Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Korzystając z końca wakacji postanowiłem jeszcze podłubać trochę i tak powstał kolejny concept car. Poprzedni upodobnił się do innych samochodów chociaż wcale tego nie chciałem, tym razem starałem się tego unikać i zrobić coś całkowicie innego. Inspirowałem się samochodami starszymi niż 50 lat :P wyszło co wyszło, jest bardzo pokręcone ale mi się podoba :)

W tej pracy dla mnie ważniejszy jest sam projekt niż technika wykonania,

tak jakoś... :P

a więc oceniajcie.

deeps.jpg

i tak na szybko renderowane żeby zobaczyć model, jakości tego nie oceniać :P

clays.jpg

Z góry dziękuję za opinie.

UPDATE:

Jak to z czymś dziwnym jest, jednym sposób malowania przypadł do gustu inni orzekli go wiejskim tuningiem. Wyrenderowałem więc wersję jaka miała być w planach na samym początku. Czy lepsze czy gorsze nie wiem:

deep_red.jpg

• Odpowiedzi 20
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ten lakier okropny. Tylko diodek uv brakuje i kolesia z paskiem na dresiku... Sam model ok - poza przednią szybą - nie podoba mi się za bardzo umocowanie głąbokie i felgi oraz opony.

Napisano

strasznie fajna jest ta grafika, choć kiepsko zmapowana :P

Nie czuć podobieństwa do żadnego ze znanych mi samochodów, to się liczy na +

podoba mi się też linia. Natomiast na minus są wszystkie detale - grille, zderzaki, światła, klamki, lusterka. Jedynie tyle lampy są ok.

Myślę, że lepszy efekt zrobiłby taki czysty koncept bryły bez wnikania w detal. Bo te wszystkie małe sprawy bardzo składają się na charakter samochodu i trzeba nad nimi posiedzieć naprawdę długo, żeby złapać właściwy klimat i proporcje.

pozdrawiam

Napisano

No widać że pojechałeś z mapowaniem po bandzie.

Sama linia samochodu super. ale dodatki typu światła, grille Okropne. no i ten ciotowaty triball.

Napisano

ciotowaty triball był chyba najlepszy z tego co chciałem wsadzić :P miało być inne niż wszystko więc musiałem jakoś durnie pomalować :P. To jeszcze nie ostatnie z moich autek. Udało mi się iść do przodu i ten już nie jest podobny do innych modeli jak poprzedni projekt. Więc w następnym popracuję nad lepszym smakiem i szczegółami :)

Napisano

elo... fajna bryczka, mnie się podoba. Dobry pomysł choć detale faktycznie niedopieszczone.

Zieleń tekstury za bardzo przyciąga wzrok jak dla mnie... najpierw widać tą zieleń potem auto, a potem złe mapowanie... i mimo to, o dziwo całkiem przyjemnie patrzy się na te rendery. Fajny klimacik!

Następnym razem przysiedź dłużej nad szczegółami i będzie miodzio ;-)

Pozdr.

Napisano

Linia wozu jest świetna, szczególnie tył mi do gustu przypadł. Ale jeszcze posiedź nad detalami.

Tribalki wywal i zostaw tą zieleń, będzie dużo lepiej.

Felgi ...hmmm oryginalne :). Zawsze się zastanawiam dlaczego w concept carach wszyscy robię takie wydziwione ogromne fele.

Daj jeszcze render od frontu żeby można jeszcze na przód ponarzekać :)

Imho świetna praca

Napisano

wedlug mnie to auto nie jest zaprojektowane do konca.nie wyczerpales tego co miales w glowie i co chciales ostatecznie osiagnac.jedyne co mi sie podoba to felgi

Napisano
wedlug mnie to auto nie jest zaprojektowane do konca.nie wyczerpales tego co miales w glowie i co chciales ostatecznie osiagnac.

dokładnie, też o tym pomyślałem, widać to właśnie na tych elementach które wymieniłem wcześniej, poprostu poszedłeś z tym na łatwizne, bo tak akurat łatwo było wymodelować i siatka się nie krzywiła, pewnie miałeś inną koncepcje, ale ostre kształty np. lamp o wiele trudniej wymodelować na powierzchni tej karoserii

Napisano

wiadomo że macie racje co do tworzenia, parę elementów zrobiłem jak mi było wygodniej, ale nie ma w tym samochodzie ostrych elementów, są tylko ostre krawędzie dla podkreślenia więc jakie lampy miały być jak wszystko jest gładkie ? :P

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności