pitekkkk Napisano 22 Wrzesień 2007 Napisano 22 Wrzesień 2007 Witam. Korzystając z końca wakacji postanowiłem jeszcze podłubać trochę i tak powstał kolejny concept car. Poprzedni upodobnił się do innych samochodów chociaż wcale tego nie chciałem, tym razem starałem się tego unikać i zrobić coś całkowicie innego. Inspirowałem się samochodami starszymi niż 50 lat :P wyszło co wyszło, jest bardzo pokręcone ale mi się podoba :) W tej pracy dla mnie ważniejszy jest sam projekt niż technika wykonania, tak jakoś... :P a więc oceniajcie. i tak na szybko renderowane żeby zobaczyć model, jakości tego nie oceniać :P Z góry dziękuję za opinie. UPDATE: Jak to z czymś dziwnym jest, jednym sposób malowania przypadł do gustu inni orzekli go wiejskim tuningiem. Wyrenderowałem więc wersję jaka miała być w planach na samym początku. Czy lepsze czy gorsze nie wiem:
KLICEK Napisano 22 Wrzesień 2007 Napisano 22 Wrzesień 2007 cleje baaaaaaardzo mi sie podobaja ! przez te czarne paterny nic nie widac :(
Hynol Napisano 22 Wrzesień 2007 Napisano 22 Wrzesień 2007 Ten lakier okropny. Tylko diodek uv brakuje i kolesia z paskiem na dresiku... Sam model ok - poza przednią szybą - nie podoba mi się za bardzo umocowanie głąbokie i felgi oraz opony.
banana.split Napisano 22 Wrzesień 2007 Napisano 22 Wrzesień 2007 strasznie fajna jest ta grafika, choć kiepsko zmapowana :P Nie czuć podobieństwa do żadnego ze znanych mi samochodów, to się liczy na + podoba mi się też linia. Natomiast na minus są wszystkie detale - grille, zderzaki, światła, klamki, lusterka. Jedynie tyle lampy są ok. Myślę, że lepszy efekt zrobiłby taki czysty koncept bryły bez wnikania w detal. Bo te wszystkie małe sprawy bardzo składają się na charakter samochodu i trzeba nad nimi posiedzieć naprawdę długo, żeby złapać właściwy klimat i proporcje. pozdrawiam
Lis Napisano 22 Wrzesień 2007 Napisano 22 Wrzesień 2007 No widać że pojechałeś z mapowaniem po bandzie. Sama linia samochodu super. ale dodatki typu światła, grille Okropne. no i ten ciotowaty triball.
pitekkkk Napisano 22 Wrzesień 2007 Autor Napisano 22 Wrzesień 2007 ciotowaty triball był chyba najlepszy z tego co chciałem wsadzić :P miało być inne niż wszystko więc musiałem jakoś durnie pomalować :P. To jeszcze nie ostatnie z moich autek. Udało mi się iść do przodu i ten już nie jest podobny do innych modeli jak poprzedni projekt. Więc w następnym popracuję nad lepszym smakiem i szczegółami :)
Hynol Napisano 22 Wrzesień 2007 Napisano 22 Wrzesień 2007 Tak zrób :). Bo jakby ktoś tak Corvette Stingray na przykład pomalował, to nie byłaby kwestia gustu, tylko zbrodnia ;)
Homa Napisano 22 Wrzesień 2007 Napisano 22 Wrzesień 2007 elo... fajna bryczka, mnie się podoba. Dobry pomysł choć detale faktycznie niedopieszczone. Zieleń tekstury za bardzo przyciąga wzrok jak dla mnie... najpierw widać tą zieleń potem auto, a potem złe mapowanie... i mimo to, o dziwo całkiem przyjemnie patrzy się na te rendery. Fajny klimacik! Następnym razem przysiedź dłużej nad szczegółami i będzie miodzio ;-) Pozdr.
lukasz3d Napisano 22 Wrzesień 2007 Napisano 22 Wrzesień 2007 ja napisze tak-w tej pracy sa momenty.....caloksztalt sredni natomiast- i jak wyzej wzorek ciekawy ale teksturowanie gorzej
SWRSC Napisano 22 Wrzesień 2007 Napisano 22 Wrzesień 2007 oczy mnie bolą od tych wzorków, ale autko super :)
Ex3 Napisano 23 Wrzesień 2007 Napisano 23 Wrzesień 2007 Linia wozu jest świetna, szczególnie tył mi do gustu przypadł. Ale jeszcze posiedź nad detalami. Tribalki wywal i zostaw tą zieleń, będzie dużo lepiej. Felgi ...hmmm oryginalne :). Zawsze się zastanawiam dlaczego w concept carach wszyscy robię takie wydziwione ogromne fele. Daj jeszcze render od frontu żeby można jeszcze na przód ponarzekać :) Imho świetna praca
pitekkkk Napisano 23 Wrzesień 2007 Autor Napisano 23 Wrzesień 2007 Tak więc Państwo chcą, ja robię :)
D4D4L Napisano 24 Wrzesień 2007 Napisano 24 Wrzesień 2007 Weh...wiocha była leprza...miała to coś w sobie ;p
pitekkkk Napisano 24 Wrzesień 2007 Autor Napisano 24 Wrzesień 2007 no też myślę że wiocha była konkretna :D
pecet Napisano 24 Wrzesień 2007 Napisano 24 Wrzesień 2007 ciekawe kształty, ale wszystko psują przednie lampy, grill i"zderzak"
banana.split Napisano 24 Wrzesień 2007 Napisano 24 Wrzesień 2007 pierwszy paintjob lepszy.. ten drugi lakier jakiś słaby wyszedł
drakul Napisano 24 Wrzesień 2007 Napisano 24 Wrzesień 2007 wedlug mnie to auto nie jest zaprojektowane do konca.nie wyczerpales tego co miales w glowie i co chciales ostatecznie osiagnac.jedyne co mi sie podoba to felgi
pecet Napisano 24 Wrzesień 2007 Napisano 24 Wrzesień 2007 wedlug mnie to auto nie jest zaprojektowane do konca.nie wyczerpales tego co miales w glowie i co chciales ostatecznie osiagnac. dokładnie, też o tym pomyślałem, widać to właśnie na tych elementach które wymieniłem wcześniej, poprostu poszedłeś z tym na łatwizne, bo tak akurat łatwo było wymodelować i siatka się nie krzywiła, pewnie miałeś inną koncepcje, ale ostre kształty np. lamp o wiele trudniej wymodelować na powierzchni tej karoserii
pitekkkk Napisano 25 Wrzesień 2007 Autor Napisano 25 Wrzesień 2007 wiadomo że macie racje co do tworzenia, parę elementów zrobiłem jak mi było wygodniej, ale nie ma w tym samochodzie ostrych elementów, są tylko ostre krawędzie dla podkreślenia więc jakie lampy miały być jak wszystko jest gładkie ? :P
Rekomendowane odpowiedzi