Posted November 11, 200717 yr Witam Prezentuje scene, ktora robilem przez ostatnie dwa dni (na podstawie kuchni ktora zobaczylem w czasopismie). Jest to moja pierwsza powazna przymiarka do maxwella. Render trwal 12h (do SL 15) oryginalna wielkosc 900x1200 animacja 3 sekundy : wymagany quicktime
November 11, 200717 yr Ah ten maxwell... no cóż, nierealistycznie imo wyszło :) Światło i materiały po prostu dziwne :D Animka fajna :)
November 11, 200717 yr no jak na moje to szczególnie pierwszy plan robi na prawdę miłe wrażenie... uwagę przykuwa posadzka... co do samego wykonczenia to świetnie wygląda ten matowy, grfitowy blat jako pomysły sam w sobie... jedyne co mnie zastanawia to światlo padające na szafki w kuchni - jesli światło na nie pada od tych małych lamp w suficie to to chyba troche nie realne /te lampy chyba daja świtlo skierowane raczej w dół a nie na boki ale moze sie myle/ ogolnie cieply klimacik
November 11, 200717 yr imo wyszlo bardzo ladnie i napewno realistycznie, dobra robota zioom :) widze ze nie marnujesz czasu w domku, tak trzymaj. moze wrzucisz klatki z animacji jako stile w wiekszej rozdzialce? czolem pionier
November 11, 200717 yr Author @patry : :D :) @flatbeet : dzieki! podloga to taki experyment byl i z tego co widze chyba sie powiodl :) ... tam do gory "w szafce" wbudowany jest halogen i to on tam swieci na ksiazki i na ta waze. @Pionier : dzieki ziomek :) nie marnuje! kazda wiedza sie przyda, no i najwazniejsze trzymac sie "planu". sorry za rozdzialke ale w oryginale widac strasznie noisa, na przyszlosc juz wiem ze rendery w maxwellu to conajmniej 3000x1500 Tutaj kilka stillow z animki : @keraj37: dzieki!
November 11, 200717 yr 2 stil ma takie źiarno że aż ból... ale bardzo ladnie i realistycznie, gratki :)
November 11, 200717 yr to maxwell? a gdzie ziarno? :p fajnie wyszło, bardzo realistycznie. Kadr nieciekawy ale co tam, daje rade :p
November 12, 200717 yr To co ty masz za sprzęt że w 12h zrobił wizkę w rozdziałce 3000x1500. Mój pentjum dawał redę do 12 SL przy rozdziałce 1200x900 a potem jakieś dziwne odgłosy wydawał;)
November 12, 200717 yr Naprawdę bardzo ładnie wyszło, żadko widać na forum, żeby ktoś Maxwell`a używał, więc jeszcze do tego ciekawe :-) Ale podłoga to faktycznie nie wyszła najlepiej - reszta OK
November 12, 200717 yr Author przez to ze o polowe zmniejszylem rozdzielczosc obrazka ziarno (prawie) zniknelo ;) co do sprzetu to 2x xeon + 4gb ramu
November 12, 200717 yr Wielkie mi rzeczy. Ja mam PIII i 512 RAM i się nie chwalę ;). Wizka bardzo ładna. Pozdrawiam
November 12, 200717 yr Nie no renderek super, ale ciagle nie noge sie przekonac do maxwella. 12h to jednak dosc sporo jak na render na takim sprzecie:) Tak czy siak, moje gratulacje!:)
November 12, 200717 yr czas za dlugi. maxwell do domowego zastosowania - wg mnie daje zero korzyści a render wyszedł ladnie, animacja mi sie podoba, szkoda ze krotka. ile sie renderowała?
November 12, 200717 yr Author render jest wykonany za pomoca multilight ktory pozwala na zrobienie animacji z pojedynczego rendera bez koniecznosci renderowania wszystkiego od nowa.
November 12, 200717 yr jak sie robi takie filmy? :) Tzn. multilight wiem ale potem ? bardzo fajnie wyszło
November 12, 200717 yr Author @jacekdrze : po wyrenderowaniu w MaxwellRender.exe masz mozlowosc zgrania animacji multilighta do sekwencji obrazow, ktore pozniej wczytujesz do np. AE i sklejasz do animacji. tutaj jeszcze zabawa SimuLense'm (dodam ze nie zostalo to dodane w szopie)
November 13, 200717 yr Ja też jesem zachwycony posadzką...może zdradzisz na czym polegał ten eksperyment i przy pomocy czego osiągnołeś tak sympatyczny efekt. Wizka barrdzo dobra. Troszke nie podoba mi się ten niebieski neon z tyłu po prawej stronie...no i te światła na suficie troszke przypadkowo rozłożone (a przynajmniej takie jest wrarzenie). Pozdrawiam!
November 13, 200717 yr Author Dzieki Currara. Jak juz wspomnialem wyzej, moim celem bylo przetestowanie Maxwella i jego nowych funkcji w wersji 1.5 Podloga to textury arroway'a, a caly 'sekret' to nic innego jak odpowiednie dobranie materialu.