Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 118
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Z shadingiem już sobie poradziłem. Wrzucam nowy render z malutkim updatem. Teraz już mniej więcej widać ogólny zarys samochodu.

CIEKAWOSTKA: doczytałem się w muzeum że ten egzemplarz który robie jest pierwszym samochodem w Wlk. Brytanii (sprowadzony z francji)

Pozdrawiam i licze na dalsze komentarze

levassor38es7.jpg

levassor39fd9.jpg

Napisano

Siedzenie zrobione. Długo się z tym męczyłem ale jest. Z gruncie rzeczy nie jestem z niego zadowolony ale już mam dość.

Tak to wyszło:

Proszę o komentarze

levassor46ep9.jpg

levassor46ep9.78a5945014.jpg

levassor47yp7.jpg

levassor47yp7.59f6110353.jpg

Napisano

Dzięki za dobre słowa. Motywujecie mnie więc dalej działam. Pierwszy render wrzucam jako ciekawostka, kombinowałem żeby odpocząć od modelowania.

A drugi to moje wypociny z dnia dzisiejszego

Otóż przedstawiam wam zbiornik paliwa.

Pozdrawiam. Komentarze i krytyka mile widziane

levassor48no6.jpg

levassor49tz0.jpg

levassor49tz0.3713fa637a.jpg

Napisano

Zrobiłem coś co wygląda jak czajnik (nie wiem po co to) i gaźnik (chyba) albo raczej jakiś mieszalnik.

Pozdrawiam

Proszę o komentarze, krytykę i .... sam nie wiem :P

levassor53um1.jpg

levassor56oa9.jpg

levassor55ma4.jpg

Napisano

Kanapa wygląda bajecznie z tą teksturą, Zbiornik paliwa bardzo ładnie i czysto wykonany. A ten element co nazywasz czajnikiem to na pewno jest coś jak gaźnik.

Napisano

Siemanko. Dzięki za komentarze. Wrzucam małego upa. (nowe kierownica i lampki)

Później wrzucę drugi render lampki

Komentujta

levassor59zi0.jpg

levassor60xg5.jpg

levassor58nu9.jpg

Napisano

Mi się wydaje że nie ma co komentować :D detal masz staranny i na wysokim poziomie ;] można się tylko przyłączyć do oglądających ;) jak już o jakieś komentarze bedą przy teksturach :) chyba że z nimi sobie równie dobrze rdzisz to będa tylko same zachwyty :D Pozdro i wytrwałości!!

Napisano

Wielkie dzięki za miłe słowa!!!

Sorki że dawno nie aktualizowałem ale miałem tydzień urlopu od maxa żeby moje szare 3d komórki się nie wypaliły :P

Update (nieskończona tylna kanapa)

levassor64zr6.jpg

I w ramach małej ciekawostki taki sobie renderek

levassor62ul8.jpg

levassor62ul8.18bd86dbcb.jpg

Napisano

mogę zapodać siatę jak dacie mi jakiś uniwersalny sposób na wyłączenie wszystkich smothow w szybki sposób. Objektów jest naprawdę dużo i sorki ale nie chce mi sie tego ręcznie wyłączać.

Podajcie jakieś fajne rozwiązanie.

Napisano

No sie ładnie rozwija.

Planowałem taką dorożkę kilka lat.

Teraz kiedy oddałeś jej cześć w takiej klasie, ja mogę odpocząć :D

Tylko te belki w kołach można by lepiej połączyć z zew. obręczą..ale i tak piknie

Napisano

ogolnie ladnie, ale za bardzo sie wszystko odbija, blyszczy i swieci. to powinno byc zroznicowane zeby byl lepszy efekt. polecam jakis material dgs. a to takie czekoladowe to drewno ? rozumiem ze bedzie na nim jakas tekstura ? boi chyba wtedy plastiku nie bylo :)) i to zloto strasznie splaszcza geometrie bo sie tam za duzo dzieje moim zdaniem. a generalnie bardzo fajny model , oryginalny temat a nie kolejna kuchnia albo samochod :)

pozdrawiam

Napisano

Kolega sie specjalnie zarejestrował żeby skomentować:)

Mi sie tam podoba, zrobił jakieś ładne studyjko albo coś co pasuje do takich wypucowanych powierzchni (jakaś wystawa albo co) i bedzie super. No chyba że masz w planach brudzenie tego...

Napisano

Niestety wersji przybrudzonej nie będzie. Nie wiem czy jest sens pokazania siateczki bo jest ona bardzo gęsta i i tak nie będzie za dużo widać.

A tymczasem zmapowałem koła. dzisiaj postaram się zrobić oponki i dokończyć felgi. Pozdrawiam

levassor73jw2.jpg

Napisano

EX3qtor nie lata tylko ma napęd na tylną oś!!! widzisz jaki zryw ma - tylne koła w podłodze a przednie w powietrzu - ten to ma kopyto :-P

lukos86 popraw to, bo śmiesznie wygląda, heh

model śliczny... zaczyna nabierać bardzo przyjemnych kolorków :) oby tak dalej - podoba sie bardzo! Naprawdę dobra robota!

Napisano

Poprawiłem już przednie, a drugie przyjdą z czasem :D:D Upek (koło i oponka)

Dzięki za komentarze

WIELKIE POZDROWIONKA :D

levassor74nh4.jpg

Aha ktoś prosił o siateczkę. No to się podzielę. Momentami trochę gęściuchna :D

levassor75rf8.jpg

levassor75rf8.a8204d4c06.jpg