Napisano 7 Grudzień 200321 l tablet juz prawie ujazmiłem (chyba..) robie teraz projectow do filmu (patrz temat \"ujazmianie tabletu\") od groma bo do tyłu z czasem oczywiscie jezdem :) a tutaj dwa takie mniej projectowe bardziej samodzielne szkice:
Napisano 7 Grudzień 200321 l bałdzo fajne... mnie sie podoba... szczególnie to pierwsze... to całkiem pierwsze bo z tymi bialymi dodatkami to jakos zbyt chaotycznie mi sie to widzi... pzdr...
Napisano 8 Grudzień 200321 l Rysuneczki pro, a ty na tablet marudziles:) O sensie zycia to ma byc, pisales. Troche nie za trudna tematyka? o tym chyba mothypythonowie najprecyzyjniej opowiedzieli:) Cosik mnie tez korci zeby zapytac czego o efektach specjalnych w fimowce ucza...
Napisano 8 Grudzień 200321 l Autor dzięki za status \"pro\", co efx.. to tylko w nazwie :) nie. prawda jest taka ze efektami specjalnymi jest nie tylko explozje i roboty dinozaurow, stereotyp taki powstał po filmie \"FX\" i audycjach programu discowery... w ramki efx w (pelna nazwa: Wydział operatorski i realizacji tv, specjalność : animacja i filmowe efx) zamyka sie tzw. zdjęcia specjalne - czyli zdjęcia trickowe, czyli wszystkie akrobacje z kamerą w ręku :) począwszy od \"przenikania\" (w programach do comp. transition) skończywszy na animacji połączonej z filmem aktorskim. Anim, komp ( w tym 3d ) jest oczywiscie tez, ale to dziedzina tak nowa i nietypowa ze nie wyobrazam sobie kogos kto mnie uczy maxa na wykladach... programow nikt nie nauczy a \"animować\" w pełnym tego słowa znaczeniu uczy sie człowiek na zajęciach z tradycyjnej animacji. to w somie logiczne, ale duzo ludzi nie rozumie tego zanim sie znajdą w filmowce co nie jest proste ( 8 miejsc...) jest co prawda kilka SG i EDITów itp, ale mimo to nie widzialem aby ktos tam uczył jak zrobić goluma. :)
Napisano 9 Grudzień 200321 l Hoho, Khe, moje stare oczka sie raduja jak widza takie ladne obrazki. Lubie taka kreske. Faktycznie Pro. Pytanko, bo mialem dawno temu paru znajomych co to sie otarli o lodzka filmowke. Wszystko fajnie, ale nie jest tak, ze animacja komputerowa ( nie mowie \"nauka maxa\" zauwaz - to jednak szersze zagadnienie ) to w szkole lodzkiej ciagle jest traktowana bardzo zle przez profesorow? Tzn. Czy moze cos sie zmienilo? Mam informacje tylko z ubieglych lat. Jak to Dziadek. salutt Dziadek Stal
Napisano 9 Grudzień 200321 l Autor Nie wiem jak by lo kiedyś, ale obecny porządek mi pasuje. 3d robie i tak, i mało interesuje mnie czy profesorzy to lubią czy nie. Z tych których spotkalem do tej pory a jestem tu raptem 3 miechy, to nie wykazywali szegolnej niechęci do 3d czy do kompoterow a wręcz odwrotnie tłumaczą jak i co robić na sofcie do animacji 2d.
Napisano 9 Grudzień 200321 l ten drugi szkic najlepszy jest wg mnie? kto to bedzie? glowny bohater? wyglada jakby znal sens zycia...