lukos86 Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 Zabrałem się ostatnio za klasyka z Londyńskiego Muzeum Nauki. A dlaczego? Bo jest stary, baa bardzo stary (1895) :D. Mam nadzieję że podołam. Pozdrawiam Narazie tyle Shot at 2007-08-18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 bez zawiasow to nie bedzie dzialalo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukos86 Napisano 19 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2007 bez zawiasow to nie bedzie dzialalo ;) Stara konstrukcja. musi jakos działać skoro tak jest. Pozdrawiam Shot at 2007-08-18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 spokojnie bedzie dzialac, ma pelno miejsca do pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 kurde, ale te blachy musza byc chwycone w obrecze a nie tak sobie lezec jedna na drugiej-.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 A czy to nie jest dział work in progress? Na razie ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 :) widocznie mylilem sie, ale te blaszki wszystkie masz zbyt cieniutkie, i łączenie z tym cylindrem rowniez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukos86 Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2007 Mały update. Liczę na dalsze komentarze. Pozdrawiam Shot at 2007-08-21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Faktycznie mały ten update ale zawsze. Na razie ładnie i czysto, oby tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukos86 Napisano 22 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2007 Kolejny maluteńki update. Pracuję 9 h dziennie i dojeżdżam 3h dlatego taki mały progress. Pozdrawiam. KOMENTUJTA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukos86 Napisano 22 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2007 I jeszcze to. KOMENTUJCIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 22 Sierpień 2007 Share Napisano 22 Sierpień 2007 proporcje podejrzane daj model na prince z boku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukos86 Napisano 22 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2007 proporcje podejrzane daj model na prince z boku niestety printów nie mam. I na pewno nie znajdę. Robie na fotkach. Mówisz i masz. Wg mnie proporcje ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 22 Sierpień 2007 Share Napisano 22 Sierpień 2007 Na razie masz bardzo malutko, ta fotka dała to do zrozumienia:P Pióra jak na moje oko trochę za cienkie jak juz było wspomniane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 nie tylko za cienki ale i za plastusiowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 ...a mi sie wydaje ze swoja fotka (zblizenie na resor) pokazales ze twoje pioorka sa chudziutkie - w przeciwienstwie do orginalnych- na fotce widac ze maja zmienna grubosc- zmniejszajaca sie w kierunku koncow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukos86 Napisano 23 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2007 eco - nie mają zmiennej grubości. Widziałem w oryginale. Na zdjęciu tak tylko wygląda. W niedzielę jadę do muzeum porobi jakies 200 fotek i będę miał komplecik to dopiero ruszę z robotą. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukos86 Napisano 24 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2007 Pióra delikatnie poprawiłem. Wstępny zarys kół. :D KOMENTUJCIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 24 Sierpień 2007 Share Napisano 24 Sierpień 2007 dalej plastelina...;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukos86 Napisano 25 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2007 AGmakonts - nie kumam o co ci chodzi z tą plasteliną. Sprecyzuj Update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 25 Sierpień 2007 Share Napisano 25 Sierpień 2007 pióra wyglądają jak z plasteliny w sumie pare innych rzeczy też lekko wiesz poprostu gdzieniegdzie powinno być ostrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukos86 Napisano 26 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2007 Mam nadzieję że teraz jest lepiej. Naostrzyłem i pogrubiłem pióra i powiększyłem piaste. Jadę zaraz do muzeum robi foty :D KOMENTUJTA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 26 Sierpień 2007 Share Napisano 26 Sierpień 2007 No i jest dobrze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukos86 Napisano 26 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2007 Update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukos86 Napisano 27 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2007 Powoli do przodu. Szkoda tylko że takie małe zainteresowanie wątku. Update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goran Napisano 27 Sierpień 2007 Share Napisano 27 Sierpień 2007 Popatrz na to tak: mały update, małe zainteresowanie :-) A na poważnie: po uwzględnieniu uwag jest już lepiej. Chociaż wydaje mi sie że resorek nadal troszkę za cieńki. Poza tym tak jak mówi AGmakonts: taj troszkę ostrzejsze chamfery gdzieniegdzie, szczególnie na metalowych częściach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukos86 Napisano 27 