Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam , zaczynam nowe autko... na matmie naskrobałem sobie taki koncepcik z profilu a że mi się spodobał więc chcę go przenieść w 3 wymiar :) Pojazd z głowy czyli znikąd... drobna inspiracja rybami.. przód chyba trochę lamborghini przypomina.

si4qtj9n.jpg

• Odpowiedzi 29
  • Wyświetleń 4,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

...ja bym wiecej niz jeden szkic zrobil na twoim miejscu - to co tylko "z boku" wyglada dobrze moze niesprawdzic sie przy innych ujeciach - poza tym to koncept - wiec moze sam zweryfikuj siebie i to co zrobiles i rozwin nieco koncept :)

Napisano
  • Autor

Usiadłem dziś i chyba ze 4 godziny robiłem jak nie lepiej... naszkicowałem pojazd z góry i zacząłem modelować... pomysły się zmieniają w trakcie robienia więc troche odbiega od szkiców...

0y2qkbot.JPG-kr0m92es.jpg -2gsfejni.jpg

aiex9lh7.jpg

Napisano

teraz tylko silnik odrzutowy i mamy Batmobile ;p

A tak serio to moze byc ciekawie choc uwazam, ze tego typu concepty maja jedna ceche wspolna: "gdzie jest tyl a gdzie przod...??!!" :)

Napisano

Nieźle.. tylko niektóre kanty wyglądają na trochę zbyt ostre. Ale modelik pro.

Napisano

Na początkową część modelu to jest ok zobaczymy co będzie później.

Pozdro

Napisano
  • Autor

Oj ale napięty tydzień.. dziś znalazłem tylko chwileczkę na szyby i bazę wnętrza... wrzucam bo czemu by nie? 4iu63eqs.jpg

Napisano

...no i widac ze tylni blotnik pretentuje do poprawy

Napisano

A gdzie drzwi :D i jak sie będą otwierać ? :P

Napisano
...no i widac ze tylni blotnik pretentuje do poprawy

Eeee tam :) chlapacze sie zalozy ;P

Wkoncu widze gdzie jest przod - chyba ze sie myle ;P Autka koncepcyjne daja szeroki wachlarz mozliwosci - wykorzystaj to jak najlepiej - poki co jest kosmicznie, ale chyba oto w tym chodzi... :)

Napisano
  • Autor

Chmmm może po kolei :

-eco - tylni błotnik masz na myśli że krzywo czy że powinien oponkę zakryć?

-Mariusz - otwierana będzie szyba.. coś jak f16...

-3d extreme- masz racje... jest wiele możliwości, to fakt ino nie znam sie za bardzo na autach... dobrze że wygląda kosmicznie, mam nadzieję że będzie ciekawy przez to...

Napisano

Fajny ten samochód - tylko nadal ilekroć go widzę to potrzebuję chwili na rozpoznanie co jest przodem a co tyłem:)

Dawaj może rendery również z jakimś bardziej skupionym światłem - przy samym skylightcie trochę płasko to wygląda.

Napisano

nawet całkiem fajnie Ci to wychodzi, no i autko podobne do tego z szkicu.. Obyś tylko nie przekombinował z drzwiami...

Napisano

Z tego co widzę na pierwszym rzut oka to krągłość przedniego nadkola do poprawienia, zwłaszcza przy szparze między blachami. I coś dziwnego dzieje się przy, nazwijmy to przelocie, na fotelu.

Napisano
  • Autor

upek z paroma rzeczami... to jest szybka wersja lakieru.. nie ostateczna..

ij5u3vqg.jpg

Napisano

Co ten fotel taki plastelinowy? Myślałem, że będziesz go poprawiał. Lakier raczej wporzo, ale fajnie jakby coś więcej się w nim odbijało - wtedy możnaby go bardziej docenić ;-)

Napisano
  • Autor

o kurczę... zapomniałem o tym lusterku... ja cie.. dzięki że mi przypomniałeś..

co do fotela to racja zrobię nowy... jak w vray zrobić szybe przez którą będzie dobrze widać wnętrze? domyślnie vray poddaje obraz naginaniu ( za krzywą powierznią szklaną) ...

Napisano

em jak chcesz naprawić to zkrzywienie to daj IOR na 1.0 albo 1.1 i powinno byc nice... resztte pewnie wiesz:)

ps ladnie idze :)

Napisano
  • Autor

Mały upek.. robię fotel... a no i roboczą nazwę marki hdc zmieniłem na Reverberation ... uznałem że homy jest za podobna choć pochodzenie miała inne...

u2msvf7z.jpg

Napisano

ładny fotello. nie podoba mi sie tylni błotnik nie współgra z kołem powienin płynnie przechodzić. taka mu nadałeś bryłe

Napisano

Wszystko ładnie pięknie :) tylko mam jedno ale. Czy aby ten przod nie jest za wysoki ? kierowca nic nie bedzie widziec przez to :) Pozdrawiam.

Napisano

uuuuu ładnie chociaż coś Ci studio chyba do modelu nie pasuje bo jakieś dziwne refleksy masz i z przodu chyba za ciemno. Ogólnie mnie się podoba i przejechałbym się :P

Napisano
  • Autor

kierowca wszystko widzi.. chyba ta perspektywa robi takie wrażenie.. a to nie jest końcowy render bo model jeszcze nie skończony... nad studio jeszcze popracuję... dzięki za komentarze :)

Napisano
  • Autor

Witam... ostatnio zrobiłem kierownicę i pracuję nad studio... z materiału lakieru jestem zadowolony, ale mam z nim problem... Nie wiem skąd te poszarpane krawędzie... colormapping włączony ... algorytm to intensiny gamma... to po pierwsze a po drugie czy da się w vray zwiększyć krycie cienia? plane podspodem rozjaśniłem poprzez ambient light no i cień auta jest ledwie widoczny.... Z góry dziękuję za pomoc...

fx7n20sk.jpg