Napisano 23 Grudzień 200321 l Witam all w moim pierwszym wipie :] Poniżej przedstawiam początki mojej pracki, niestety nie znalazlem nidgzie rzutow tego samochodzika wiec robie tak bardziej na oko co pewnie sie szybko zemsci :/ Tak przy okazji to chcialbym zapytac czy da sie jakos zdobyc brazila dla max6 bo z mentalem sobie kompletnie nie radze? :( No i renderki: Samochodzik: Lowpoly: Chwilowa zabawa z raytrace\'m :
Napisano 23 Grudzień 200321 l Autor Ehhh wyslalem posta, a myslalem ze jestem zalogowany. Trudno sie mowi ;) W kazdym razie hasełka też zapomnialem a na tego maila to idzie i idze, wiec na koniec tylko sie przedstawie.. to pisalem ja Berni nastepnym razem napisze juz ze swojego konta :)
Napisano 23 Grudzień 200321 l hmm, nogdy nie robilem samochodu ale siatka strasznie pogieta. Jak to wszystko wyprostujesz moze byc calekiem fajny model !! Aha usun ten trojkatny polygon na blotniku
Napisano 23 Grudzień 200321 l Witam! Jestem na NIE! ...ale jedna rzecz mi sie podoba, a mianowicie czystosc i prostota siatki! (mam tu na mysli tylko to, ze nie dopatrzylem sie zadnych niepokojacych wciec i przenikania krawedzi, bo jesli chodzi o profile krzywizn jest kilka, ktore pozostawiaja troche do zyczenia)... PS. Pamietaj, ze meshsmooth najlepiej dziala na quad\'ach, czyli plaszczyznach czworokatnych - unikaj poligonow o innej liczbie wierzcholkow. (np. na masce przy wlocie powietrza, na nadkolu...) Latwo to usunac... np. przy wlocie powietrza jest pieciokatna plaszczycna... podziel ja na 2 i pociagnij dodatkowa krawedz po masce, etc... Pozdrawiam!
Napisano 23 Grudzień 200321 l Autor No niestety hasełko na mejla jeszcze nie doszlo więc nici z obietnicy :> Siateczke oczywiscie wyprostuje, a polygony poprawie :) Mam nadzieje, że zbyt dużo osób nie będzie na nie ;) pozdr Berni
Napisano 2 Styczeń 200421 l Autor heh hasełko nadal nie przyszło na maila, a fotke samochodziku mam i wrzuce nastepnym razem ... ehhh jeszcze zauwazylem ze w topicu jest blad .. powinno byc oczywiscie Quattro ... no coz nei ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo :) pozdro BERNI
Napisano 3 Styczeń 200421 l Nie noe fura pojechana ! naprawde niezly model sobie wybrales i nie zniszcz go !..pracuj pracuj:) pozdr
Napisano 3 Styczeń 200421 l tez bym se taki zrobil (sprobowal) gdybym tylko mial rzuty. powodzenia ci zycze bo bez rzutow to ciezka robota jest:D
Napisano 8 Styczeń 200421 l Autor N coz haslo dalej na mejla nie przyszlo :> Maly postep w pracach, ale kompa brat glownie zajmuje wiec powolutku to idze. Vets: moj lakier to dziadostwo :> Ale zamieszczam to co mam: I jakies poczatki scenki moze ;): PS. Jakby ktos poratowal brazilkiem dla max6 to bylbym wdzieczny to light tracer jest \"troche\" wolny :>
Napisano 8 Styczeń 200421 l mozesz pokazac siatke?? Model rzeczywiscie pojechany. Jeszcze jedno. Nie wiem jak dla innych ale rendery sa strasznie ciemne, ledwo co widac, rozjasnij je nastepnym razem, pliss.
Napisano 8 Styczeń 200421 l Ciemność widzę!! Więcej światła. Teraz prawie nie widac modelu, więc nie będe oceniał i komentował.:]
Napisano 8 Styczeń 200421 l Autor heheh no sorry wszystkich nastepnym razem obiecuje poprawe :> Por@szek: Siatke zamieszcze jutro albo w poniedzialek BERNI
Napisano 9 Styczeń 200421 l ciemne rendery?????????? chyba macie jakieś niezbyt monitorki....... ja na moim LCD widze wszystko bez problemów :) a co do modelu to bardzo ładnie wychodzi.
Napisano 10 Luty 200421 l Zrobilem w koncu to nowe konto ;] W ferie mialem cos niecos czasu wiec troche pogrzebalem przy samochodzie a oto efekty: tyl I tapetka :)
Napisano 10 Luty 200421 l no no naprawde ladnie. jak dla mnie to troszke ciemno ale i tak jest supper
Napisano 10 Luty 200421 l Zgadzam się z xMarkiem że jest ciemno i jeszcze mnie nie pasują tylkie lampy. Oprócz tych szczegółów wyścigówka jest naprawde wyrombicho !! Pozdrowienia
Napisano 12 Luty 200421 l Qrde u wszystkich ciemno tylko u mnie nie :/ ja juz nie wiem chyba mam monitor jakis popsuty :| A co do samochodu to chyba juz nic przy nim nie bede robil bo mi sie zwyczajnie samochody znudzily :) Pozdro all