Napisano 18 Wrzesień 200717 l Witam po dłuższej przerwie i przedstawiam ukończony właśnie model Junkersa Ju 87G-2 - samolotu szturmowego do walki z czołgami. Modelowanie w Blenderze, rendery w zewnętrznym programie. To nie jest scena a raczej "zdjęcia" reklamowe. Trudno traktować je jak WIP, więc przedstawiam w ukończonych. Wnętrze w wersji low-poly, przed subsurfem (wymóg zamawiającego; zamawiany był model nie rendery - te ostatnie są dość robocze).
Napisano 18 Wrzesień 200717 l Już miałem nadzieję że ktoś zrobił piecyk gazowy :D Junkersik ładny. Dbałość o detal też super. Texturki tak samo. Dak dobry model zasluguje na lepszy render tylko :)
Napisano 19 Wrzesień 200717 l modelik bardzo ok natomiast texturki jak sam powiedziales, bardzo robocze wiec az szkoda pisac ze tylko ok :) btw, zawsze chcialem zrobic junkersa, teraz wiem ze bedzie musial byc naprawde dobry zeby przebic Twoja wersje hehe :) pozdrawiam pionier
Napisano 19 Wrzesień 200717 l Pionier jaki ty skromny :) wszyscy wiedza ze potrafisz wyczyniac cuda ;P
Napisano 19 Wrzesień 200717 l Autor Dziękuje za komentarze Także te krytyczne. Zgadzam się z tym, że dużo można jeszcze tu dopracować, ale szczerze powiedziawszy miałem już dość tego samolotu. Miałem na niego sześć tygodni (niezbyt wiele jak na tego typu pracę), a ostatnie trzy dni to było po 16 godzin przed monitorem. Zleceniodawca miał dość konkretne wymagania i co do detali i co do rozdzielczości textur (max. 1024x1024 - to sie odbija na obrazie; normalni enie schodze poniżej 2048x2048). I nie pastwcie się nad jakością rendera bo tak naprawdę to surówka z "linii produkcyjnej". ;)
Napisano 19 Wrzesień 200717 l Zacny model, jedyne co to moim zdaniem przydało by mu się jakieś ciekawe tło :)
Napisano 20 Wrzesień 200717 l Super model i detale, ten który ja robiłem nie umywa się do twojego:). Reszta chyba już została powiedziana - materiały mogłyby być lepsze.
Napisano 20 Wrzesień 200717 l Pionier jaki ty skromny :) wszyscy wiedza ze potrafisz wyczyniac cuda ;P Ja nie wiedziałem :D buhahaha ehh :? Modelik świetny,detale itd. ale tekstura leży i kwiczy, kłik kłik, no może hrum hrum Powodzenia