Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam, na poczatek 2 rendery.

Ps. wiem ze na 1 renderze jest zly material szyb

al.jpg

al2.jpg

czekam na komenty

• Odpowiedzi 23
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ju Pi Kaj Ej;)

no niezle niezle:)

pozdoba mi sie:)

ale nie ciesz sie moja opinia bo sie na samochodach nie znam;P

pozdr

Napisano

model wygląda świetnie, pierwsza klasa.

Mam nadzieję że dasz w drzwiach mechanizm zamka. :)

Będę zaglądał i czekam na finał.

Pozdro

Napisano

po pierwsze uno to nie rera tylko brera, po drugie uno troche krzywo troche niezgodności (później może zaznacze) i wreszcie po trzecie fajnie że robisz wnętrze ale niestety nie wyszło za bardzo, przedewszystkim skopane proporcje, deska rozdzielcza powinna bardzdziej wystawać, teraz jest tak blisko szyby jak w maluchu.

Napisano

Jest dosyć dużo błędów i niezgodności, poniżej są sprawy, które najmocniej rzuciły mi się w oczy...

- linie są zdecydowanie za mocne

- wypustka między zderzakiem, a przednim nadkolem - tu nie powinno być chamfera

- odcinek między maską, a kantem świateł - powinien być gładkim przejściem

- tylne nadkole - chamfery

- krzywe nadkola

- kształt tylnych świateł

- wzniesienie na masce

- rowek na ramie szyby

- grill jest nierówny

Narazie tyle, jakbyś czegoś nie wiedzial to pisz, a pokażę referencje i jak mozesz to pokaż jeszcze siatkę. pozdr

Napisano

- kant na przednim swietle

- zeberka na grillu maja byc rowno rozstawione i tylko 4 z tego co pamietam jak robilem alfe

- nadkola nie sa okragle

- na tylnym swietle tez ci sie cos skopalo

- tylny zderzak do poprawy..

- rama szyby nie jest okragla

- wiele krawedzi robisz za ostrych

- jezeli byc upartym to wnetrze tez do poprawy, chociaz jak nie bedziesz robil szczegolowych renderow wnetrza, to wystarczy takie jak jest

-felgi chyba nie-alfowe ? pozatym na takich srubach to nie wiem czy by sie kolko z wozka dla dzieci ustrzymalo :) a co dopiero na takim kolosie

- material szyb sam widzisz

- w kilku miejscach krzywo (np nad tylnym znaczkiem)

jezeli mozna to zapodaj screeny z claya

Napisano

Świat był by piękniejszy jak by było wiecej takich konstruktywnych postów:D Ja sie nie wyznaje na samochodach wiec nie bedzie nic konstruktywnego:(

Napisano

już wypisali błędy to nie będe zaznaczał, no to poprawiaj teraz

taki szczegół...ale jaką funkcje spełnia ta lampa po lewej, na ostatnim renderze?;)

Napisano
  • Autor

Nie zaden guzik bo tak to ma byc :P

Wyzej reflectvision pisal ze felgi "niealfowe". Zrobielm oryginalne, ale wedlug mnie sa nieladne.

fela.jpg

Napisano

Imo poprzednie lepsze (jakby dodać im grubość większą i coś co nieco poprawić to będą fajne) podobne do tych z vipera :) Model ładny czekam na więcej.

Napisano

Witam!!

wspominalem ze nie cierpie alf romeo ? jak nie to, nie cierpie alf romeo :D

a modelik super, mi sie bardzo podoba :)

Napisano
  • Autor

Wiem ze brzydkie, ale jak juz mialy byc "alfowskie" to takie zrobilem. Narazie zostana jak znajde chęci to zrobie inne.

Dzieki nielot :)

Napisano

widać że się trochę napracowałeś przy wnętrzu ale niestety nie bardzo Ci wyszło, widzałeś takie fotele? przecież w nich by się nie dało siedzieć, ogólnie wszystko jest zbyt płaskie, jak w samochodach z lat 70, za bardzo skupiłeś sie na detalach, podczas gdy ogólna bryła jest nieodpowiednia

edit. a co chcesz żyby komentować? wypisane zostały błędy to czekamy na poprawki