Napisano 11 Listopad 200717 l Witam Prezentuje scene, ktora robilem przez ostatnie dwa dni (na podstawie kuchni ktora zobaczylem w czasopismie). Jest to moja pierwsza powazna przymiarka do maxwella. Render trwal 12h (do SL 15) oryginalna wielkosc 900x1200 animacja 3 sekundy : wymagany quicktime
Napisano 11 Listopad 200717 l Ah ten maxwell... no cóż, nierealistycznie imo wyszło :) Światło i materiały po prostu dziwne :D Animka fajna :)
Napisano 11 Listopad 200717 l no jak na moje to szczególnie pierwszy plan robi na prawdę miłe wrażenie... uwagę przykuwa posadzka... co do samego wykonczenia to świetnie wygląda ten matowy, grfitowy blat jako pomysły sam w sobie... jedyne co mnie zastanawia to światlo padające na szafki w kuchni - jesli światło na nie pada od tych małych lamp w suficie to to chyba troche nie realne /te lampy chyba daja świtlo skierowane raczej w dół a nie na boki ale moze sie myle/ ogolnie cieply klimacik
Napisano 11 Listopad 200717 l imo wyszlo bardzo ladnie i napewno realistycznie, dobra robota zioom :) widze ze nie marnujesz czasu w domku, tak trzymaj. moze wrzucisz klatki z animacji jako stile w wiekszej rozdzialce? czolem pionier
Napisano 11 Listopad 200717 l Autor @patry : :D :) @flatbeet : dzieki! podloga to taki experyment byl i z tego co widze chyba sie powiodl :) ... tam do gory "w szafce" wbudowany jest halogen i to on tam swieci na ksiazki i na ta waze. @Pionier : dzieki ziomek :) nie marnuje! kazda wiedza sie przyda, no i najwazniejsze trzymac sie "planu". sorry za rozdzialke ale w oryginale widac strasznie noisa, na przyszlosc juz wiem ze rendery w maxwellu to conajmniej 3000x1500 Tutaj kilka stillow z animki : @keraj37: dzieki!
Napisano 11 Listopad 200717 l 2 stil ma takie źiarno że aż ból... ale bardzo ladnie i realistycznie, gratki :)
Napisano 11 Listopad 200717 l to maxwell? a gdzie ziarno? :p fajnie wyszło, bardzo realistycznie. Kadr nieciekawy ale co tam, daje rade :p
Napisano 12 Listopad 200717 l To co ty masz za sprzęt że w 12h zrobił wizkę w rozdziałce 3000x1500. Mój pentjum dawał redę do 12 SL przy rozdziałce 1200x900 a potem jakieś dziwne odgłosy wydawał;)
Napisano 12 Listopad 200717 l Naprawdę bardzo ładnie wyszło, żadko widać na forum, żeby ktoś Maxwell`a używał, więc jeszcze do tego ciekawe :-) Ale podłoga to faktycznie nie wyszła najlepiej - reszta OK
Napisano 12 Listopad 200717 l Autor przez to ze o polowe zmniejszylem rozdzielczosc obrazka ziarno (prawie) zniknelo ;) co do sprzetu to 2x xeon + 4gb ramu
Napisano 12 Listopad 200717 l Wielkie mi rzeczy. Ja mam PIII i 512 RAM i się nie chwalę ;). Wizka bardzo ładna. Pozdrawiam
Napisano 12 Listopad 200717 l Nie no renderek super, ale ciagle nie noge sie przekonac do maxwella. 12h to jednak dosc sporo jak na render na takim sprzecie:) Tak czy siak, moje gratulacje!:)
Napisano 12 Listopad 200717 l czas za dlugi. maxwell do domowego zastosowania - wg mnie daje zero korzyści a render wyszedł ladnie, animacja mi sie podoba, szkoda ze krotka. ile sie renderowała?
Napisano 12 Listopad 200717 l Autor render jest wykonany za pomoca multilight ktory pozwala na zrobienie animacji z pojedynczego rendera bez koniecznosci renderowania wszystkiego od nowa.
Napisano 12 Listopad 200717 l jak sie robi takie filmy? :) Tzn. multilight wiem ale potem ? bardzo fajnie wyszło
Napisano 12 Listopad 200717 l Autor @jacekdrze : po wyrenderowaniu w MaxwellRender.exe masz mozlowosc zgrania animacji multilighta do sekwencji obrazow, ktore pozniej wczytujesz do np. AE i sklejasz do animacji. tutaj jeszcze zabawa SimuLense'm (dodam ze nie zostalo to dodane w szopie)
Napisano 13 Listopad 200717 l Ja też jesem zachwycony posadzką...może zdradzisz na czym polegał ten eksperyment i przy pomocy czego osiągnołeś tak sympatyczny efekt. Wizka barrdzo dobra. Troszke nie podoba mi się ten niebieski neon z tyłu po prawej stronie...no i te światła na suficie troszke przypadkowo rozłożone (a przynajmniej takie jest wrarzenie). Pozdrawiam!
Napisano 13 Listopad 200717 l Autor Dzieki Currara. Jak juz wspomnialem wyzej, moim celem bylo przetestowanie Maxwella i jego nowych funkcji w wersji 1.5 Podloga to textury arroway'a, a caly 'sekret' to nic innego jak odpowiednie dobranie materialu.