Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 24
  • Wyświetleń 7,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

trochę za ciemne te rysunki...ale widać twój potencjał :) podoba mi sie ta uśmiechnięta buźka koło dziewczyny... w okolicach jej bioder :D zaprezentuj jakieś całe postacie.

Pozdrawiam

Napisano

hehe śmieszny obrazek... no i ta laska na dole mówiąca: wypas... xD no fajniucho :)

Napisano

Hory Poterr :P rewelka..!! i fakt że nie lobię horego nie ma tu nic do rzeczy :>

A ten cusiek z głową w kastałcie gruszki to też niczego sobie.... nogi jak w Silent Hill.

Pozdro :)

Napisano

Ja bym ci radził po zakończeniu pracy, bąc w końcowych etapach pobawic się suwakami kontrastu, nasycenia, intensywnością oświetlenia i tym podobnych. Zobacz jak bardzo może to zmienic prace

illas.jpg

Napisano

za blisko umiejscawiasz oczy za bardzo schodzą do środka widać to już w twoich wcześniejszych pracach...

Napisano

mariossan, przesadziłeś z tymi suwakami kontrastu i nasycenia ;p 100% czerni i 100% bieli na obrazku w tak dużych obszarach to przesada, kiedy praca jest kolorowa a nie monochromatyczna

Stradivalius; maluj maluj, im więcej będziesz ćwiczyl tym lepiej bedzie Ci szło. ładnie dobierasz kolory ;) tak trzymaj, i zapoznaj sie z zasadami anatomii, żeby wyeliminować niedociągnięcia ;D

Napisano
  • Autor

O dzięki za wypowiedzi! :)

Mariossan - dzięki za zadany trud i przykład. Troszkę srogo przesadziłeś z tymi suwakami, ale to pewnie po to by dobitnie pokazać co miałeś na myśli. Jak popatrzy się na te jaskrawości, to moja wersja taka blada się robi ;) Znam te opcje i opcyjki z "kerwsami" i zmianą saturacji itd... ;) Chciałem tutaj tak treningowo bardziej malarsko bez poprawek...

Coyote - oczy za bardzo schodzą się do środka? Chodzi ci o ślepka tych stworków w oddali? ;) Nie bardzo rozumiem bo u postaci z pierwszego planu nie widać oczu ;) Co do tych rysunków powyżej to tam jest różnie, to stare kartki są, nie wiem po co je wrzucałem hehe... i ten portrecik kobitki w szopie jeszcze to już w ogóle masakra...

telthona - dziękuję, będę się starał ;)

Do tego ostatniego rysunku ołówkiem miejscami bardziej się przyłożyłem - prawie w ogóle bez referencji ;)

Napisano

Rysowanie portretów en face czy z profilu jest niezbyt pozytywne z punktu widzenia nauki rysunku.

Nie widać bryły, światło płaskie itp.

Spróbuj najpierw poobracać głowę i zanalizować bryłę.

Napisano
  • Autor

Tak. Rysuję sobie jako hobby od wielkiego dzwonu. Ostatnio wróciła mi większa ochota żeby coś podziałać. Wszystkie rysunki powyżej wykonywałem z wyobraźni bez referencji (oprócz kilku detali w rysunkach ołówkiem). W najbliższym czasie potrenuję ze zdjęciami, może coś się uda z natury. W ogóle to założę nowe konto, bo strasznie nie podoba mi się mój nick ;) Mam nadzieję, że urzekła was moja historia.