Napisano 20 Sierpień 200717 l UPDATE: No dobra - pozmienialem kilka rzeczy, wydaje mi sie ze jest troche lepiej, choc przy tej pracy to lepiej nic nie mowie... Tak czy inaczej to juz koniec z tym obrazkiem, nastepne czekaja a pojutrze wyjazd do Lipska. Wielkie dzieki wszystkim z komenty a szczegolnie Lukaszowi Jaskulskiemu za wielce pomocna podmalowke. Uwagi do nowej wersji jak najchetniej, przepaska i kolce z pierwszego planu pewnie nie dotrwaja do okladki ;) --------------------------------------------- Jak to nazywa ManiakS - kiczfantasy na okladke Fabryki :P Orobilem sie przy tej pracy jak dziki, bylo chyba z 6 roznych wersji, nic mi nie wychodzilo, przemalowywalem w lewo i w prawo, no masakra po prostu... Walcze z jakims blokiem artystycznym i wychodza rzeczy jakby chcialy a nie mogly. W tej pracy jeszce mi sie cos nie podoba ale juz nie mam sil i czasu zeby zmieniac - dzis ostateczny termin mija. Tymniemniej moze cos podpowiecie jak mozna by ja usprawnic Poza kolesia i kompozycja to nic odkrywczego, ale zaostaly mi one niejako narzucone (w mojej wersji byla jeszcze czarodziejka ale tez wyleciala :P) Skaly w tle to podmalowany motaz 5 fotek (sam robilem w Wąwozie Kraków :) ) podobnie czar ognia, reszta recznie Czekam na uwagi i pozdrawiam
Napisano 20 Sierpień 200717 l jak cenie twoje pracki to mowiac szczerze ta ci raczej nie wyszla. Ten snieg (?) z tylu wyglada troche jak przescieradla. no i kolor jakos mi nie lezy (ale to juz bardzo ssubiektywna sprawa). obrazek sprawia wrazenie plaskiego... nie wiem w czym jest problem ale jak dla mnie to ta praca poprostu nie gra.
Napisano 20 Sierpień 200717 l Góra obrazka ten biały dym i prześwitujące białe tło zupełnie nie pasuje, zdjęcia skał i roślinności też za bardzo się odznaczają, poza tym super postać :)
Napisano 20 Sierpień 200717 l Nie podoba mi sie. Koles wyglada jakby mial Downa :P IMO zbyt wiele kolorowych elementow, za malo wspolnych kolorow i wogole takie napackane bez wiekszego zastanowienia sie wydaje. Slabo :)
Napisano 20 Sierpień 200717 l Hah.. o LoL jaka krytyka ... A praca wedłg mnie switna ...nie jest monotonna :) wiec plus.. Jest Dynamika i klimat to tez plus :) A dym sam w sobie fajnie wyglada wiec .. dziwie sie ze wam przeszkadza... Naprawde przednia pracka... Pozdrawiam
Napisano 20 Sierpień 200717 l Pierwszy plan jest bardzo konkretny, drugi trochę gorszy. Generalnie chyba największy problem z centrum dalszego planu - nie prezentuje się porywająco.
Napisano 20 Sierpień 200717 l Wygląda lepiej niż to co wrzuciłeś kiedyś jako wip (przed wyjazdem gdzieśtam) a potem znikneło... ale i tak można wiele zarzucić. Rozumie się, że to komercha... praca za pieniążki i inaczej się przy tym pracuje (czasem się totalnie niechce - to znam z autopsji ;) ). Największe ale... jest takie, że ogólny efekt zniszczyły użyte fotki - niektóre miejsca strasznie odstają. Przebłyski miejsc "ostrych" niewyglądają ciekawie. Bo gdyby wszystko było mniejwięcej równomiernie niedopracowane to byłby w stanie to kupic, ale w takiej formie - ja bym jeszcze nad tym posiedział (choc jesli fabryka zatwierdziła to poprawki już niewchodzą w grę)... lub poprostu niepokazywal ;).
Napisano 20 Sierpień 200717 l no niestety, słabiutko, gdzie jest nas prawdziwy Omen :) miejscami widac jakies kwadraty od fotek, ogień jest zbyt prosto ze zdjęc. Brakuje mi tu trochę malarskości. Pogubiłesz sie z oswietleniem.
Napisano 20 Sierpień 200717 l Coś jest nie tak. Plastikowe siakieś. Znaczy będzie chwytliwe:) BTW Ja notorycznie łamię wszelkie terminy w Fabryce:D
Napisano 20 Sierpień 200717 l Autor Jak pisalem - nie wyyszzlooo :/ Juz na ta prace patrzec nie moge, ale i tak pokazuje coby nie bylo ze taki super hiper jestem i wpadki sie nie zdazaja ;) Przynajmniej frekwencja watku dopisuje :P
Napisano 20 Sierpień 200717 l :-) i tak masz niewiele wpadek... jak na razie to jedyna jaka widzialem. mistakes makes you more human :-D
Napisano 20 Sierpień 200717 l Omen ty cieniasie :p hehe A mnie się podoba, choć tło faktycznie jakieś takie... chyba za dużo dobrego chciałeś dać :)
Napisano 20 Sierpień 200717 l Autor Ludzie w fabryce powiedzieli ze jak Tortur zawala terminy to ja tez moge :P Wiec jeszcze zatakuje ta okladke dzis. Podmienie kolory, poprawi tlo - zobaczymy moze reanimacja pomoze ;]
Napisano 20 Sierpień 200717 l No to czekamy na ciąg dalszy;D Mam nadzieje że finał będzie znacznie lepszy bo ten wip;) mi się nie podoba ;p
Napisano 20 Sierpień 200717 l 1 plan sie za mało wyróżnia te dymy troche mieszają odbiór przyciemniłbym nieco tło, wzmocnil swiatlo ognia cos w ten desen http://img521.imageshack.us/img521/2623/nomenomenrj9.jpg
Napisano 20 Sierpień 200717 l no tak, taki kontrast zdecydowanie poprawia odbior pracki. szturmuj Omen :-) pomysl moze o zredukowaniu nasycenia kolorkow z tylu jeszcze
Napisano 20 Sierpień 200717 l Autor No wlasnie Lukasz - w ta strone bede szedl. Chcialem w pierwszej wersji dla odmiany zrobic glownym zrodlem swiala to gorne rozproszone z nieba, ale jak Jonasz slusznie zauwazyl sie pogubilem :P wiec pewnie wroce do tej opcji ciemniejsze tlo / jasny ogien Bedzie tez dodany calkiem pierwszy plan - wjescie do jaskini. stalaktyty i stalagmity co powinno uprzestrzennic troche prace :] Dzieki wszystkim za rady - czekam na wiecej :D
Napisano 20 Sierpień 200717 l Sobie tak próbowałem podkolorować to i wiem, że to niby dzień ale hmm... wydaje mi się że dobrze było te tło lekko rozmyć i zabarwić na niebiesko-granatowo. Dodatkowo wzmocnić ten płomień oraz światło jakie rzuca na postać bardziej intensywnym kolorem. Na koniec wyraźniej zaznaczyć zanikające kontury ściany tejze rozpadliny. Pozdrawiam:P
Napisano 20 Sierpień 200717 l Gostek jest spoko, po za facjatą i włosami. Włosy zbyt drobiazgowe i plastelinowe, nie bardzo wiem czemu uparłeś się żeby rysować każdy po kolei. Facjata z koleji taka mocno sztucznawa, i zwyczajnie do tej fryzury i kolesia nie pasuje, wąsik niewiele pomaga:) Tło wygląda jak doklejone, podobnie ogień. Niepotrzebne te przebielenia w tle, gryza w oczy strasznie. Dało by się to jeszcze wyciągnąć wszystko, ale generalnie, jak już zauważono jest to zdecydowanie słabsza pracka niż ostatnie twoje.
Napisano 20 Sierpień 200717 l postac trzyma Twoj poziom, natomiast chyba za duzo tego wszystkiego tam wmotales w tle, ja bym zrobil tak, ze wycial postac na oddzielny layer i zupelnie od nowa malowal tlo :) no i ktos dobrze zauwazyl, ze foty sie odcinaja od reszty jednak...
Napisano 21 Sierpień 200717 l no zaczyna wracac stary dobry omen :-) Sporo lepiej ale to jescze nie to. ciagle glebi brakuje jakos, chyba przez to jasne tlo sie traci... ale trudno powiedziec. No i wydaje mi sie ze kolo ma za mloda gembe :]
Napisano 21 Sierpień 200717 l całkiem całkiem, tylko na płomieniach w tle bardzo widać pociągnięcia pędzli:)
Napisano 21 Sierpień 200717 l dużo dużo lepiej. Skały w tle mogłyby być bardziej połyskliwe/wilgotne, ale to niekoniecznie chyba.
Napisano 21 Sierpień 200717 l znaaacznie lepiej:) Teraz to ma klimat. Jeszcze buzia imo za pucułowata ale to już kawał porządnej pracki.
Napisano 21 Sierpień 200717 l Pierwsza wersja podoba mi sie zdecydowanie bardziej. Jest lepszy klimat. Biale swiatlo w drugiej wersji skutecznie je wypiera. Elementy staja sie sterylne, sztuczne. Bleh...
Napisano 21 Sierpień 200717 l A mnie się tam podoba druga wersja :) jak bym zobaczył książkę z taką okładką to bym ją kupił :-D Pozdrawiam!
Napisano 21 Sierpień 200717 l Jak dla mnie na gorze nadal za duzo rozbieznosci... ja bym pojechal desaturatem po tym zielonym i flagi zrobil bardziej w strone tych swiatelek w oknach. Np. czerwone. Kolesia troche zwezyc (ja zrobilem to przez spherize pionowy z -50%; efekt nizej), zmienic nieco twarz. Rozpiac koszule i pokazac, ze troche sie nameczyl w walkach - nie taki picus glancus. Miecz w druga strone - ciezko sie idzie majac dwie rece w gorze i troche nienaturalnie to IMO wyglada. Pozwolilem sobie na overpainting - w sumie dupa ze mnie nie artysta i nie powinienem Cie poprawiac, ale mam nadzieje ze Ci w jakis sposob moze pomoge :) http://img413.imageshack.us/img413/1962/mag22finalxl1copyme7.jpg edit: miecz chyba zamiast wygiecia w prawo powinien isc w lewo, ale nie wiem - nie znam sie ;p
Napisano 22 Sierpień 200717 l ryj gościa w tej wersji jest o niebo lepszy .. coś sie dzieje na jego twarzy ... jakieś uczucia .. http://demo.safenet.pl/marek/mag_final_xl.jpg w poprzedniej .. niestety nic się nie dzieje na twarzy ... btw: lekki kontrast .. podkręcić nasycenie ... i więcej czerni na krawędziach ... i tyla ...
Napisano 27 Sierpień 200717 l problem "problemów" w Omenowskich prackach jest taki,że oceniacie(Ale to też i dobrze;)) jeprzez pryzmat talentu Omena,tak sczerze, obsrewując to co się dzieje w okładkach to ta okładka trzyma naprawdę poziom! w innych to czasem w ogóle nie ma nawet mattpaintingu, postać jest narysowana,reszta zfotomontażowana... te smoko-nietoperze może mocniej zaakcentować cieniem... pozdrawiam:)
Napisano 8 Wrzesień 200717 l Chciałem napisać co nieco ale przedmówcy wyczerpali temat. Dobrze wybrnąłeś z początkowej wersji (chociaż i tak pracka słaba w porównaniu z resztą twoich dokonań :P) - gratuluję wytrwałości i cierpliwości. Mnie zazwyczaj ich nie starcza. Czekam na następne okładeczki :D