Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zabrałem się ostatnio za klasyka z Londyńskiego Muzeum Nauki. A dlaczego? Bo jest stary, baa bardzo stary (1895) :D. Mam nadzieję że podołam. Pozdrawiam

Narazie tyle

levassor1ol0.jpg

Shot at 2007-08-18

s6004475ol9.jpg

• Odpowiedzi 118
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
proporcje podejrzane daj model na prince z boku

niestety printów nie mam. I na pewno nie znajdę. Robie na fotkach.

Mówisz i masz. Wg mnie proporcje ok

levassor7rh7.jpg

Napisano

Na razie masz bardzo malutko, ta fotka dała to do zrozumienia:P Pióra jak na moje oko trochę za cienkie jak juz było wspomniane.

Napisano

...a mi sie wydaje ze swoja fotka (zblizenie na resor) pokazales ze twoje pioorka sa chudziutkie - w przeciwienstwie do orginalnych- na fotce widac ze maja zmienna grubosc- zmniejszajaca sie w kierunku koncow

Napisano

eco - nie mają zmiennej grubości. Widziałem w oryginale. Na zdjęciu tak tylko wygląda. W niedzielę jadę do muzeum porobi jakies 200 fotek i będę miał komplecik to dopiero ruszę z robotą. Pozdrawiam

Napisano

Popatrz na to tak: mały update, małe zainteresowanie :-)

A na poważnie: po uwzględnieniu uwag jest już lepiej.

Chociaż wydaje mi sie że resorek nadal troszkę za cieńki.

Poza tym tak jak mówi AGmakonts: taj troszkę ostrzejsze chamfery gdzieniegdzie, szczególnie na metalowych częściach

Napisano

goran - nie chce robić za ostrych krawędzi ze względu że te autko ma 112 lat i jest trochę pordzewiałe. więc wiem że potem będę musiał dużo poprawia spowrotem. Dzięki za komenty

Napisano

Ciekawa sprawa z tym modelem. Będziesz to "odrestaurowywał" w maxie czy masz zamiar robić do niego texturki ?? I tak jak napisał goran małe upy robisz. Zrób więcej i wtedy poka ;] Życzę powodzenia.

Napisano

Apropo pytań. Decyzji jeszcze nie nie podjąłem jak będzie wyglądać na końcu. Ale myślę że będzie to wersja odrestaurowana. KOMENTUJTA

Update:

levassor22gs4.jpg

levassor22gs4.f91db88eb3.jpg

Napisano

AGmakonts - niestety mam bardzo mało wolnego czasu. Mieszkam w Londynie a pracuje poza miastem. Podróżuje 3 godzinny dziennie a w pracy jestem 9 godzin. Czyli 9+3+8(sen)= 20 h

zostaje 4 h na 3d. Ale się zmieniło 2 dni temu kupiłem laptopa i myślę że teraz podgonie z tym zabytkiem. Dzięki za komenta. Pozdrawiam

Napisano
AGmakonts - niestety mam bardzo mało wolnego czasu. Mieszkam w Londynie a pracuje poza miastem. Podróżuje 3 godzinny dziennie a w pracy jestem 9 godzin. Czyli 9+3+8(sen)= 20 h

zostaje 4 h na 3d. Ale się zmieniło 2 dni temu kupiłem laptopa i myślę że teraz podgonie z tym zabytkiem. Dzięki za komenta. Pozdrawiam

w 4h to mozna kawal modelu zrobic :D np. swietna glowe :P albo przod samochodu albo cala karoserie :P

ale fajnie wyglada model pokaz siatke :)

Napisano

według mnie więcej powinieneś czasu poświęcić modelowaniu niż zabawie w randery i umieszczaniu ich na forum, oczywiście miło się ogląda progressing ale powinieneś robić to rzadziej a najlepiej wtedy kiedy masz wątpliwości lub potrzebujesz krytyki

pozdrawiam i życzę powodzenia :)

Napisano

no to wrzucę jeszcze to

levassor33ot3.jpg

levassor33ot3.ecfc061ab1.jpg

i mam takie pytanko odnośnie tych renderków. dlaczego wychodzi taki nierówny shading w miejscu styku różnych elementów. najlepiej to widać na drzwiczkach z przodu. renderuje vrayem (irr map i lc) Proszę o pomoc. Z góry dzięki.

levassor34it0.jpg