Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Zabrałem się ostatnio za klasyka z Londyńskiego Muzeum Nauki. A dlaczego? Bo jest stary, baa bardzo stary (1895) :D. Mam nadzieję że podołam. Pozdrawiam

Narazie tyle

levassor1ol0.jpg

Shot at 2007-08-18

s6004475ol9.jpg

• Odpowiedzi 118
  • Wyświetleń 16,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

bez zawiasow to nie bedzie dzialalo ;)

Stara konstrukcja. musi jakos działać skoro tak jest. Pozdrawiam

zawiashz6.jpg

Shot at 2007-08-18

Napisano

spokojnie bedzie dzialac, ma pelno miejsca do pracy

Napisano

kurde, ale te blachy musza byc chwycone w obrecze a nie tak sobie lezec jedna na drugiej-.-

Napisano

A czy to nie jest dział work in progress? Na razie ładnie.

Napisano
  • Autor

Mały update. Liczę na dalsze komentarze. Pozdrawiam

levassor3yf3.jpg

Shot at 2007-08-21

Napisano

Faktycznie mały ten update ale zawsze. Na razie ładnie i czysto, oby tak dalej.

Napisano
  • Autor

Kolejny maluteńki update. Pracuję 9 h dziennie i dojeżdżam 3h dlatego taki mały progress. Pozdrawiam. KOMENTUJTA

levassor5fp8.jpg

Napisano
  • Autor
proporcje podejrzane daj model na prince z boku

niestety printów nie mam. I na pewno nie znajdę. Robie na fotkach.

Mówisz i masz. Wg mnie proporcje ok

levassor7rh7.jpg

Napisano

Na razie masz bardzo malutko, ta fotka dała to do zrozumienia:P Pióra jak na moje oko trochę za cienkie jak juz było wspomniane.

Napisano

...a mi sie wydaje ze swoja fotka (zblizenie na resor) pokazales ze twoje pioorka sa chudziutkie - w przeciwienstwie do orginalnych- na fotce widac ze maja zmienna grubosc- zmniejszajaca sie w kierunku koncow

Napisano
  • Autor

eco - nie mają zmiennej grubości. Widziałem w oryginale. Na zdjęciu tak tylko wygląda. W niedzielę jadę do muzeum porobi jakies 200 fotek i będę miał komplecik to dopiero ruszę z robotą. Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Pióra delikatnie poprawiłem.

Wstępny zarys kół. :D

KOMENTUJCIE

levassor8gy6.jpg

Napisano

pióra wyglądają jak z plasteliny w sumie pare innych rzeczy też lekko wiesz poprostu gdzieniegdzie powinno być ostrzej

Napisano
  • Autor

Mam nadzieję że teraz jest lepiej. Naostrzyłem i pogrubiłem pióra i powiększyłem piaste. Jadę zaraz do muzeum robi foty :D

KOMENTUJTA

levassor10ny1.jpg

Napisano
  • Autor

Powoli do przodu. Szkoda tylko że takie małe zainteresowanie wątku.

Update:

levassor14gr1.jpg

Napisano

Popatrz na to tak: mały update, małe zainteresowanie :-)

A na poważnie: po uwzględnieniu uwag jest już lepiej.

Chociaż wydaje mi sie że resorek nadal troszkę za cieńki.

Poza tym tak jak mówi AGmakonts: taj troszkę ostrzejsze chamfery gdzieniegdzie, szczególnie na metalowych częściach

Napisano
  • Autor

goran - nie chce robić za ostrych krawędzi ze względu że te autko ma 112 lat i jest trochę pordzewiałe. więc wiem że potem będę musiał dużo poprawia spowrotem. Dzięki za komenty

Napisano

Ciekawa sprawa z tym modelem. Będziesz to "odrestaurowywał" w maxie czy masz zamiar robić do niego texturki ?? I tak jak napisał goran małe upy robisz. Zrób więcej i wtedy poka ;] Życzę powodzenia.

Napisano
  • Autor

Apropo pytań. Decyzji jeszcze nie nie podjąłem jak będzie wyglądać na końcu. Ale myślę że będzie to wersja odrestaurowana. KOMENTUJTA

Update:

levassor22gs4.jpg

levassor22gs4.f91db88eb3.jpg

Napisano

już Ci ludzie mówili dawaj więcej niż 10 minutowe updaty bo nie ma narazie o czym pisać, jest dobrze:)

Napisano
  • Autor

AGmakonts - niestety mam bardzo mało wolnego czasu. Mieszkam w Londynie a pracuje poza miastem. Podróżuje 3 godzinny dziennie a w pracy jestem 9 godzin. Czyli 9+3+8(sen)= 20 h

zostaje 4 h na 3d. Ale się zmieniło 2 dni temu kupiłem laptopa i myślę że teraz podgonie z tym zabytkiem. Dzięki za komenta. Pozdrawiam

Napisano
AGmakonts - niestety mam bardzo mało wolnego czasu. Mieszkam w Londynie a pracuje poza miastem. Podróżuje 3 godzinny dziennie a w pracy jestem 9 godzin. Czyli 9+3+8(sen)= 20 h

zostaje 4 h na 3d. Ale się zmieniło 2 dni temu kupiłem laptopa i myślę że teraz podgonie z tym zabytkiem. Dzięki za komenta. Pozdrawiam

w 4h to mozna kawal modelu zrobic :D np. swietna glowe :P albo przod samochodu albo cala karoserie :P

ale fajnie wyglada model pokaz siatke :)

Napisano

Czasem jeszcze trzeba coś zjeść:) Laptop miejmy nadzieje pociągnie.

Napisano

według mnie więcej powinieneś czasu poświęcić modelowaniu niż zabawie w randery i umieszczaniu ich na forum, oczywiście miło się ogląda progressing ale powinieneś robić to rzadziej a najlepiej wtedy kiedy masz wątpliwości lub potrzebujesz krytyki

pozdrawiam i życzę powodzenia :)

Napisano

Trzymasz ładny detal, fajnie. Łańcuch bardzo zacny:)

Napisano

No, coraz ładniej, juz nawet jak by zaczyna nabierać kształtów:)

Napisano
  • Autor

sorry wiem ze maly update ale nie mogłem się powstrzymać żeby wam pokazać nowoczesny rozrusznik (wajcha). Pozdrawiam

:D:D

levassor32wr5.jpg

Napisano
  • Autor

no to wrzucę jeszcze to

levassor33ot3.jpg

levassor33ot3.ecfc061ab1.jpg

i mam takie pytanko odnośnie tych renderków. dlaczego wychodzi taki nierówny shading w miejscu styku różnych elementów. najlepiej to widać na drzwiczkach z przodu. renderuje vrayem (irr map i lc) Proszę o pomoc. Z góry dzięki.

levassor34it0.jpg

Napisano

Bardzo ładny model, ta korba z tyłu (przodu??) służy do nakręcania tego poazdu??