Napisano 9 Wrzesień 200717 l Autor to jest przód. sety irr mam na very high i daje to samo. nie wiem co mam robić POMÓŻCIE PLEASE
Napisano 11 Wrzesień 200717 l Autor Z shadingiem już sobie poradziłem. Wrzucam nowy render z malutkim updatem. Teraz już mniej więcej widać ogólny zarys samochodu. CIEKAWOSTKA: doczytałem się w muzeum że ten egzemplarz który robie jest pierwszym samochodem w Wlk. Brytanii (sprowadzony z francji) Pozdrawiam i licze na dalsze komentarze
Napisano 12 Wrzesień 200717 l Bardzo ładnie to idzie. Tak się zastanawiam może dodasz parę nieregularnych spawów na częściach (mocowanie napędu itp).
Napisano 16 Wrzesień 200717 l Autor Siedzenie zrobione. Długo się z tym męczyłem ale jest. Z gruncie rzeczy nie jestem z niego zadowolony ale już mam dość. Tak to wyszło: Proszę o komentarze
Napisano 17 Wrzesień 200717 l Autor Dzięki za dobre słowa. Motywujecie mnie więc dalej działam. Pierwszy render wrzucam jako ciekawostka, kombinowałem żeby odpocząć od modelowania. A drugi to moje wypociny z dnia dzisiejszego Otóż przedstawiam wam zbiornik paliwa. Pozdrawiam. Komentarze i krytyka mile widziane
Napisano 20 Wrzesień 200717 l Autor Zrobiłem coś co wygląda jak czajnik (nie wiem po co to) i gaźnik (chyba) albo raczej jakiś mieszalnik. Pozdrawiam Proszę o komentarze, krytykę i .... sam nie wiem :P
Napisano 21 Wrzesień 200717 l Kanapa wygląda bajecznie z tą teksturą, Zbiornik paliwa bardzo ładnie i czysto wykonany. A ten element co nazywasz czajnikiem to na pewno jest coś jak gaźnik.
Napisano 23 Wrzesień 200717 l Autor Siemanko. Dzięki za komentarze. Wrzucam małego upa. (nowe kierownica i lampki) Później wrzucę drugi render lampki Komentujta
Napisano 25 Wrzesień 200717 l Mi się wydaje że nie ma co komentować :D detal masz staranny i na wysokim poziomie ;] można się tylko przyłączyć do oglądających ;) jak już o jakieś komentarze bedą przy teksturach :) chyba że z nimi sobie równie dobrze rdzisz to będa tylko same zachwyty :D Pozdro i wytrwałości!!
Napisano 27 Wrzesień 200717 l Wow fajnie to wyszło, i dość nieprzeciętny pomysł na wymodelowany obiekt :]
Napisano 27 Wrzesień 200717 l no to masz kolejnego fana :) będe tu zaglądać co jakiś czas, bo wygląda na prawde godnie to Twoje autko :)
Napisano 3 Październik 200717 l Niezły detalik, brawo za wybranie takiego tematu, a nie dającej po oczach, świecącej bmki.
Napisano 3 Październik 200717 l Autor Wielkie dzięki za miłe słowa!!! Sorki że dawno nie aktualizowałem ale miałem tydzień urlopu od maxa żeby moje szare 3d komórki się nie wypaliły :P Update (nieskończona tylna kanapa) I w ramach małej ciekawostki taki sobie renderek
Napisano 3 Październik 200717 l Autor mogę zapodać siatę jak dacie mi jakiś uniwersalny sposób na wyłączenie wszystkich smothow w szybki sposób. Objektów jest naprawdę dużo i sorki ale nie chce mi sie tego ręcznie wyłączać. Podajcie jakieś fajne rozwiązanie.
Napisano 7 Październik 200717 l Autor Oto moje pierwsze poczynania z shaderami. Aha jeszcze studio zrobiłem.
Napisano 7 Październik 200717 l Autor I to już wszystko na dzisiaj (chyba). Proszę o dalsze komentarze. Z góry dzięki
Napisano 7 Październik 200717 l Autor Obiecuje że w niedalekiej przyszłości będzie bardzo delikatny bump
Napisano 8 Październik 200717 l No sie ładnie rozwija. Planowałem taką dorożkę kilka lat. Teraz kiedy oddałeś jej cześć w takiej klasie, ja mogę odpocząć :D Tylko te belki w kołach można by lepiej połączyć z zew. obręczą..ale i tak piknie
Napisano 9 Październik 200717 l Autor No to wrzucam kolejnego upka. Funkiel nówka nie śmigany :D Pozdrawiam
Napisano 16 Październik 200717 l Autor Wielkie sorry za mały progress ale brakuje mi ostatnio zapału. :D
Napisano 16 Październik 200717 l Wszystko oka tylko ta korba z przodu jakoś wygląda na niedomodelowaną. Takim Kul karem można się nieźle po mieście wozić ;)
Napisano 16 Październik 200717 l ogolnie ladnie, ale za bardzo sie wszystko odbija, blyszczy i swieci. to powinno byc zroznicowane zeby byl lepszy efekt. polecam jakis material dgs. a to takie czekoladowe to drewno ? rozumiem ze bedzie na nim jakas tekstura ? boi chyba wtedy plastiku nie bylo :)) i to zloto strasznie splaszcza geometrie bo sie tam za duzo dzieje moim zdaniem. a generalnie bardzo fajny model , oryginalny temat a nie kolejna kuchnia albo samochod :) pozdrawiam
Napisano 16 Październik 200717 l Kolega sie specjalnie zarejestrował żeby skomentować:) Mi sie tam podoba, zrobił jakieś ładne studyjko albo coś co pasuje do takich wypucowanych powierzchni (jakaś wystawa albo co) i bedzie super. No chyba że masz w planach brudzenie tego...
Napisano 17 Październik 200717 l Autor kadpol - bedzie lepiej freedomfighter - dzięki, będzie wersja błyszcząca, nie bede go brudził Upek:
Napisano 17 Październik 200717 l detal powala, materiały chyba tez nie najgorsze chyba szkoda ze nie będzie wersji przybrudzonej
Napisano 19 Październik 200717 l Autor Niestety wersji przybrudzonej nie będzie. Nie wiem czy jest sens pokazania siateczki bo jest ona bardzo gęsta i i tak nie będzie za dużo widać. A tymczasem zmapowałem koła. dzisiaj postaram się zrobić oponki i dokończyć felgi. Pozdrawiam
Napisano 19 Październik 200717 l EX3qtor nie lata tylko ma napęd na tylną oś!!! widzisz jaki zryw ma - tylne koła w podłodze a przednie w powietrzu - ten to ma kopyto :-P lukos86 popraw to, bo śmiesznie wygląda, heh model śliczny... zaczyna nabierać bardzo przyjemnych kolorków :) oby tak dalej - podoba sie bardzo! Naprawdę dobra robota!
Napisano 20 Październik 200717 l Autor Poprawiłem już przednie, a drugie przyjdą z czasem :D:D Upek (koło i oponka) Dzięki za komentarze WIELKIE POZDROWIONKA :D Aha ktoś prosił o siateczkę. No to się podzielę. Momentami trochę gęściuchna :D
Napisano 21 Październik 200717 l Za gesto na kolach. Spokojnie mozna byloby dac mniej height segments. Ile sie renderuje? Ogolnie b.ladna praca :)