Kronos Napisano 13 Wrzesień 2007 Share Napisano 13 Wrzesień 2007 Witam wszystkich po dłuuugiej przerwie, (ciekawe czy ktos mnie wogole kojarzy...) Stęskniłem sie za ostra krytyka w stylu max3d.pl wiec czas pokazać coś tutaj ;) Moja wizja sceny na projekt CGSphere: Software: Blender + yafray + Gimp Komentarze jak zawsze mile widziane (zarówno tutaj jak i na CGSphere) pozdrawiam - Kronos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 13 Wrzesień 2007 Share Napisano 13 Wrzesień 2007 Nie ładuje mi się...duży obraz. A co do samego wykonania to fajnie. poprostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 13 Wrzesień 2007 Share Napisano 13 Wrzesień 2007 pierwsze co rzuciło mi się w oczy to background - scena wygląda jak rasowy test materiałów vraya albo maxwella - to odrazu minus. Jeszcze jedna rzecz rzucająca się w oczy - czarny materiał - praktycznie jeden powtarzający się rodzaj. To tak żeby było krytycznie jak zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 13 Wrzesień 2007 Share Napisano 13 Wrzesień 2007 pierwsze co rzuciło mi się w oczy to background - scena wygląda jak rasowy test materiałów vraya albo maxwella - to odrazu minus. Ale to jest pod CG sphere robione... Więc nie widze powodu aby uznać to za minus. A praca spoczko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 13 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2007 Dzieki za komentarze :) pierwsze co rzuciło mi się w oczy to background - scena wygląda jak rasowy test materiałów vraya albo maxwella - to odrazu minus. Niestety CGSphere wymaga aby nie ruszac "grida" wiec nie moglem zbytnio na to poradzic, ale uznam uwage za komplement bo yafray'owi do V-ray'a i Maxwell'a duzo brakuje ;) Jeszcze jedna rzecz rzucająca się w oczy - czarny materiał - praktycznie jeden powtarzający się rodzaj. To tak żeby było krytycznie jak zawsze. Jest kilka roznych "czarnych" ale rzeczywiscie tak to wyglada... hmm nie zwrocilem na to uwagi wczesniej, dzieki ;) pozdrawiam - Kronos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 14 Wrzesień 2007 Share Napisano 14 Wrzesień 2007 Mi się podoba pomysł. Dość ciekawy. A samo wykonanie też niezłe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oo79 Napisano 14 Wrzesień 2007 Share Napisano 14 Wrzesień 2007 pomysl nietuzinkowy, podoba mi sie, moze jakis making off? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 14 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2007 ciesze sie ze sie podoba, co do making of'a to może zapytam co Cię interesuje, bo szczerze mówiąc nie wiem o czym moglbym pisac ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 14 Wrzesień 2007 Share Napisano 14 Wrzesień 2007 pomysł bardzo mi się podoba, wykonanie też nie najgorsze, więc brawa za dobrą pracę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 14 Wrzesień 2007 Share Napisano 14 Wrzesień 2007 w takim razie zwracam honor z bym backgroundem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avant.garde Napisano 14 Wrzesień 2007 Share Napisano 14 Wrzesień 2007 Gratuluję bardzo ciekawego pomysłu. Doszlifował bym materiały - niebieskie przewody, trochę bardziej urozmaicone teksturowo to co pod szklaną kopułą. No i koniecznie żarówka w lampce;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 14 Wrzesień 2007 Share Napisano 14 Wrzesień 2007 a dla czego nie np. w maxie-nie łatwiej? Jak na ten software, którego używałeś, to naprawdę bombowo! :) Pokusiłabym sie jednak o małą krytykę: jak dla mnie to mógłbys posiedziec jeszcze nad interiorem słoiczka;) ja tam bym dała realistyczniejszą roślinność i w ogóle ten mikroklimat, pokusiłabym się może o jakiś las tropikalny, a wszystko picuś-glancuś z detalami itp (takie małe dziełko:))-wtedy nabrałoby mocniejszego przekazu, a kontrast realizmu między tym co w słoiczku, a co poza nim, to byłby też fajny efekt-dawało by do myślenia... pozdrawiam, przemyśl to ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 15 Wrzesień 2007 Share Napisano 15 Wrzesień 2007 purple pewnie dlatego że to darmowe softy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 15 Wrzesień 2007 Share Napisano 15 Wrzesień 2007 w blenderze jesli sie chce i ma odpowiednią wiedze mozna robić super pracki więc nie psioczcie ze darmowy soft itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 15 Wrzesień 2007 Share Napisano 15 Wrzesień 2007 purple pewnie dlatego że to darmowe softy. no w sumie...ja to czasem nie myślę po nocy ;D ale, jeśli to nie komercyjnie, to i tak hmm...no zawsze można "taniej kupić w internecie" ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 15 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2007 a dla czego nie np. w maxie-nie łatwiej? Jak na ten software, którego używałeś, to naprawdę bombowo! :) Pokusiłabym sie jednak o małą krytykę: jak dla mnie to mógłbys posiedziec jeszcze nad interiorem słoiczka;) ja tam bym dała realistyczniejszą roślinność i w ogóle ten mikroklimat, pokusiłabym się może o jakiś las tropikalny, a wszystko picuś-glancuś z detalami itp (takie małe dziełko:))-wtedy nabrałoby mocniejszego przekazu, a kontrast realizmu między tym co w słoiczku, a co poza nim, to byłby też fajny efekt-dawało by do myślenia... pozdrawiam, przemyśl to ;) dzieki za komentarz, przemysle to ale bardziej w kontekscie przyszlych prac, ta juz mi sie znudzila :P a teraz wywód (zostaliscie ostrzezeni :P): nie w max'ie bo jakos nie znalazlem darmowej licencji (nawet studenckiej) na ulicy, a na zakup mnie nie stac... chyba najbardziej oplacalny teraz jest modo na ktorego i tak mi zal pieniedzy ;) bo pracuje mi sie znacznie sprawniej w blenderze niz wczesniej jak testowalem max'a troche mnie ciagle dziwi podejscie "jak na darmowy soft..." itd... juz tyle dobrych blenderowych prac bylo ze chyba to sie powinno skonczyc ;) ... swoja droga najbardziej mnie dziwi to ze uzytkownicy blendera tez czesto maja takie nastawienie i nie wierza ze naprawde wiekszosc mozna zrobic za pomoca darmowego softu... ...mam nadzieje ze przyczynie sie nieco do zmiany nastawienia wielu ludzi ;) no w sumie...ja to czasem nie myślę po nocy ;D ale, jeśli to nie komercyjnie, to i tak hmm...no zawsze można "taniej kupić w internecie" ;D pozostawie to "bez komentarza" ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 15 Wrzesień 2007 Share Napisano 15 Wrzesień 2007 no w sumie...ja to czasem nie myślę po nocy ;D ale, jeśli to nie komercyjnie, to i tak hmm...no zawsze można "taniej kupić w internecie" ;D ale my się tutaj tak nie bawimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 15 Wrzesień 2007 Share Napisano 15 Wrzesień 2007 Pomysł bardzo ciekawy :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi