zrobilem model na zadany temat(ufo- bez referek) w ZBrushu, poly modeling organiczny to dla mnie tak jak programowanie w asemblerze gdy mamy c++;P

Pozdrawiam!!

71e8dae9eedd8bfa.jpg

• Sad 1
Napisano

Wybaczcie za tą żenadę :P, ale na razie na więcej mnie nie stać:

d43793fee253559f.jpg

Nielot ładnie Ci to idzie ;]

Następny update to pewnie będą usta, których tak nie lubię modelować :|.

Pozdrawiam

Napisano

Kirian tak sie zastanwailem czy Ty umiesz modelowac ? czy moze twojaa odpowiedzia na wszystko jest zb czy inny sculpter ? sam nie wiem co próbujesz udowodnic postujac tutaj tego speed ?

Napisano

Kirian Ty chcesz mnie o zawał serca przyprawić najpierw spojrzałem na obrazek później przeczytałem i przez chwilę myślałem że to może w maxie.

PS: chwila odpoczynku bo się zamodeluję na śmierć, do kiedy czas?

Napisano

no dobra to ja tez cos zapostuje a co tam :-) narazie sie przymiezam do tej postaci, tak jak powiedzialem wczesniej sam nie wiem co z tego wyjdzie :/

97cf75436168322a.jpg

i taki maly wip

4c21c02161add0c1.jpg

edit: a zapomnielem dodac "inspirowane" doomem :-)

Napisano

Modeluję to coś od południa i już patrzeć na maxa nie mogę na dzisiaj wystarczy. Koncept wymyśliłem może zbyt szybko ale chciało mi się pomodelować. Jutro wezmę się za ostateczne ukształtowanie ciała i za detal głowy i szyi a na razie zrobiłem rękę.

d38a639055a50da6.jpg

1b8f1a955c02e274.jpg

404502adee64aab2.jpg

Napisano

nielot007 co ja moge poeiwedziec zawsze wymiatales wiec jak widze nic tu w tej kwestij nie zmienilo :D

Tomala sweitny potworek rece wyszly superancko jedyne co bym zasugerowal to mala poprawke przy dloni, jak wyprustujesz reke i napniesz miesniej dloni to tworzy sei taki charakterystycznii spadek w miejscu gdzie zginasz dlonia, moze fajnie byloby gdyb udalo Ci sie to tutaj wprowadzic :-)

Napisano

Jak na razie zrobiłem tyle i szczerze mówiąc nie wiem co tu jeszcze wymyślić(czekam na następne lądowanie u sąsiadów). Pokombinuję coś z oczami bo na razie są tylko dziury.

Nielot007 świetny kosmita!

2891181e3cde88dc.jpg

58cce5fe013c9ced.jpg

3b35d8e59966d6d3.jpg

Napisano

Misiop1990 ja na Ciebie zagłosuję i 0% na pewno nie będziesz miał bo mi się twój kosmita podoba jest bardzo oryginalny, taki nieziemski tylko nie rezygnuj z bitwy bo tu nie chodzi o wygraną tylko o to żeby coś porobić, poćwiczyć spróbować nie bać się wyzwań takie pierdoły no wiesz.

Napisano

Misiop1990 za przeproszeniem nie pier... tylko bierz sie do roboty :-) ale tak serio to naprawde nie masz nic do stracenia wazne zeby cos robic cos i sie uczyc, a tutaj bedziesz mial dobra szkole organiki :D i nie masz co sie przejmowac gloswanie bo naprawde nie o to tutaj chodzi. Jesli chcesz to ja tez moge na Ciebie zaglosowac jesli wogole dojdzie do glosowania :-)

Napisano

Tomala, kosmita poprostu boski, ale mam pytanie czy ta dziura z tyłu szczęki w ostatnim updacie to specjalnie?? bo moim zdaniem psuje efekt, tzn mogło by tam byc małe wgłębienie, ale nie taka diura.

Napisano

... jakos mi nie idze ten potworek, chyba brak motywacji i zaparcia do tego modelu :/

144c3cf11c84d732.jpg

generalnie chce zrobic go takie w polowie mechanicznego zobczaymy co z tego wyjdzie :-)

Napisano

Matys hehe ustawiasz mu nogi tak jakby go cisneła kupa, wez stan sciagnij kapcie/buty i zobacz ze stopy nie patrza prosto tylko troszkę na boki do zewnatrz, nie do wewnatrz :) a tak to misiak super :) :*

Napisano

Wicus ta dziura to miało być ucho ale rzeczywiście jest trochę za duże ale jakieś ucho by mu się przydało a to miejsce wydawało mi się najbardziej odpowiednie do jego umieszczenia.

Matys kosmita świetny trochę mi się kojarzy z pierwszym half-life'em tam był taki jeden wielki chyba jakimś ogniem atakował.

Gość Raffaello
Napisano

tomala dobrze sie prezentuje twój alien, dobra robota

nielot twój alien znowu ma tą część tyłu głowy taką samą jak franki którego robiłeś na poprzedniej bitwie, powiem ci że temu alienowi bardziej to pasuje

Napisano

cos nic tu sie nie dzieje :/ a szkoda :-( moze cos da sie wymyslec zeby to zmienic ? moze np. zwyciesca (jak odwiedzi warszawe) mam u mnie 2 browary :D ja wiem ze to niewiele ale zawsze cos :D ... takze sponsor juz jest wiec tylko do roboty trzeba sie zabrac

Napisano

heh nielot :D do robty :) Ja nie wiem czy będe w stanie cos zrobić bo własnie założono mi aparacik na żeby więc puki co konam i ani myśle modelować :( pozdro

Napisano

Jak takie nagrody do wygrania to trzeba chyba powrócić do aliena. A tak na poważnie to nam ta bitwa coś stanęła nikt nic nie wrzuca nie pisze.

Napisano

tak troche robie ta posta od oglolu do szczegolu czyli zrobilem ogolnu zarys a teraz przechodze do detalowania usowajac najbardziej razace czesci i je dopracowywujac, tak czy inaczej jeszce wiele do poprawienia min cala twarz, praktycznie cale nogi, rece itp :D wiem ze nie powinienem postawac takich calkowicie rozwalonych modeli ale nikt nic nie postuje wiec pomyslalem sobie ze co tam :-) niech moze sie jakas dyskusja wywiaze :D jak macie jakies uwagi to walcie ! napewno wezme pod uwage i bede bardzo wdzieczny :-)

Napisano

Witam ;) jestem tu nowy (mój 1 post;D) gratuluje modeli są swietne:) też postanowiłem sobie zrobić jakiegoś kosmite i o to co narazie zrobiłem piękne to nie jest ale dopiero niecale 2 miesiące bawie się w grafice dzisiaj juz czasu nie będe mial zeby dalej pomodelowac ale jutro wezme się do roboty ufok.JPG

Napisano

no teraz mam kilku dniowa przerwe bo komputer wymiekl i chyba procek sie zjaral ale tylko jak bedzie sprawny to biore sie do modelowania.widze ze zostalem do pisany do bitwy niby bede tam najgorszy itp ale co tam przeceirz to jest tylko zabawa;)

Napisano

Nielot, Tomala, Matys nie pokazujcie tu takich rzeczy, bo ludzie sie moga zalamac ;]

gawel72: mi tam sie te dziury podobaja ;-)

Jednak postanowilem cos tam zrobic, narazie tylko glowa ;/

kosmitart9.gif