Napisano 2 Listopad 200717 l Dzień dobry. Pragnąłbym zamieścić tu kilka swoich rysunków. Edytowane 21 Styczeń 201213 l przez Stradivalius
Napisano 3 Listopad 200717 l trochę za ciemne te rysunki...ale widać twój potencjał :) podoba mi sie ta uśmiechnięta buźka koło dziewczyny... w okolicach jej bioder :D zaprezentuj jakieś całe postacie. Pozdrawiam
Napisano 3 Listopad 200717 l hehe śmieszny obrazek... no i ta laska na dole mówiąca: wypas... xD no fajniucho :)
Napisano 5 Listopad 200717 l Autor Całe życie ciężkiej pracy... jakoś tak nie mogłem się powstrzymać ;) co złego to nie ja
Napisano 5 Listopad 200717 l Hory Poterr :P rewelka..!! i fakt że nie lobię horego nie ma tu nic do rzeczy :> A ten cusiek z głową w kastałcie gruszki to też niczego sobie.... nogi jak w Silent Hill. Pozdro :)
Napisano 13 Grudzień 200717 l przyznam że kreska ciekawa, nerwowa, podoba się ;], czekam na coś więcej!
Napisano 12 Wrzesień 200915 l Ja bym ci radził po zakończeniu pracy, bąc w końcowych etapach pobawic się suwakami kontrastu, nasycenia, intensywnością oświetlenia i tym podobnych. Zobacz jak bardzo może to zmienic prace
Napisano 12 Wrzesień 200915 l za blisko umiejscawiasz oczy za bardzo schodzą do środka widać to już w twoich wcześniejszych pracach...
Napisano 12 Wrzesień 200915 l mariossan, przesadziłeś z tymi suwakami kontrastu i nasycenia ;p 100% czerni i 100% bieli na obrazku w tak dużych obszarach to przesada, kiedy praca jest kolorowa a nie monochromatyczna Stradivalius; maluj maluj, im więcej będziesz ćwiczyl tym lepiej bedzie Ci szło. ładnie dobierasz kolory ;) tak trzymaj, i zapoznaj sie z zasadami anatomii, żeby wyeliminować niedociągnięcia ;D
Napisano 12 Wrzesień 200915 l Autor O dzięki za wypowiedzi! :) Mariossan - dzięki za zadany trud i przykład. Troszkę srogo przesadziłeś z tymi suwakami, ale to pewnie po to by dobitnie pokazać co miałeś na myśli. Jak popatrzy się na te jaskrawości, to moja wersja taka blada się robi ;) Znam te opcje i opcyjki z "kerwsami" i zmianą saturacji itd... ;) Chciałem tutaj tak treningowo bardziej malarsko bez poprawek... Coyote - oczy za bardzo schodzą się do środka? Chodzi ci o ślepka tych stworków w oddali? ;) Nie bardzo rozumiem bo u postaci z pierwszego planu nie widać oczu ;) Co do tych rysunków powyżej to tam jest różnie, to stare kartki są, nie wiem po co je wrzucałem hehe... i ten portrecik kobitki w szopie jeszcze to już w ogóle masakra... telthona - dziękuję, będę się starał ;) Do tego ostatniego rysunku ołówkiem miejscami bardziej się przyłożyłem - prawie w ogóle bez referencji ;)
Napisano 17 Styczeń 201213 l Autor Ostatnio sprawiłem sobie androidowego Sketchbook Mobile na sgs+ Świetny program! Uploaded with ImageShack.us
Napisano 22 Styczeń 201213 l Rysowanie portretów en face czy z profilu jest niezbyt pozytywne z punktu widzenia nauki rysunku. Nie widać bryły, światło płaskie itp. Spróbuj najpierw poobracać głowę i zanalizować bryłę.
Napisano 22 Styczeń 201213 l Autor Tak. Rysuję sobie jako hobby od wielkiego dzwonu. Ostatnio wróciła mi większa ochota żeby coś podziałać. Wszystkie rysunki powyżej wykonywałem z wyobraźni bez referencji (oprócz kilku detali w rysunkach ołówkiem). W najbliższym czasie potrenuję ze zdjęciami, może coś się uda z natury. W ogóle to założę nowe konto, bo strasznie nie podoba mi się mój nick ;) Mam nadzieję, że urzekła was moja historia.