don_filippo Napisano 27 Grudzień 2003 Napisano 27 Grudzień 2003 No własnie staramy się powiedzieć, że nie zależy od upodobań modelera tylko od możliwości sprzęta;P
Loozack Napisano 28 Grudzień 2003 Napisano 28 Grudzień 2003 Javor, słyszysz ?? poukrywaj wszystko i do roboty :D [piwo]
WIERZBA Napisano 28 Grudzień 2003 Napisano 28 Grudzień 2003 Dla mnie bomba , ja próbuję schematycznie zbudować cały samochód , a później go dopracowuję . Ale jak widzę lepsi ode mnie robią TO INACZEJ.
javor Napisano 28 Grudzień 2003 Autor Napisano 28 Grudzień 2003 troche się powkurwiałem, pomotałem, pokombinowałem, poukrywałem i jak narazie da się pracować (zobaczymy na jak długo) jak dobrze pójdzie to jutro będzie przedni zderzak ale niegwarantuje bo bardzo dziwne rzeczy mi się z nim dzieją :|
Loozack Napisano 28 Grudzień 2003 Napisano 28 Grudzień 2003 hurrrraaaaa [jupi] :D no to z niecierpliwością czekam na updaty :)
javor Napisano 29 Grudzień 2003 Autor Napisano 29 Grudzień 2003 zderzak jeszcze w fazie produkcji (troche mu brakuje) ale pooglądać można :)
Por@szek Napisano 30 Grudzień 2003 Napisano 30 Grudzień 2003 fajnie podoba mi sie, z sentymentem wspominam mojego nissana jak robilem. Tylko ze mialem ograniczenie do 3000 poly. Ach kiecy to bylo, dobra starczy bo sie rozczule :) Wydaje mi sie ze jest spoko. Nie wiem czy ten blotnik z przodu tak ostro sie skreca.
javor Napisano 30 Grudzień 2003 Autor Napisano 30 Grudzień 2003 hmmm chyba zrobiłem tu zbyt ostrą krawędź :| coś z tym pokombinuje
Loozack Napisano 30 Grudzień 2003 Napisano 30 Grudzień 2003 hurrrrrra, znalazłem buga [jupi] a to bardzo trudne w twoim przypadku :)
wiggles Napisano 30 Grudzień 2003 Napisano 30 Grudzień 2003 mozna prosic o powiekszenie tego buga 100 razy bo go nie widac :P:D
javor Napisano 30 Grudzień 2003 Autor Napisano 30 Grudzień 2003 loozack: gdzie???????????? może chodzi ci o ten przy listwie??
Loozack Napisano 30 Grudzień 2003 Napisano 30 Grudzień 2003 no tak, tylko tą strzałkę głupio narysowałem :P:) powinna być ździebko niżej :D
javor Napisano 30 Grudzień 2003 Autor Napisano 30 Grudzień 2003 a teraz szybkie pytanko: kiedyś coś słyszałem o jakiejś metodzie wycinania dziurek w obiekcie po meshsmooth tak że kanty się same zaokrąglały :) (mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi) bo przydało by mi się to do wycinania miejsc na światełka w zderzaku bo tak teraz widze że jak bym chciał je wymodelować to połowa siatki do przebudowy :(
kozioo Napisano 30 Grudzień 2003 Napisano 30 Grudzień 2003 a nie mozna booleanem i po tem po prostu extrudować krawędzi do środka na kilka kroków?? przy editable poly to prościutko, wystarczy wybrać selekcję border, wcisnąć shift i ze 3 razy ruszyć mychą... Mało skomplikowane...
javor Napisano 30 Grudzień 2003 Autor Napisano 30 Grudzień 2003 no może i wezme to extrudem załatwie ale nie dzisiaj bo znowu mi sie zawiesił i już mnie kur**** na niego bierze :mad:
javor Napisano 30 Grudzień 2003 Autor Napisano 30 Grudzień 2003 no może i wezme to extrudem załatwie ale nie dzisiaj bo znowu mi sie zawiesił i już mnie kur**** na niego bierze :mad:
Loozack Napisano 30 Grudzień 2003 Napisano 30 Grudzień 2003 hmmm, takie coś jest napewno przy modelowaniu NURBSami (Maya, Rhino...) i tam się to nazywa Fillet Edges, ale może w polymodelingu też jest coś podobnego :) zawsze można dać na to miejsce ze dwa razy chamfer, a potem nałożyć modyfikator Smooth, ale to już nie będzie to samo... [piwo]
javor Napisano 1 Styczeń 2004 Autor Napisano 1 Styczeń 2004 no nie.................niedość że sie wszystko wspaniale muli to jeszcze ten niedoje**** meshsmooth.... kilka dni siedze jak idiota przed kompem i poprawiam na 100 sposobów siatke tego potrójnego wlotu w zderzaku a meshsmooth i tak wszystko spier**** po swojemu :mad: to najbardziej niedoje**** funkcja maxa z jaką miałem nieszczęście się spotkać. kiedyś pewnie do niego wróce jak bede miał lepszy sprzęt ale narazie zrobie jakąś inną bryke moim sposobem (tak jak civica)
Loozack Napisano 1 Styczeń 2004 Napisano 1 Styczeń 2004 no cóż, szkoda :( ale mam nadzieję, że w miarę szybko do tego projektu wrócisz :) pozdrawiam [piwo]
Rekomendowane odpowiedzi