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2007 goran - nie chce robić za ostrych krawędzi ze względu że te autko ma 112 lat i jest trochę pordzewiałe. więc wiem że potem będę musiał dużo poprawia spowrotem. Dzięki za komenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukos86 Napisano 29 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2007 prawie żaden update. :D Shot at 2007-08-29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukos86 Napisano 31 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2007 Bardzo proszę o jakiekolwiek komentarze. Dzięki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 31 Sierpień 2007 Share Napisano 31 Sierpień 2007 Ciekawa sprawa z tym modelem. Będziesz to "odrestaurowywał" w maxie czy masz zamiar robić do niego texturki ?? I tak jak napisał goran małe upy robisz. Zrób więcej i wtedy poka ;] Życzę powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 31 Sierpień 2007 Share Napisano 31 Sierpień 2007 szou wire Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukos86 Napisano 2 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2007 Apropo pytań. Decyzji jeszcze nie nie podjąłem jak będzie wyglądać na końcu. Ale myślę że będzie to wersja odrestaurowana. KOMENTUJTA Update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 2 Wrzesień 2007 Share Napisano 2 Wrzesień 2007 już Ci ludzie mówili dawaj więcej niż 10 minutowe updaty bo nie ma narazie o czym pisać, jest dobrze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 2 Wrzesień 2007 Share Napisano 2 Wrzesień 2007 Fajnie, fajnie, ale wciąż skromnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukos86 Napisano 2 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2007 AGmakonts - niestety mam bardzo mało wolnego czasu. Mieszkam w Londynie a pracuje poza miastem. Podróżuje 3 godzinny dziennie a w pracy jestem 9 godzin. Czyli 9+3+8(sen)= 20 h zostaje 4 h na 3d. Ale się zmieniło 2 dni temu kupiłem laptopa i myślę że teraz podgonie z tym zabytkiem. Dzięki za komenta. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Wrzesień 2007 Share Napisano 2 Wrzesień 2007 AGmakonts - niestety mam bardzo mało wolnego czasu. Mieszkam w Londynie a pracuje poza miastem. Podróżuje 3 godzinny dziennie a w pracy jestem 9 godzin. Czyli 9+3+8(sen)= 20 h zostaje 4 h na 3d. Ale się zmieniło 2 dni temu kupiłem laptopa i myślę że teraz podgonie z tym zabytkiem. Dzięki za komenta. Pozdrawiam w 4h to mozna kawal modelu zrobic :D np. swietna glowe :P albo przod samochodu albo cala karoserie :P ale fajnie wyglada model pokaz siatke :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 2 Wrzesień 2007 Share Napisano 2 Wrzesień 2007 Czasem jeszcze trzeba coś zjeść:) Laptop miejmy nadzieje pociągnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 2 Wrzesień 2007 Share Napisano 2 Wrzesień 2007 lewituje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukos86 Napisano 5 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2007 update: łańcuch masakra zrobić. Doceńcie :D POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roszondas Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 według mnie więcej powinieneś czasu poświęcić modelowaniu niż zabawie w randery i umieszczaniu ich na forum, oczywiście miło się ogląda progressing ale powinieneś robić to rzadziej a najlepiej wtedy kiedy masz wątpliwości lub potrzebujesz krytyki pozdrawiam i życzę powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 Trzymasz ładny detal, fajnie. Łańcuch bardzo zacny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 5 Wrzesień 2007 Share Napisano 5 Wrzesień 2007 łańcuch masakra zrobić. Doceńcie doceniamy ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukos86 Napisano 8 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2007 Update: (drążek naciągający łańcuch, stopka, maskownica) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 No, coraz ładniej, juz nawet jak by zaczyna nabierać kształtów:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukos86 Napisano 9 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2007 sorry wiem ze maly update ale nie mogłem się powstrzymać żeby wam pokazać nowoczesny rozrusznik (wajcha). Pozdrawiam :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 ziarko do ziarka .. ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukos86 Napisano 9 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2007 no to wrzucę jeszcze to i mam takie pytanko odnośnie tych renderków. dlaczego wychodzi taki nierówny shading w miejscu styku różnych elementów. najlepiej to widać na drzwiczkach z przodu. renderuje vrayem (irr map i lc) Proszę o pomoc. Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 masz za słebe sety irr , coraz lepiej to wygląda czekam na jakiś przełomowy update i chamfery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 Bardzo ładny model, ta korba z tyłu (przodu??) służy do nakręcania tego poazdu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 bardzo ładny model, fajne detale, powodzenia w dalszej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi