Stradivalius Napisano 2 Listopad 2007 Napisano 2 Listopad 2007 (edytowane) Dzień dobry. Pragnąłbym zamieścić tu kilka swoich rysunków. Edytowane 21 Styczeń 2012 przez Stradivalius
Mortom Napisano 3 Listopad 2007 Napisano 3 Listopad 2007 trochę za ciemne te rysunki...ale widać twój potencjał :) podoba mi sie ta uśmiechnięta buźka koło dziewczyny... w okolicach jej bioder :D zaprezentuj jakieś całe postacie. Pozdrawiam
kamil.ochel Napisano 3 Listopad 2007 Napisano 3 Listopad 2007 fajna kreska ;) nie przesadziłeś z piersiami?
Stradivalius Napisano 3 Listopad 2007 Autor Napisano 3 Listopad 2007 Thx! Przesadziłem. Znalazłem chwilę czasu ;-) na skan
Mortom Napisano 3 Listopad 2007 Napisano 3 Listopad 2007 hehe śmieszny obrazek... no i ta laska na dole mówiąca: wypas... xD no fajniucho :)
Mortom Napisano 5 Listopad 2007 Napisano 5 Listopad 2007 no jest jeszcze przed tobą trochę pracy ale trenuj trenuj :)
Stradivalius Napisano 5 Listopad 2007 Autor Napisano 5 Listopad 2007 Całe życie ciężkiej pracy... jakoś tak nie mogłem się powstrzymać ;) co złego to nie ja
Mortom Napisano 5 Listopad 2007 Napisano 5 Listopad 2007 Hory Poterr :P rewelka..!! i fakt że nie lobię horego nie ma tu nic do rzeczy :> A ten cusiek z głową w kastałcie gruszki to też niczego sobie.... nogi jak w Silent Hill. Pozdro :)
masz)rum Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 przyznam że kreska ciekawa, nerwowa, podoba się ;], czekam na coś więcej!
Stradivalius Napisano 8 Wrzesień 2008 Autor Napisano 8 Wrzesień 2008 Dzisiaj utworzyłem takiego trendy spida:
Stradivalius Napisano 19 Sierpień 2009 Autor Napisano 19 Sierpień 2009 Dzisiejszy rysunek na kartce a4
Mariossan Napisano 12 Wrzesień 2009 Napisano 12 Wrzesień 2009 Ja bym ci radził po zakończeniu pracy, bąc w końcowych etapach pobawic się suwakami kontrastu, nasycenia, intensywnością oświetlenia i tym podobnych. Zobacz jak bardzo może to zmienic prace
Coyote Napisano 12 Wrzesień 2009 Napisano 12 Wrzesień 2009 za blisko umiejscawiasz oczy za bardzo schodzą do środka widać to już w twoich wcześniejszych pracach...
telthona Napisano 12 Wrzesień 2009 Napisano 12 Wrzesień 2009 mariossan, przesadziłeś z tymi suwakami kontrastu i nasycenia ;p 100% czerni i 100% bieli na obrazku w tak dużych obszarach to przesada, kiedy praca jest kolorowa a nie monochromatyczna Stradivalius; maluj maluj, im więcej będziesz ćwiczyl tym lepiej bedzie Ci szło. ładnie dobierasz kolory ;) tak trzymaj, i zapoznaj sie z zasadami anatomii, żeby wyeliminować niedociągnięcia ;D
Stradivalius Napisano 12 Wrzesień 2009 Autor Napisano 12 Wrzesień 2009 O dzięki za wypowiedzi! :) Mariossan - dzięki za zadany trud i przykład. Troszkę srogo przesadziłeś z tymi suwakami, ale to pewnie po to by dobitnie pokazać co miałeś na myśli. Jak popatrzy się na te jaskrawości, to moja wersja taka blada się robi ;) Znam te opcje i opcyjki z "kerwsami" i zmianą saturacji itd... ;) Chciałem tutaj tak treningowo bardziej malarsko bez poprawek... Coyote - oczy za bardzo schodzą się do środka? Chodzi ci o ślepka tych stworków w oddali? ;) Nie bardzo rozumiem bo u postaci z pierwszego planu nie widać oczu ;) Co do tych rysunków powyżej to tam jest różnie, to stare kartki są, nie wiem po co je wrzucałem hehe... i ten portrecik kobitki w szopie jeszcze to już w ogóle masakra... telthona - dziękuję, będę się starał ;) Do tego ostatniego rysunku ołówkiem miejscami bardziej się przyłożyłem - prawie w ogóle bez referencji ;)
Stradivalius Napisano 17 Styczeń 2012 Autor Napisano 17 Styczeń 2012 Ostatnio sprawiłem sobie androidowego Sketchbook Mobile na sgs+ Świetny program! Uploaded with ImageShack.us
gutekfiutek Napisano 22 Styczeń 2012 Napisano 22 Styczeń 2012 Rysowanie portretów en face czy z profilu jest niezbyt pozytywne z punktu widzenia nauki rysunku. Nie widać bryły, światło płaskie itp. Spróbuj najpierw poobracać głowę i zanalizować bryłę.
Stradivalius Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Napisano 22 Styczeń 2012 Tak. Rysuję sobie jako hobby od wielkiego dzwonu. Ostatnio wróciła mi większa ochota żeby coś podziałać. Wszystkie rysunki powyżej wykonywałem z wyobraźni bez referencji (oprócz kilku detali w rysunkach ołówkiem). W najbliższym czasie potrenuję ze zdjęciami, może coś się uda z natury. W ogóle to założę nowe konto, bo strasznie nie podoba mi się mój nick ;) Mam nadzieję, że urzekła was moja historia.
Rekomendowane odpowiedzi