maaaad Napisano 20 Październik 2007 Share Napisano 20 Październik 2007 (edytowane) Auto w zasadzie nie jest jeszcze dokończone tak, jak bym chciał. Edytowane 14 Luty 2016 przez maaaad 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 20 Październik 2007 Share Napisano 20 Październik 2007 Witaj na forum:) Fajny samochód, a przynajmniej z tego ujęcia dobrze wygląda. Tylko przeczytaj FAQ i popraw nazwę wątku bo się moderatorzy do ciebie dobiorą;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 20 Październik 2007 Share Napisano 20 Październik 2007 Już się dobrali :> Model wygląda w miarę przyzwoicie. Szyby ma plastikowe. Sam render już gorzej. Staraj się unikać plam na podłożu i szarości - robi się monotonnie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 21 Październik 2007 Share Napisano 21 Październik 2007 start na forum konkretny;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 21 Październik 2007 Share Napisano 21 Październik 2007 Faktycznie nie najgorzej wygląda :-P Z tej perspektywy model dobrze się prezentuje. Materiały chyba też okay, nad kołami można by popracować jeszcze (felgi, tarcze). Fajnie jakbyś wrzucił jeszcze inne ujęcia - więcej byłoby widać... Tak czy inaczej pierwsze wrażenie pozytywne ;-) Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maaaad Napisano 22 Październik 2007 Autor Share Napisano 22 Październik 2007 Łał, dzięki za ciepłe przyjęcie ;) Sorki za niewłaściwy tytuł - poprawione, nauczone. Co do obrazka - w zasadzie render robiony na b. niskich ustawieniach V-raya. Nie chciało mi się czekać 5 h na wynik, a tak to na Athlonie XP 2000+ 512 ram zajęło to ok. 44 minut.\ Szyby - fakt, do poprawy. Z tarczami hamulcowymi też coś pewnie zrobię. Tu jeszcze jeden render - proszę nie zrazić się do opon, to była ich wersja robocza i wiem, że wyglądają obleśnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maaaad Napisano 14 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2010 A wkleję sobie takie tam, zrobione w wolnych chwilach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 14 Kwiecień 2010 Share Napisano 14 Kwiecień 2010 Ostatni render miażdży :D sam samochód też całkiem mi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 14 Kwiecień 2010 Share Napisano 14 Kwiecień 2010 render studyjny jakoś bardziej mi pasi pozwoliłęm sobie się tym pobawić chwilkę, jakby coś to usunę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maaaad Napisano 14 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2010 Nie musisz nic usuwać, loozz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptfromscr Napisano 14 Kwiecień 2010 Share Napisano 14 Kwiecień 2010 mi najbardziej podchodzi render w wersji niebieskiej w opuszczonym magazynie (czy co to tam jest) :) ogólnie praca na duży + choć trochę tu z corvette i troszkę więcej z hondy nsx, ale przynajmniej pozytywne inspiracje:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eazy-e Napisano 14 Kwiecień 2010 Share Napisano 14 Kwiecień 2010 wzorowales sie na aucie Italdesign (ze znaczkiem BMW) Nazca C1? ogolnie rendery wygladaja bardzo realistycznie a samo auto wyglada super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 pierwszy raz widzę koncept na tym forum, który nie jest tylko wynikiem braku umiejętności w modelowaniu. Bardzo very nice model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 sorki za spam, Simple_man a to widziałeś? http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=62460 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maaaad Napisano 15 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2010 (edytowane) Dziękuję za konstruktywne komentarze, cieszę się, że prace Wam się podobają :) Czy się na czymś wzorowałem... Na pewno, chociaż nieświadomie. Mam świra na punkcie motoryzacji, interesuję się nią od wielu lat więc na pewno jakieś tam naleciałości są, ale żeby szczególnie się na czymś wzrorować to nie :) Staram się być oryginalny ;) Alternatywny przód: Pozdrawiam ;) Indian, ja widziałem, bardzo ładne GT. Edytowane 15 Kwiecień 2010 przez maaaad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrześDuro Napisano 15 Kwiecień 2010 Share Napisano 15 Kwiecień 2010 Render w blasku zachodzącego słonca jest wspaniały:) Swietny compositing i niespotykana siatka. I nareszcie u Ciebie jest normalna tarcza hamulcowa, a nie jakiś tależ z otworami na 4 cm jak u niektorych. Odemnie 5 gwiazdek za warsztat (z czego jedna za design:P). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 17 Kwiecień 2010 Share Napisano 17 Kwiecień 2010 Bardzo ładny koncept oraz render. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maaaad Napisano 27 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2010 Ale tam nie ma żadnego hdra, o ile dobrze pamiętam to parę obiektów i niebo + słońce z Dreamscape (już go dawno robiłem) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 Ta alternatywa zdecydowanie lepsza niż oryginał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maaaad Napisano 13 Luty 2016 Autor Share Napisano 13 Luty 2016 Kurcze, zapomniało mi się trochę o forum - pewnie z racji tego, że moja miłość do dziergania w 3d trochę przygasła... Ale na koniec prac z tym modelem - 2 rendery: Tło i hdr do oświetlenia nie są oczywiście mojego autorstwa. Dzięki za komentarze, pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi