OmeN2501 Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 UPDATE: No dobra - pozmienialem kilka rzeczy, wydaje mi sie ze jest troche lepiej, choc przy tej pracy to lepiej nic nie mowie... Tak czy inaczej to juz koniec z tym obrazkiem, nastepne czekaja a pojutrze wyjazd do Lipska. Wielkie dzieki wszystkim z komenty a szczegolnie Lukaszowi Jaskulskiemu za wielce pomocna podmalowke. Uwagi do nowej wersji jak najchetniej, przepaska i kolce z pierwszego planu pewnie nie dotrwaja do okladki ;) --------------------------------------------- Jak to nazywa ManiakS - kiczfantasy na okladke Fabryki :P Orobilem sie przy tej pracy jak dziki, bylo chyba z 6 roznych wersji, nic mi nie wychodzilo, przemalowywalem w lewo i w prawo, no masakra po prostu... Walcze z jakims blokiem artystycznym i wychodza rzeczy jakby chcialy a nie mogly. W tej pracy jeszce mi sie cos nie podoba ale juz nie mam sil i czasu zeby zmieniac - dzis ostateczny termin mija. Tymniemniej moze cos podpowiecie jak mozna by ja usprawnic Poza kolesia i kompozycja to nic odkrywczego, ale zaostaly mi one niejako narzucone (w mojej wersji byla jeszcze czarodziejka ale tez wyleciala :P) Skaly w tle to podmalowany motaz 5 fotek (sam robilem w Wąwozie Kraków :) ) podobnie czar ognia, reszta recznie Czekam na uwagi i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 jak cenie twoje pracki to mowiac szczerze ta ci raczej nie wyszla. Ten snieg (?) z tylu wyglada troche jak przescieradla. no i kolor jakos mi nie lezy (ale to juz bardzo ssubiektywna sprawa). obrazek sprawia wrazenie plaskiego... nie wiem w czym jest problem ale jak dla mnie to ta praca poprostu nie gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
briz Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 Góra obrazka ten biały dym i prześwitujące białe tło zupełnie nie pasuje, zdjęcia skał i roślinności też za bardzo się odznaczają, poza tym super postać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 Nie podoba mi sie. Koles wyglada jakby mial Downa :P IMO zbyt wiele kolorowych elementow, za malo wspolnych kolorow i wogole takie napackane bez wiekszego zastanowienia sie wydaje. Slabo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackVasi Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 ogołnie całkiem dobrze, ale kompozycja mi jakoś nie pasuje tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakóbM Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 Hah.. o LoL jaka krytyka ... A praca wedłg mnie switna ...nie jest monotonna :) wiec plus.. Jest Dynamika i klimat to tez plus :) A dym sam w sobie fajnie wyglada wiec .. dziwie sie ze wam przeszkadza... Naprawde przednia pracka... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avant.garde Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 Pierwszy plan jest bardzo konkretny, drugi trochę gorszy. Generalnie chyba największy problem z centrum dalszego planu - nie prezentuje się porywająco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 Wygląda lepiej niż to co wrzuciłeś kiedyś jako wip (przed wyjazdem gdzieśtam) a potem znikneło... ale i tak można wiele zarzucić. Rozumie się, że to komercha... praca za pieniążki i inaczej się przy tym pracuje (czasem się totalnie niechce - to znam z autopsji ;) ). Największe ale... jest takie, że ogólny efekt zniszczyły użyte fotki - niektóre miejsca strasznie odstają. Przebłyski miejsc "ostrych" niewyglądają ciekawie. Bo gdyby wszystko było mniejwięcej równomiernie niedopracowane to byłby w stanie to kupic, ale w takiej formie - ja bym jeszcze nad tym posiedział (choc jesli fabryka zatwierdziła to poprawki już niewchodzą w grę)... lub poprostu niepokazywal ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 no niestety, słabiutko, gdzie jest nas prawdziwy Omen :) miejscami widac jakies kwadraty od fotek, ogień jest zbyt prosto ze zdjęc. Brakuje mi tu trochę malarskości. Pogubiłesz sie z oswietleniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursadlos Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 Coś jest nie tak. Plastikowe siakieś. Znaczy będzie chwytliwe:) BTW Ja notorycznie łamię wszelkie terminy w Fabryce:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 20 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2007 Jak pisalem - nie wyyszzlooo :/ Juz na ta prace patrzec nie moge, ale i tak pokazuje coby nie bylo ze taki super hiper jestem i wpadki sie nie zdazaja ;) Przynajmniej frekwencja watku dopisuje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 :-) i tak masz niewiele wpadek... jak na razie to jedyna jaka widzialem. mistakes makes you more human :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 Omen ty cieniasie :p hehe A mnie się podoba, choć tło faktycznie jakieś takie... chyba za dużo dobrego chciałeś dać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 trafila sie okazja pojechac Omena to ludzie korzystaja ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 20 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2007 Ludzie w fabryce powiedzieli ze jak Tortur zawala terminy to ja tez moge :P Wiec jeszcze zatakuje ta okladke dzis. Podmienie kolory, poprawi tlo - zobaczymy moze reanimacja pomoze ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 No to czekamy na ciąg dalszy;D Mam nadzieje że finał będzie znacznie lepszy bo ten wip;) mi się nie podoba ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 1 plan sie za mało wyróżnia te dymy troche mieszają odbiór przyciemniłbym nieco tło, wzmocnil swiatlo ognia cos w ten desen http://img521.imageshack.us/img521/2623/nomenomenrj9.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 no tak, taki kontrast zdecydowanie poprawia odbior pracki. szturmuj Omen :-) pomysl moze o zredukowaniu nasycenia kolorkow z tylu jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 20 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2007 No wlasnie Lukasz - w ta strone bede szedl. Chcialem w pierwszej wersji dla odmiany zrobic glownym zrodlem swiala to gorne rozproszone z nieba, ale jak Jonasz slusznie zauwazyl sie pogubilem :P wiec pewnie wroce do tej opcji ciemniejsze tlo / jasny ogien Bedzie tez dodany calkiem pierwszy plan - wjescie do jaskini. stalaktyty i stalagmity co powinno uprzestrzennic troche prace :] Dzieki wszystkim za rady - czekam na wiecej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Designer79 Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 Sobie tak próbowałem podkolorować to i wiem, że to niby dzień ale hmm... wydaje mi się że dobrze było te tło lekko rozmyć i zabarwić na niebiesko-granatowo. Dodatkowo wzmocnić ten płomień oraz światło jakie rzuca na postać bardziej intensywnym kolorem. Na koniec wyraźniej zaznaczyć zanikające kontury ściany tejze rozpadliny. Pozdrawiam:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 Gostek jest spoko, po za facjatą i włosami. Włosy zbyt drobiazgowe i plastelinowe, nie bardzo wiem czemu uparłeś się żeby rysować każdy po kolei. Facjata z koleji taka mocno sztucznawa, i zwyczajnie do tej fryzury i kolesia nie pasuje, wąsik niewiele pomaga:) Tło wygląda jak doklejone, podobnie ogień. Niepotrzebne te przebielenia w tle, gryza w oczy strasznie. Dało by się to jeszcze wyciągnąć wszystko, ale generalnie, jak już zauważono jest to zdecydowanie słabsza pracka niż ostatnie twoje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 postac trzyma Twoj poziom, natomiast chyba za duzo tego wszystkiego tam wmotales w tle, ja bym zrobil tak, ze wycial postac na oddzielny layer i zupelnie od nowa malowal tlo :) no i ktos dobrze zauwazyl, ze foty sie odcinaja od reszty jednak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2007 Uppdaaate w pierwszym poscie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 no zaczyna wracac stary dobry omen :-) Sporo lepiej ale to jescze nie to. ciagle glebi brakuje jakos, chyba przez to jasne tlo sie traci... ale trudno powiedziec. No i wydaje mi sie ze kolo ma za mloda gembe :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalion Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 całkiem całkiem, tylko na płomieniach w tle bardzo widać pociągnięcia pędzli:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 dużo dużo lepiej. Skały w tle mogłyby być bardziej połyskliwe/wilgotne, ale to niekoniecznie chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 znaaacznie lepiej:) Teraz to ma klimat. Jeszcze buzia imo za pucułowata ale to już kawał porządnej pracki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Pierwsza wersja podoba mi sie zdecydowanie bardziej. Jest lepszy klimat. Biale swiatlo w drugiej wersji skutecznie je wypiera. Elementy staja sie sterylne, sztuczne. Bleh... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Designer79 Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Wydaje mi sie że tak było by ciekawiej, ale może tylko mi sie wydaje:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FaNTOMAS Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 A mnie się tam podoba druga wersja :) jak bym zobaczył książkę z taką okładką to bym ją kupił :-D Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Jak dla mnie na gorze nadal za duzo rozbieznosci... ja bym pojechal desaturatem po tym zielonym i flagi zrobil bardziej w strone tych swiatelek w oknach. Np. czerwone. Kolesia troche zwezyc (ja zrobilem to przez spherize pionowy z -50%; efekt nizej), zmienic nieco twarz. Rozpiac koszule i pokazac, ze troche sie nameczyl w walkach - nie taki picus glancus. Miecz w druga strone - ciezko sie idzie majac dwie rece w gorze i troche nienaturalnie to IMO wyglada. Pozwolilem sobie na overpainting - w sumie dupa ze mnie nie artysta i nie powinienem Cie poprawiac, ale mam nadzieje ze Ci w jakis sposob moze pomoge :) http://img413.imageshack.us/img413/1962/mag22finalxl1copyme7.jpg edit: miecz chyba zamiast wygiecia w prawo powinien isc w lewo, ale nie wiem - nie znam sie ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Teraz jest super. Fajny motyw z ptakami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
designboot Napisano 22 Sierpień 2007 Share Napisano 22 Sierpień 2007 ryj gościa w tej wersji jest o niebo lepszy .. coś sie dzieje na jego twarzy ... jakieś uczucia .. http://demo.safenet.pl/marek/mag_final_xl.jpg w poprzedniej .. niestety nic się nie dzieje na twarzy ... btw: lekki kontrast .. podkręcić nasycenie ... i więcej czerni na krawędziach ... i tyla ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 22 Sierpień 2007 Share Napisano 22 Sierpień 2007 Nie no z uptadosem o Nniebo lepsze!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 27 Sierpień 2007 Share Napisano 27 Sierpień 2007 problem "problemów" w Omenowskich prackach jest taki,że oceniacie(Ale to też i dobrze;)) jeprzez pryzmat talentu Omena,tak sczerze, obsrewując to co się dzieje w okładkach to ta okładka trzyma naprawdę poziom! w innych to czasem w ogóle nie ma nawet mattpaintingu, postać jest narysowana,reszta zfotomontażowana... te smoko-nietoperze może mocniej zaakcentować cieniem... pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 8 Wrzesień 2007 Share Napisano 8 Wrzesień 2007 Chciałem napisać co nieco ale przedmówcy wyczerpali temat. Dobrze wybrnąłeś z początkowej wersji (chociaż i tak pracka słaba w porównaniu z resztą twoich dokonań :P) - gratuluję wytrwałości i cierpliwości. Mnie zazwyczaj ich nie starcza. Czekam na następne okładeczki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi