Napisano 7 Październik 200717 l Witam , zaczynam nowe autko... na matmie naskrobałem sobie taki koncepcik z profilu a że mi się spodobał więc chcę go przenieść w 3 wymiar :) Pojazd z głowy czyli znikąd... drobna inspiracja rybami.. przód chyba trochę lamborghini przypomina.
Napisano 8 Październik 200717 l ...ja bym wiecej niz jeden szkic zrobil na twoim miejscu - to co tylko "z boku" wyglada dobrze moze niesprawdzic sie przy innych ujeciach - poza tym to koncept - wiec moze sam zweryfikuj siebie i to co zrobiles i rozwin nieco koncept :)
Napisano 12 Październik 200717 l Autor Usiadłem dziś i chyba ze 4 godziny robiłem jak nie lepiej... naszkicowałem pojazd z góry i zacząłem modelować... pomysły się zmieniają w trakcie robienia więc troche odbiega od szkiców... - -
Napisano 12 Październik 200717 l teraz tylko silnik odrzutowy i mamy Batmobile ;p A tak serio to moze byc ciekawie choc uwazam, ze tego typu concepty maja jedna ceche wspolna: "gdzie jest tyl a gdzie przod...??!!" :)
Napisano 12 Październik 200717 l Nieźle.. tylko niektóre kanty wyglądają na trochę zbyt ostre. Ale modelik pro.
Napisano 13 Październik 200717 l Na początkową część modelu to jest ok zobaczymy co będzie później. Pozdro
Napisano 15 Październik 200717 l Autor Oj ale napięty tydzień.. dziś znalazłem tylko chwileczkę na szyby i bazę wnętrza... wrzucam bo czemu by nie?
Napisano 17 Październik 200717 l ...no i widac ze tylni blotnik pretentuje do poprawy Eeee tam :) chlapacze sie zalozy ;P Wkoncu widze gdzie jest przod - chyba ze sie myle ;P Autka koncepcyjne daja szeroki wachlarz mozliwosci - wykorzystaj to jak najlepiej - poki co jest kosmicznie, ale chyba oto w tym chodzi... :)
Napisano 17 Październik 200717 l Autor Chmmm może po kolei : -eco - tylni błotnik masz na myśli że krzywo czy że powinien oponkę zakryć? -Mariusz - otwierana będzie szyba.. coś jak f16... -3d extreme- masz racje... jest wiele możliwości, to fakt ino nie znam sie za bardzo na autach... dobrze że wygląda kosmicznie, mam nadzieję że będzie ciekawy przez to...
Napisano 18 Październik 200717 l Fajny ten samochód - tylko nadal ilekroć go widzę to potrzebuję chwili na rozpoznanie co jest przodem a co tyłem:) Dawaj może rendery również z jakimś bardziej skupionym światłem - przy samym skylightcie trochę płasko to wygląda.
Napisano 21 Październik 200717 l nawet całkiem fajnie Ci to wychodzi, no i autko podobne do tego z szkicu.. Obyś tylko nie przekombinował z drzwiami...
Napisano 22 Październik 200717 l Z tego co widzę na pierwszym rzut oka to krągłość przedniego nadkola do poprawienia, zwłaszcza przy szparze między blachami. I coś dziwnego dzieje się przy, nazwijmy to przelocie, na fotelu.
Napisano 29 Październik 200717 l Autor upek z paroma rzeczami... to jest szybka wersja lakieru.. nie ostateczna..
Napisano 29 Październik 200717 l Co ten fotel taki plastelinowy? Myślałem, że będziesz go poprawiał. Lakier raczej wporzo, ale fajnie jakby coś więcej się w nim odbijało - wtedy możnaby go bardziej docenić ;-)
Napisano 29 Październik 200717 l Autor o kurczę... zapomniałem o tym lusterku... ja cie.. dzięki że mi przypomniałeś.. co do fotela to racja zrobię nowy... jak w vray zrobić szybe przez którą będzie dobrze widać wnętrze? domyślnie vray poddaje obraz naginaniu ( za krzywą powierznią szklaną) ...
Napisano 29 Październik 200717 l em jak chcesz naprawić to zkrzywienie to daj IOR na 1.0 albo 1.1 i powinno byc nice... resztte pewnie wiesz:) ps ladnie idze :)
Napisano 31 Październik 200717 l Autor Mały upek.. robię fotel... a no i roboczą nazwę marki hdc zmieniłem na Reverberation ... uznałem że homy jest za podobna choć pochodzenie miała inne...
Napisano 1 Listopad 200717 l ładny fotello. nie podoba mi sie tylni błotnik nie współgra z kołem powienin płynnie przechodzić. taka mu nadałeś bryłe
Napisano 1 Listopad 200717 l Autor Upek... zrobiłem pasy i lusterka... i jakieś drobne poprawki... kliknij po HI-RESA
Napisano 2 Listopad 200717 l Wszystko ładnie pięknie :) tylko mam jedno ale. Czy aby ten przod nie jest za wysoki ? kierowca nic nie bedzie widziec przez to :) Pozdrawiam.
Napisano 2 Listopad 200717 l uuuuu ładnie chociaż coś Ci studio chyba do modelu nie pasuje bo jakieś dziwne refleksy masz i z przodu chyba za ciemno. Ogólnie mnie się podoba i przejechałbym się :P
Napisano 2 Listopad 200717 l Autor kierowca wszystko widzi.. chyba ta perspektywa robi takie wrażenie.. a to nie jest końcowy render bo model jeszcze nie skończony... nad studio jeszcze popracuję... dzięki za komentarze :)
Napisano 9 Listopad 200717 l Autor Witam... ostatnio zrobiłem kierownicę i pracuję nad studio... z materiału lakieru jestem zadowolony, ale mam z nim problem... Nie wiem skąd te poszarpane krawędzie... colormapping włączony ... algorytm to intensiny gamma... to po pierwsze a po drugie czy da się w vray zwiększyć krycie cienia? plane podspodem rozjaśniłem poprzez ambient light no i cień auta jest ledwie widoczny.... Z góry dziękuję za pomoc...