Napisano 1 Wrzesień 200717 l Dodaj miniaturke w załączniku bo Twoja praca sie nie rzuca w oczy na forum :) Sama ilustracja mi się podoba, witamy wśród nas :)
Napisano 1 Wrzesień 200717 l Ależ piękne światło! cudo! twarz gościa po prawej- no malinka wprost!:) lipa tylko z tymi chmurami po prawej...co one takie soplowate, strasznie psują to dzieło...
Napisano 1 Wrzesień 200717 l bardzo ładne, możesz powiedzieć do czego to ilustracja? :) szpada wydaje się być dość ciężka powinna mieć węższą głownię, i na pewno jej ostrze jest szersze niż pochwa. pozdrawiam!
Napisano 1 Wrzesień 200717 l purple - nie rozumie tylko po co ta ironia ? Zły dzień ? ja tam na 2d się nie znam, ale pisze co czuje :P - najbardziej rzuca się w oczy nienaturalne ułożenie postaci (szczególnie ten po prawej dziwnie jakoś wygięty) brak głębi, postacie zlewają się z tłem, ubogi drugi plan
Napisano 1 Wrzesień 200717 l Dla mnie postacie luksius ale ja tu widzę taką "wesołą" potyczkę, mały pojedynek więc błękitne niebo byłoby luksus (taka sielanka a w tle sie piorą :])
Napisano 1 Wrzesień 200717 l JeezBumpkin- Bo kolego totalnie nie czajisz klimatu ;/ JAk dla mnie to kolego WItkowski :P Wymiotłes w tej pracy .. świetne światło na twarzy .. bardzo olejny sie wydaje ten obrazek ;D Nie wiem czy todobrze czy żle,, raczej dobrze :P Pozdrawiam
Napisano 1 Wrzesień 200717 l no twarze, wzrok sugerują coś poważnego ale rzeczywiście nie tyle widzę co chciałbym tu widzieć taką sielanke i tyle, już znikam :] (kurde nie lubie tej " ;/ " buźki czuje się jakbym dostawał mokrą szmatą w ryj :] )
Napisano 2 Wrzesień 200717 l a proporcje i anatomia sie wam w oczy nie rzuca? bo mi jak cholera,szczegolnie postac od prawej. A pozatym to swietne kolorki, ladne swiatlo no i tyle, juz w dziale speed paint bylo wiadomo ze kozak jestes;] Swoja droga z referki korzystales czy prosto z banki?
Napisano 2 Wrzesień 200717 l Autor len_art: miniature dodam, dzieki. purple: dzieki. niedlugo wrzuce update gdzie uproscilem falafle nieba. JeezBumpkin: w zalorzeniu praca miala byc w szarej gamie i blekitne otwarcie z lewej, ktore wprowadza w kompozycje. mozliwe ze z blekitem bylo by lepiej. mozliwe ze z wieloma rozwiazaniami bylo by lepiej. w ktoryms momencie imo trzeba sie na cos zdecydowac w zwazku z czym pociagnalem pierwotna koncepcje w miare mozliwosci. mort: do portfolio :) co do szpady masz racje. moze jeszcze przemaluje. jako ciekawostke dodam ze pojawil sie w trakcie inny blad: kolo po prawej ma szpade w lewym reku a pochwa jest w miejscu dla szermierza praworecznego. bylo troche za pozno zeby wszystko odkrecac... streaker: nienaturalne ulozenie postaci po prawej po czesci jest z zalorzenia - koles mialbyc wybity z rytmu, zaskoczony, wykrecony - a po czesci z nieudolnosci. tam rzeczywiscie cos nie siedzi. co do ubogiego 2 planu: coz taki mam charakter. nie gadam za duzo. JeezBumpkin: moze nastepnym razem namaluje sielanke. "buźki czuje się jakbym dostawał mokrą szmatą w ryj" - nie rozumiem? Jakob: dzieki. nicponim: calkiem mozliwe ze anatomia troche nie siedzi. juz widze ze lapa po lewej jest deko za mala. co do spraw technicznych to malowalem 3 dni. korzystalem z 2 schematow ubioru z jakiejsc XIXw ryciny i zdjecia szpady. postacie, swiatlo i pejzarz z banki.
Napisano 2 Wrzesień 200717 l purple - nie rozumie tylko po co ta ironia ? Zły dzień ? Hę? o_O to teraz ja nic nie rozumiem...ja naprawdę nie użyłam żadnej ironii, wow, no poprostu pochwaliłam, bo naprawdę wydało mi się piękne- ale widzę,że na tym forum takie westchnięcia nad cudzymi dziełami są tak rzadkie, że niektórzy to już pozapominaliście że coś takiego istnieje...;D Znalazł mi się też mankamencik jeszcze- prawa dłoń lewego gościa, ta co trzyma drugiego, jakby nie miała prawa bytu-jest przedziwnie wygięta... pozdrawiam:)
Napisano 2 Wrzesień 200717 l Świetny klimat uchwyciłeś. Ciężkie chmury po prawej świetne. Postacie może istotnie nie do końca poprawne, smukłe takie, jak by je wyprostować to po 3 metry by miały, El Greco, ale w dynamicznych pozach się bronią i o to właśnie chodzi.
Napisano 3 Wrzesień 200717 l bardzo wypas szczegolnie kolory mi imponują :) Chmury faktycznie wypasione chociaz przez ich fakture wydają mi sie troche jak sciana za nimi, ale to jak najbardziej spox, takie malarskie.
Napisano 4 Wrzesień 200717 l Kolor i światło robi na mnie ogromne wrażenie. Można gdzieś zobaczyć więcej Twoich prac? Pozdrawiam
Napisano 5 Wrzesień 200717 l Klimat całkiem niezły. Częściowo świetna gra świateł. Częściowo - bo można by zagrać nimi także na chmurach w prawej części (która imho wydaje się niedopracowana - ot jakby Ci brakło czasu i chęci) Dopatrzyłem się jednak pewnego uchybienia "logicznego". Szermierz po prawej stronie sceny jest osobą praworęczną (o czym świadczy pochwa rapieru wisząca po lewej jego stronie - dobywa go więc prawą ręką bo lewą było by to niemożliwe). Tymczasem walczy ręką lewą. Drobna nieścisłość. Ktoś może powiedzieć, że w czasie walki mógł być "przerzucony" z ręki prawej do lewej - wydaje się to mało prawdopodobne z racji zabudowy rapiera koszem - co takie ekstrawagancje jak "przerzucanie" w czasie walki czyni bardzo trudnymi i niebezpiecznymi. Choć z drugiej strony, może właśnie dlatego przegrywa pojedynek? ;) Moja ocena pracy: 4/5
Napisano 7 Wrzesień 200717 l Autor purple: po tygodniu nie ogladania pracy widze jeszcze pare innych bledow. nie chce mi sie juz poprawiac przymierzam sie do czegos nowego. troche dlatego ze mi sie kompozycja nie podoba. big: dzieki. 3 metrowe bo to postapokaliptyczny klimat. po 3 wojnie swiatowej w 2451 zapanowal ludvix suoń-chce the third i znow w modzie sa pojedynki na szpady tyle ze gigantow. bosh jaka wioska. Tak zepsuc proporcje... wwwoj: dziekuje. Tortur: dziekuje. Na razie nie mam www bo nie bardzo mam co pokazac. Jakos nie widzi mi sie wieszac w internecie prac artystycznych a na razie jedynie takie mam. Morbid Karbid: Dzieki. nawiasem: b. fajne prace w balonie. Xom: z ta reka to jestem mocny bo zobaczylem ja dopiero po 2 dniach malowania. tzn ze jest lewa. co do chmur: tu protestuje. jak mi pewien czlowiek kiedys powiedzial: gdzie obraz jest namalowany od brzegu do brzegu tam konczy sie malarstwo. Uwazam ze chmury po prawej powinny byc jeszcze bardzie uproszczone. prawdopodobnie przerobie je na zupelnie plaskie. z drugiej strony moze jeden celny gest swiatla by nie zaszkodzil? hmm. w kazdym razie dzieki za rade.
Napisano 11 Wrzesień 200717 l Wybacz, ale nie mogłem się powstrzymać. Dobra robota, tylko to tło z tyłu jest jak ściana. Jeśli chcesz naśladować fakturę farby, to leć po całości. Można jeszcze po prostu w taki sposób: Sorki za interwencję w twą pracę, ale piękny hiszpański poranek aż się prosił przez to śliczne światło na postaciach ;) .
Napisano 12 Wrzesień 200717 l Autor Spoko, nie ma sprawy z interwencja. Choc imo to co zaproponowales to nie jest rozwiazanie tylko zmiana koncepcji. I ta koncepcja w dodatku jak na razie nie siedzi.
Napisano 13 Wrzesień 200717 l Światło na rękach jest ok ale lepiej obrazek oddycha na otwartej przestrzeni.