Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam :)

Na pytania "dlaczego nie warszawa, przecie偶 to to samo..." odpowiadam, autka r贸偶ni膮 sie paroma szczeg贸艂ami.

W planach jest buda, wn臋trze, silnik i detale, wszystko na modelu lub ewentualnie normalkach.

Limitu postanowi艂em sobie nie 偶a艂owa膰 i wynosi on cos ko艂o 30k (wartos膰 przybli偶ona).

Je艣li wystartuje minibitwa to raczej nie wezm臋 w niej udzia艂u, nie uniose 2ch modeli a nie chc臋 odk艂ada膰 ten "na potem".

Siatka b臋dzie jeszcze zag臋szczana lub optymalizowana.

Ok wiec przejd藕my do sedna sprawy (czyt. modelu)

Siatki:

08112006115201nf7.th.jpg08112006115346wy6.th.jpg

Renderki:

f9d4621ab113f0e4m.jpgbde163cae5999d69m.jpg

Nie zapowiadam cz臋stych update'贸w poniewa偶 zaj臋ty prac膮 troszke jestem i autko robie "po godzinach"

• Odpowiedzi 87
  • Wy艣wietle艅 10,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

modelik cacuchny narazie

ps. bl膮d w adresie do renderu pierwszego (wywalic 'http://www.fotosik.pl/%5BURL=' na pocz膮tku :) )

Napisano

a jak wczesniej mowilem zrobmy minibitwe na pojazdy :)

Napisano

Ardeni bardzo ladnie. Podoba mi sie. Widze ze forum game artowre zamienia sie powoli w forum nextgenowo samochodowe :D Dobry limit, tak trzymaj.

Bro przeciez zawsze mozesz zaczac bez bitwy ;)

Napisano
  • Autor
Widze ze forum game artowre zamienia sie powoli w forum nextgenowo samochodowe :D

A moze poprostu to co kiedy艣 by艂o nextgenem teraz staje si臋 standardowym Game Artem :)

// Ok nie chce rozpoczyna膰 sporu o limity :P

Jestem teraz w fazie szukania fotek z silnikiem, je艣li ma kto艣 z Was dost臋p do ksi膮偶ki serwisowej warszawy lub pabiedy to by艂bym wdzieczny za pomoc.

Napisano

Bro przeciez zawsze mozesz zaczac bez bitwy ;)

no moge ale bez presji czasowej to pewnie skonczylbym za rok :)

co do wawy - masz jakis pomysl na koncowy model? bedzie stala z otwarta maska? bo nie ma co przesadzac z detalami ktorych nie bedzie widac :)

pozdro i czekam na updaty

Napisano
  • Autor

Pomys艂 jest taki, 偶e nie chce sobie 偶a艂owa膰 tr贸jk膮t贸w jednocze艣nie nie marnuj膮c ich, a jak b臋dzie to si臋 oka偶e ;)

08122006005355uj6.th.jpg08122006010449th7.th.jpg

Napisano

No to dajesz, ja juz wymi臋k艂em podczas kabiny, bo te偶 chcialem detalalem chociaz troche dor贸wna膰, ale zanim ja bym to zrobil to juz poraszek by mial 2 pojazdy z takim detalem :D i ola艂em to kr贸tko m贸wi膮c ;) Bo mi sie go juz nie chcialo robic.

艂apaj http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Warszawa_210_inside.jpg

takie sobie zdjecie ale szukam w momentach zmeczenia.

ps:aazero jeszcze 偶yje?

Pozdrawiam.

Napisano

stan Aazero mo偶na nazwa膰 stanem hibernacji, sory Ardeni za offtopic :P

Napisano

Fajne - co wi臋cej m贸wi膰. Czekam na close-up'y z wn臋trzna :) To raczej niez艂e wyzwanie...

Btw. u偶ywasz zdj臋膰 jako referencji czy robisz "z g艂owy"?

Napisano
  • Autor

Pilot - Nie ma sprawy :*

1nS - zdj臋膰, jak najbardziej zdj臋膰. update za jaki艣 czas, narazie staram sie zrobi膰 ca艂膮 i w miare dobrze wygladaj膮c膮 bude.

`Ibanez - To chyba nie jest jenak silnik od tego auta, nie pasuje mi kilka element贸w na zdj臋ciu.

Napisano

No mo偶e, chocia偶 pisze 偶e od Warszawy silnik, a ty chciale艣 albo twoj albo warszawy, mo偶e sie myle, ale ja nie czytalem na wikipedi opisow tylko nazwa t艂ustym drukiem i to zdjecie wi臋c wrzuci艂em.No to nie korzystaj z tej foty.

Napisano
  • Autor

QRde jeste艣cie Kochani, dzi臋ki wielkie, takie co艣 tylko mobilizuje do dalszej pracy !!! :D

Teraz to ju偶 nie mam wyboru, musz臋 to dobrze zrobi膰 :P

Napisano

Hehe mo偶na wyszuka膰 fajne samochody i jeep'y, a tak btw to warszawa jecha艂a wczoraj po mojej ulicy, stolica na k贸艂kach :D jezdzi tam czasem.

Napisano

Ja dzisiaj stalem na swiatlach obok audi R8.

To co na fotkach to jest nic, musicie uslyszec jak ten samochod jedzie, to jest cudo a i to slowo to za malo. Stal swierzutki prosto z salonu jeszcze bez przykreconych blach ... jak sie zapalilo zielone to moglem stwierdzic ze bardzo ladnie tylnie migacze wygladaja :)

Napisano
  • Autor

U mnie kilka hummer贸w mozna co jaki艣 czas zobaczy膰 (Ko艂obrzeg)

Kuferek:

08132007201952ez9.th.jpg08132007202215ve1.th.jpg

Napisano

ah bardzo slicznie ta wawa wyglada, fajna by tez byla wersja z obnizonym dachem lekko opuszczonym ty艂em, szerokich kapciach z 艂adnymi chromami i rurami wydechowymi po bokach, czarna z z zolto czerwonymi polominiami na masce i blotnikach, to taka mzonka ;) kiedys mialem plan zeby zrobic wlasnie tak膮 wawk臋 ale nigdy mi sie niechcialo

Napisano

Fajnie, aczkolwiek w kilku miejscach nie podoba mi sie topologia siatki :

kilka tweakow z mojej strony

ardeniiz9.th.jpg

Napisano
  • Autor

Tak wiem, siatka wymaga jeszcze optymalizacji, pobawie sie w to, dzi臋ki :)

edycja:

ah bardzo slicznie ta wawa wyglada, fajna by tez byla wersja z obnizonym dachem lekko opuszczonym ty艂em, szerokich kapciach z 艂adnymi chromami i rurami wydechowymi po bokach, czarna z z zolto czerwonymi polominiami na masce i blotnikach, to taka mzonka ;) kiedys mialem plan zeby zrobic wlasnie tak膮 wawk臋 ale nigdy mi sie niechcialo

Ale艣 sie rozp臋dzi艂 :P :P

malutki update:

08142007160331ij9.th.jpg08142007160533ng4.th.jpg08142007161410sh1.th.jpg

08142007161912bx8.th.jpg08142007161802hd9.th.jpg08142007161643ji5.th.jpg

9142 tr贸jk膮ty wiec jeszcze moge zaszale膰.

Te przek艂amania we viewporcie to wina mojej grafiki...

Napisano
  • Autor

Sorki, ze post pod postem, ale chcialem przypomnie膰 o sobie :P Model sko艅cze napewno :)

08232007005227ls9.th.jpg

Napisano

muszisz skonczy膰 t膮 bryke koniecznie !!! ma potnecja艂 i jest za***** ! trzymam kciuki coby艣 nie odpusci艂 : )

Napisano
  • Autor

dzi臋ki ch艂opaki :*

Nie moglem si臋 powstrzyma膰, takie 5-10 minut przy uvw by lakier odbija艂 si臋 bez problem贸w:

08232007132046ia9.th.jpg

Napisano

Buuu lakier? Myslalem ze texture chlapniesz, z ladna rdza, zadrapaniami itd. BUUUUUUUU

Bede plakal.

Napisano
  • Autor

no dobra pomysle jeszcze :P btw jak tu zrobi膰 texturke warszawy w dobrym stanie? czy to nie bedzie poprostu jednokolory diff i zabrudzenia? przeciez nie zrobie kolejnego pordzewia艂ego i dziurawego samochodu?

W jaki spos贸b zrobic taki lakier? przeciez teraz silniki od gier zazwyczaj maj膮 jakies tam shadery kt贸re imituj膮 lakier, nie wiem jak sie do tego wszystkiego zabra膰, a jeszcze nawet modelu doko艅czonego nie mam i po艂owy limitu tr贸jk膮t贸w nie wykorzystalem...

Napisano

nie wiem jak najnowsze gry, ale ja bym zrobil difa z lekkimi cieniami tzn cos jak AO, plus leciutki zabrudzenia czy cos i na to dopiero polysk, sam polysk to za malo autko wtedy wyglda zbyt strylnie, tak mi sie wydaje i takie mam doswiadczneia po obcowaniu z gta i modami do tej gry oraz z np flatoutami, fajnie by sie ta Twoja warszawka\pobieda prezentowala w mafii : )

Napisano

no i swietnie ale migacze moze moglby by byc mniej kanciate jesli reszta wozu tak wypasiona, zreszta nie wiem;), poza tym dawaj reszte skriny a nie "zeby mi se tu w膮tek nie zakopa艂" : ), pewnie zes juz tam nastuka艂 ca艂膮 fure komplit

Napisano
  • Autor

Chamfer przyby艂, One s膮 takie kanciaste jakie艣 :P

09062007170640bf7.th.jpg

WI臋cej pokaze, jak bedzie co pokazywa膰, Dzisiaj od d艂u偶szego czasu zabra艂em si臋 za tenmodel, mam jeszcze duuu偶o do zrobienia.

Napisano

no i git dawaj dalej bo i Ciebie zima zastanie :P, widzialem ze na cgtalku sie doczepili do nadkoli, fakt faktem ze reflection w tym miescu moze dziwnie wygladac moze warto poprawic?

Napisano

mnie sie podoba膰 ile docelowo ma mie膰 trisk贸w?

Mam nadzieje ze ci sie uda do jakiejs giery wrzucic

pozdr

Edit: Give me my signaturen back!!!

Napisano
  • Autor

donMario - W艂a艣nie - o co chodzi z tymi nadkolami? nie mog膮 by膰 tak tr贸jk膮ty pouk艂adane? Jak to jest?

No robie go robie, w swoim tempie :P tak 2h dziennie max ;)

SoAd - Obra艂em sobie za limit liczb臋 30 000 tr贸jkat贸w, ale nie wiem czy dojad臋 do tej warto艣ci.

Napisano

we flatoucikach z tego co pamietam to cos kolo 10k tris贸w bylo na auto, z tymi nadkolami i nie tylko to jest tak ze tam gdzie masz nierownomiernie rozlozone lub nietypow tr贸jk膮ty to reflcetion wyswielta sie tak byle jak, jest porozjezdzane w stosunku do miesc gdzie wszsytko jest r贸wnomiernie pouk艂adane, oglnie brzydko wygladja pozniej te miejsca z polyskiem, zrob sobie testa wrzuc w reflection jaks mape pyknij rendera i oblukasz gdzie co jak wyglada, nie wszedzie chyba da sie zrobic tak zeby bylo idealnie tzn ten po艂ysk, tzn moze i by sie da艂o ale to znowu kosztem dodawania polygonow, lopow itd itp

Napisano

Je艣li rozgryziesz jak to sensownie wrzuci膰 do F2, z ch臋ci膮 po艣cigam si臋 tym w multi :)

Napisano
  • Autor

Zrobi艂em taki test tego nadkola - wida膰 bugi kt贸rymi b臋d臋 siemusia艂 jutro zaj膮膰 (dzisiaj jade si臋 pobawi膰 i dopiero jutro po po艂udniu bed臋 na chodzie)

Screen:

09072007180333ad9.th.jpg

edit:

Co艣 mi sie wydaje , 偶e to bedzie m贸j najd艂u偶szy wip :p ale jednocze艣nie taki przy kt贸rym si臋 najwi臋cej nauczy艂em/naucz臋.

Napisano

zrob jeszcze testa innymi mapami, jakimis BW , kolistymi jak hdra itp , bo ten po艂ysk po艂yskowi nie r贸wny w zaleznosci od mapy moze by艣 swietny albo kaszana, wiesz wszsytkimi bugami to nie ma sie co przejmowac bo zawsze gdzies tam cos tam wygladac bedzie nie tak jak treba, grunt to zeby sie to tak nie zucalo w oczy, wiesz z tymi nadkolami to gdyby to bylo do gry nie wymagajcej reflectiona tylko sam kolor to nie trzeba by sie certoil膰, nie wiem moze w koncu ktos tu zaiwta majacy wiecej wiedzy teoretycznej na ten temat i cos wiecej powie, bo ja to jedynie z w艂asnego doswiadcznia jak wrzuca艂em swoje autka do gry,

Napisano
  • Autor

Wstyd, 偶e tylko tyle... pomi臋dzy zleceniami sobie d艂ubie :)

09182007185201pi6.th.jpg

Nie jestem specem od mechaniki wi臋c je艣li s膮 jakie艣 nieprawid艂owo艣ci to piszcie.

Napisano

ma艂o bo ma艂o ale podwozie elagncko wyg艂膮da , ja nigdy nie mam mocy do tych szczeg贸艂ow, lubie jedynie zrobi膰 bude z k贸艂kami : D

Napisano
  • Autor

ja chce w detal jeszcze du偶o bardziej wej艣膰, ale naaize musz臋 og贸ln膮 bry艂e zrobi膰 :P

Napisano

no warszawka pierwsza klasa - co do szczegolow to ja jeszcze daje rade na zewnatrz ale od spodu juz by mi sie nie chialo :)

pozdro

Napisano

fajny render, dlaczego mai艂byc polec na texturach? jak sobie je rozpalnujsz dobrze to pujdzie jak po masle, zrob sobie na bude osobn膮, na wn臋trze osobn膮, na silnik i podwozie osobn膮 i na ko艂o osobn膮 i do przodu

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci