Świerk Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 zobacz dużą rozdzielczość: SWRK studio zlecenia wizualizacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Dobre wykonanie. Abberacja tak daje po oczach że aż bolą. Rób mniejszą. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 super wyszlo ale tak jak napisal chveti abberacja troszke za wysoka, wogole jak sie ja robi ?:) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Eh psujesz cały czas swoje prace tą aberacją i jeszcze te zaciemnienia na rogach. Po co to wszystko? Żeby wyglądało jak słaba fotka? Nie lepiej zrobić porządny render? Świetna roślinność. hcpiter3d- w PS można filter/distort/ lens correction Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Za aberrację powinni ucinać to i owo. ;) W rzeczywistości raczej stara się tego unikać przy tego typu realizacjach fotograficznych, więc nie rozumiem tego trendu skoro dąży się do jak największego realizmu. Bez aberracji na pewno wyglądałoby równie dobrze. Podoba mi się, a byłoby lepsze gdyby nie wiadomo co. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 ciekawy render, zgadzam sie z chvetim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banana.split Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 przyłączam się do opinii, że aberracja jest zdecydowanie za mocna i niepotrzebnie przyciemnione w rogach. Jeśli chodzi o aberrację w ogóle, to faktycznie nie powinno się jej używać. Jednakże zastosowanie minimalnej dawki - która jest niewyczuwalna - trochę może pomóc, dodając distorta na zbyt 'sztywnych' krawędziach. Natomiast jest fajna tak długo jak nie widać, że ktoś ją zastosował :) render jest ok jednak budek za bardzo wypełnia kadr. Powinien mieć więcej miejsca po bokach i na górze. I w trochę bardziej dynamicznym ujęciu - jedna ściana (oświetlona) bardziej frontem a druga (zacieniona) w ostrzejszym zbiegu, o teraz to wygląda jak render drzewa (które jest idealnie po środku kadru) z budynkiem w tle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 bardzo ładnie, ale skosić trawy nie trzeba by było?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Widać że to polska Architektura. Okropne. Wiem. To nie twoja wina. Co do technikaliów to ciągle to samo. Trawa, aberacja. Kolorystyka trochę monotonna z inymi wizkami. Tak samo model oświetlenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Świerk Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2007 aparacik mi troche szwankuje, ale mama zawsze mowi ze ladne zdjecia robie ;p @Lis: projekt nie moj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Poprostu nie rób vizek przedwojennym prototypem zenita :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioootras Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 świerk: jeśli moge coś zasugerować to przydałoby się camera correction... :P czy tak nie lepiej? Jeśli mam wyrzucić to pisz... (sorka, że w ogóle pozwoliłem sobie na obróbke Twojego obrazka, mam nadzieje, że nie masz mi za złe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Świerk Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2007 niemam ............. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@seba@ Napisano 22 Sierpień 2007 Share Napisano 22 Sierpień 2007 To fakt 3 zbieg sporo psuje. Popracuj nad kadrami. W kazdej twojej wizce nie sa one najlepsze ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 29 Sierpień 2007 Share Napisano 29 Sierpień 2007 Te zasłony w oknie to sprayem od wewnątrz namalowane? Wywal aberrację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Świerk Napisano 29 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2007 dzieki wszystkim za komenty i... pozdro dla wszystkich fanów aberacji ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi