D3SIGN Napisano 7 Październik 2007 Share Napisano 7 Październik 2007 Witam , zaczynam nowe autko... na matmie naskrobałem sobie taki koncepcik z profilu a że mi się spodobał więc chcę go przenieść w 3 wymiar :) Pojazd z głowy czyli znikąd... drobna inspiracja rybami.. przód chyba trochę lamborghini przypomina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 8 Październik 2007 Share Napisano 8 Październik 2007 ...ja bym wiecej niz jeden szkic zrobil na twoim miejscu - to co tylko "z boku" wyglada dobrze moze niesprawdzic sie przy innych ujeciach - poza tym to koncept - wiec moze sam zweryfikuj siebie i to co zrobiles i rozwin nieco koncept :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3SIGN Napisano 12 Październik 2007 Autor Share Napisano 12 Październik 2007 Usiadłem dziś i chyba ze 4 godziny robiłem jak nie lepiej... naszkicowałem pojazd z góry i zacząłem modelować... pomysły się zmieniają w trakcie robienia więc troche odbiega od szkiców... - - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 12 Październik 2007 Share Napisano 12 Październik 2007 teraz tylko silnik odrzutowy i mamy Batmobile ;p A tak serio to moze byc ciekawie choc uwazam, ze tego typu concepty maja jedna ceche wspolna: "gdzie jest tyl a gdzie przod...??!!" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 12 Październik 2007 Share Napisano 12 Październik 2007 Nieźle.. tylko niektóre kanty wyglądają na trochę zbyt ostre. Ale modelik pro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 13 Październik 2007 Share Napisano 13 Październik 2007 Na początkową część modelu to jest ok zobaczymy co będzie później. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 13 Październik 2007 Share Napisano 13 Październik 2007 Zapowiada się ciekawie - dawaj dalej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3SIGN Napisano 15 Październik 2007 Autor Share Napisano 15 Październik 2007 Oj ale napięty tydzień.. dziś znalazłem tylko chwileczkę na szyby i bazę wnętrza... wrzucam bo czemu by nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3SIGN Napisano 17 Październik 2007 Autor Share Napisano 17 Październik 2007 Kolejny upek... czasu brak więc powolutku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 17 Październik 2007 Share Napisano 17 Październik 2007 ...no i widac ze tylni blotnik pretentuje do poprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 4.Pp|Mariusz Napisano 17 Październik 2007 Share Napisano 17 Październik 2007 A gdzie drzwi :D i jak sie będą otwierać ? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 17 Październik 2007 Share Napisano 17 Październik 2007 ...no i widac ze tylni blotnik pretentuje do poprawy Eeee tam :) chlapacze sie zalozy ;P Wkoncu widze gdzie jest przod - chyba ze sie myle ;P Autka koncepcyjne daja szeroki wachlarz mozliwosci - wykorzystaj to jak najlepiej - poki co jest kosmicznie, ale chyba oto w tym chodzi... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3SIGN Napisano 17 Październik 2007 Autor Share Napisano 17 Październik 2007 Chmmm może po kolei : -eco - tylni błotnik masz na myśli że krzywo czy że powinien oponkę zakryć? -Mariusz - otwierana będzie szyba.. coś jak f16... -3d extreme- masz racje... jest wiele możliwości, to fakt ino nie znam sie za bardzo na autach... dobrze że wygląda kosmicznie, mam nadzieję że będzie ciekawy przez to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3SIGN Napisano 18 Październik 2007 Autor Share Napisano 18 Październik 2007 upek.