Napisano 18 Sierpień 200717 l Zabrałem się ostatnio za klasyka z Londyńskiego Muzeum Nauki. A dlaczego? Bo jest stary, baa bardzo stary (1895) :D. Mam nadzieję że podołam. Pozdrawiam Narazie tyle Shot at 2007-08-18
Napisano 19 Sierpień 200717 l Autor bez zawiasow to nie bedzie dzialalo ;) Stara konstrukcja. musi jakos działać skoro tak jest. Pozdrawiam Shot at 2007-08-18
Napisano 19 Sierpień 200717 l kurde, ale te blachy musza byc chwycone w obrecze a nie tak sobie lezec jedna na drugiej-.-
Napisano 19 Sierpień 200717 l :) widocznie mylilem sie, ale te blaszki wszystkie masz zbyt cieniutkie, i łączenie z tym cylindrem rowniez
Napisano 21 Sierpień 200717 l Autor Mały update. Liczę na dalsze komentarze. Pozdrawiam Shot at 2007-08-21
Napisano 21 Sierpień 200717 l Faktycznie mały ten update ale zawsze. Na razie ładnie i czysto, oby tak dalej.
Napisano 22 Sierpień 200717 l Autor Kolejny maluteńki update. Pracuję 9 h dziennie i dojeżdżam 3h dlatego taki mały progress. Pozdrawiam. KOMENTUJTA
Napisano 22 Sierpień 200717 l Autor proporcje podejrzane daj model na prince z boku niestety printów nie mam. I na pewno nie znajdę. Robie na fotkach. Mówisz i masz. Wg mnie proporcje ok
Napisano 22 Sierpień 200717 l Na razie masz bardzo malutko, ta fotka dała to do zrozumienia:P Pióra jak na moje oko trochę za cienkie jak juz było wspomniane.
Napisano 23 Sierpień 200717 l ...a mi sie wydaje ze swoja fotka (zblizenie na resor) pokazales ze twoje pioorka sa chudziutkie - w przeciwienstwie do orginalnych- na fotce widac ze maja zmienna grubosc- zmniejszajaca sie w kierunku koncow
Napisano 23 Sierpień 200717 l Autor eco - nie mają zmiennej grubości. Widziałem w oryginale. Na zdjęciu tak tylko wygląda. W niedzielę jadę do muzeum porobi jakies 200 fotek i będę miał komplecik to dopiero ruszę z robotą. Pozdrawiam
Napisano 25 Sierpień 200717 l Autor AGmakonts - nie kumam o co ci chodzi z tą plasteliną. Sprecyzuj Update:
Napisano 25 Sierpień 200717 l pióra wyglądają jak z plasteliny w sumie pare innych rzeczy też lekko wiesz poprostu gdzieniegdzie powinno być ostrzej
Napisano 26 Sierpień 200717 l Autor Mam nadzieję że teraz jest lepiej. Naostrzyłem i pogrubiłem pióra i powiększyłem piaste. Jadę zaraz do muzeum robi foty :D KOMENTUJTA
Napisano 27 Sierpień 200717 l Autor Powoli do przodu. Szkoda tylko że takie małe zainteresowanie wątku. Update:
Napisano 27 Sierpień 200717 l Popatrz na to tak: mały update, małe zainteresowanie :-) A na poważnie: po uwzględnieniu uwag jest już lepiej. Chociaż wydaje mi sie że resorek nadal troszkę za cieńki. Poza tym tak jak mówi AGmakonts: taj troszkę ostrzejsze chamfery gdzieniegdzie, szczególnie na metalowych częściach
Napisano 27 Sierpień 200717 l Autor goran - nie chce robić za ostrych krawędzi ze względu że te autko ma 112 lat i jest trochę pordzewiałe. więc wiem że potem będę musiał dużo poprawia spowrotem. Dzięki za komenty
Napisano 31 Sierpień 200717 l Ciekawa sprawa z tym modelem. Będziesz to "odrestaurowywał" w maxie czy masz zamiar robić do niego texturki ?? I tak jak napisał goran małe upy robisz. Zrób więcej i wtedy poka ;] Życzę powodzenia.
Napisano 2 Wrzesień 200717 l Autor Apropo pytań. Decyzji jeszcze nie nie podjąłem jak będzie wyglądać na końcu. Ale myślę że będzie to wersja odrestaurowana. KOMENTUJTA Update:
Napisano 2 Wrzesień 200717 l już Ci ludzie mówili dawaj więcej niż 10 minutowe updaty bo nie ma narazie o czym pisać, jest dobrze:)
Napisano 2 Wrzesień 200717 l Autor AGmakonts - niestety mam bardzo mało wolnego czasu. Mieszkam w Londynie a pracuje poza miastem. Podróżuje 3 godzinny dziennie a w pracy jestem 9 godzin. Czyli 9+3+8(sen)= 20 h zostaje 4 h na 3d. Ale się zmieniło 2 dni temu kupiłem laptopa i myślę że teraz podgonie z tym zabytkiem. Dzięki za komenta. Pozdrawiam
Napisano 2 Wrzesień 200717 l AGmakonts - niestety mam bardzo mało wolnego czasu. Mieszkam w Londynie a pracuje poza miastem. Podróżuje 3 godzinny dziennie a w pracy jestem 9 godzin. Czyli 9+3+8(sen)= 20 h zostaje 4 h na 3d. Ale się zmieniło 2 dni temu kupiłem laptopa i myślę że teraz podgonie z tym zabytkiem. Dzięki za komenta. Pozdrawiam w 4h to mozna kawal modelu zrobic :D np. swietna glowe :P albo przod samochodu albo cala karoserie :P ale fajnie wyglada model pokaz siatke :)
Napisano 5 Wrzesień 200717 l według mnie więcej powinieneś czasu poświęcić modelowaniu niż zabawie w randery i umieszczaniu ich na forum, oczywiście miło się ogląda progressing ale powinieneś robić to rzadziej a najlepiej wtedy kiedy masz wątpliwości lub potrzebujesz krytyki pozdrawiam i życzę powodzenia :)
Napisano 9 Wrzesień 200717 l Autor sorry wiem ze maly update ale nie mogłem się powstrzymać żeby wam pokazać nowoczesny rozrusznik (wajcha). Pozdrawiam :D:D
Napisano 9 Wrzesień 200717 l Autor no to wrzucę jeszcze to i mam takie pytanko odnośnie tych renderków. dlaczego wychodzi taki nierówny shading w miejscu styku różnych elementów. najlepiej to widać na drzwiczkach z przodu. renderuje vrayem (irr map i lc) Proszę o pomoc. Z góry dzięki.
Napisano 9 Wrzesień 200717 l masz za słebe sety irr , coraz lepiej to wygląda czekam na jakiś przełomowy update i chamfery
Napisano 9 Wrzesień 200717 l Bardzo ładny model, ta korba z tyłu (przodu??) służy do nakręcania tego poazdu??