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 18 Październik 2007 Share Napisano 18 Październik 2007 Fajny ten samochód - tylko nadal ilekroć go widzę to potrzebuję chwili na rozpoznanie co jest przodem a co tyłem:) Dawaj może rendery również z jakimś bardziej skupionym światłem - przy samym skylightcie trochę płasko to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizmo74 Napisano 21 Październik 2007 Share Napisano 21 Październik 2007 nawet całkiem fajnie Ci to wychodzi, no i autko podobne do tego z szkicu.. Obyś tylko nie przekombinował z drzwiami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3SIGN Napisano 22 Październik 2007 Autor Share Napisano 22 Październik 2007 Upek delikatny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 22 Październik 2007 Share Napisano 22 Październik 2007 Z tego co widzę na pierwszym rzut oka to krągłość przedniego nadkola do poprawienia, zwłaszcza przy szparze między blachami. I coś dziwnego dzieje się przy, nazwijmy to przelocie, na fotelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3SIGN Napisano 29 Październik 2007 Autor Share Napisano 29 Październik 2007 upek z paroma rzeczami... to jest szybka wersja lakieru.. nie ostateczna.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 29 Październik 2007 Share Napisano 29 Październik 2007 Co ten fotel taki plastelinowy? Myślałem, że będziesz go poprawiał. Lakier raczej wporzo, ale fajnie jakby coś więcej się w nim odbijało - wtedy możnaby go bardziej docenić ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..::Krzysiek M::.. Napisano 29 Październik 2007 Share Napisano 29 Październik 2007 Witam A gdzie jest lusterko z concepta ?? ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3SIGN Napisano 29 Październik 2007 Autor Share Napisano 29 Październik 2007 o kurczę... zapomniałem o tym lusterku... ja cie.. dzięki że mi przypomniałeś.. co do fotela to racja zrobię nowy... jak w vray zrobić szybe przez którą będzie dobrze widać wnętrze? domyślnie vray poddaje obraz naginaniu ( za krzywą powierznią szklaną) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D4D4L Napisano 29 Październik 2007 Share Napisano 29 Październik 2007 em jak chcesz naprawić to zkrzywienie to daj IOR na 1.0 albo 1.1 i powinno byc nice... resztte pewnie wiesz:) ps ladnie idze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3SIGN Napisano 31 Październik 2007 Autor Share Napisano 31 Październik 2007 Mały upek.. robię fotel... a no i roboczą nazwę marki hdc zmieniłem na Reverberation ... uznałem że homy jest za podobna choć pochodzenie miała inne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 1 Listopad 2007 Share Napisano 1 Listopad 2007 ładny fotello. nie podoba mi sie tylni błotnik nie współgra z kołem powienin płynnie przechodzić. taka mu nadałeś bryłe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3SIGN Napisano 1 Listopad 2007 Autor Share Napisano 1 Listopad 2007 Upek... zrobiłem pasy i lusterka... i jakieś drobne poprawki... kliknij po HI-RESA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkness87 Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 Wszystko ładnie pięknie :) tylko mam jedno ale. Czy aby ten przod nie jest za wysoki ? kierowca nic nie bedzie widziec przez to :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 uuuuu ładnie chociaż coś Ci studio chyba do modelu nie pasuje bo jakieś dziwne refleksy masz i z przodu chyba za ciemno. Ogólnie mnie się podoba i przejechałbym się :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3SIGN Napisano 2 Listopad 2007 Autor Share Napisano 2 Listopad 2007 kierowca wszystko widzi.. chyba ta perspektywa robi takie wrażenie.. a to nie jest końcowy render bo model jeszcze nie skończony... nad studio jeszcze popracuję... dzięki za komentarze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3SIGN Napisano 9 Listopad 2007 Autor Share Napisano 9 Listopad 2007 Witam... ostatnio zrobiłem kierownicę i pracuję nad studio... z materiału lakieru jestem zadowolony, ale mam z nim problem... Nie wiem skąd te poszarpane krawędzie... colormapping włączony ... algorytm to intensiny gamma... to po pierwsze a po drugie czy da się w vray zwiększyć krycie cienia? plane podspodem rozjaśniłem poprzez ambient light no i cień auta jest ledwie widoczny.... Z góry dziękuję za pomoc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi