mant-raz Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 taki widoczek robie do demoscenowego projektu...jak zwykle rzucajcie komentarzami jak tylko macie ochote :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 Klimatyczne. Fajne kolorki. Kojarze juz jeden taki kadlub w Twoim wykonaniu. Moglbys przod statku troche pochylic bo jest prawie pion i robi sie nieciekawa ta lewa strona kadru. Moze wtedy calosc nie bedzie tak sie walic na lewa burte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 ARKA 2: POWROT ARKI :D A poza tym zgadzam sie z przedmowca we wszystkim :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 27 Listopad 2007 Autor Share Napisano 27 Listopad 2007 leander: racja racja, to wlasciwie konczenie tamtego starego statku, teraz sie po prostu odezwaly te osoby co to chcialy :) ten pion faktycznie psuje kompozycje, mialem najpierw mocny skos tam, potem cos mnie podkusilo, teraz juz wiem, ze to byl blad... OmeN2501: Arka podswiadomie mogla byc inspiracja, bo lubie te Mime'a artworki, ale bezposrednia inspiracja byla inna =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzordan Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 Zapowiada sie ciekawie. Jak jeszce jakies elementy bys dodawał to Fajnie by mogł wygladac mały(w stounku do arki) człowieczek patrzacy zbrzegu, albo z łodki na nia.... Extra arka. fajne wrazenie- finał mysle ze tez ciekawy bedzie. BAw sie dobrze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 Speed którnyś tam ?, czy on tak sobie przez te żaglóweczki śmiga :D?, fajnie kolorki . . . i zapowiada się fajna pracka :) //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 27 Listopad 2007 Autor Share Napisano 27 Listopad 2007 Dzordan: cos bede kombinowal w tym kierunku, na razie jest zbyt pusto miriam: dzieki, on ma tak znienacka wplywac w port (tzn. ktos zasnal za sterem) :) ale to koncepcja tymczasowa... kilka zmian + proby swiatla: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 dla mnie wersja oswietleniowa nr czy od dołuuu ładny klimat sie robi..Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzordan Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 ten startowy jest fajnie zacieniowany http://www.pixelize.pl/mantraz/stateczek.jpg a przod dzioba moze siakis taki zagiety inaczej .a nei prosty http://www.isover.pl/_files/Image/Ciekawe%20zastosowania/statek.jpg http://www.marinelog.com/IMAGESMMVII/Normand-Seven.jpg to mozna by przyciac.http://www.pixelize.pl/mantraz/s1.jpg bo przestrzenie jest lepszy niz ten zerowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 28 Listopad 2007 Autor Share Napisano 28 Listopad 2007 janko: jeszcze poeksperymentuje z dolnym swiatlem :) Dzordan: widzisz, mnie interesuje bardziej cos takiego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 29 Listopad 2007 Share Napisano 29 Listopad 2007 Titanic jak żywy ;), imo chyba najlepsze ujęcie poniżej . . . http://www.etapety.com.pl/galleries/transport/Lodzie/The_Titanic_Gordon.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 29 Listopad 2007 Autor Share Napisano 29 Listopad 2007 hehe, dobre ujecie, ale to jeszcze nie to chyba czego szukam...pobawilem sie troche z tym picem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 dla mnie zdecydowanie poprzednia wersja lepsza, można tam by coś ciekawego wepchnąć w lewą stronę kadru i tam ewentualnie poszerzyć bo na tym drugim ujęciu już statek i łudki się gubią ;] dobrze kombinujesz z jakimś takim dźwigiem stoczniowym, ja bym jakiś taki dodał do pierwszej wersji. Szykuje się super praca, pozdrawiam i czekam na więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzordan Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 mysle nowy tankowiec jest ciekawszy. Zastanawiam sie czy kadr i format bardziej do statku nie mozna by dopasowac zeby statek znow był poteżny. W wersji pierwszej (stateczek.jpg) "rytm" tworzony przez te pale i zagiecia statku daje fajne wrazenie kompozycyjne .teraz dodane platformy troche (rytm) tłumia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 dla mne jest git, czekam na więcej koloru. Super. nie wiem czy się ktoś czepiał..że "przód przyciety". Ale ten niebiesko bury kolor fajnie wywazył ten niby "niedostatek kształtu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 ekstra początek. poczekam na dalsze etapy. W tej chwili jest wedle mnie spoko. ...ale faktycznie skróty, kompozycja etc. w poprzednim lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 30 Listopad 2007 Autor Share Napisano 30 Listopad 2007 masz)rum: odszedlem od poprzedniej, bo nie podobal mi sie design statku, byl zbyt banalny, a ja chce fajnego molocha i niekoniecznie realistycznego... dzordz: tak, te pale (maszty) to byl dobry pomysl, wroce do nich i sprawdze jak to teraz sie komponuje thx: thx :) Lace: hmm, przyprawiasz mnie o bol glowy, nie lubie miec zbyt duzego wyboru, ale tak to jest jak sie przemalowuje kawalki sprzed kilku miesiecy (jest latwiej zaczac od zera i ustawiac sobie kompozycje niz przemalowywac stara), w kazdym razie moze jeszcze zrobie jakies konkretne koncepciki, bo lepiej wystartowac z dobrej kompozycji niz potem sie meczyc... tutaj troche brushowej roboty na tym starym: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 Świetny klimacik ale ten pierwszy - który mieliśmy robić to było to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 1 Grudzień 2007 Share Napisano 1 Grudzień 2007 ja na nowym obrazku nie czuję masywu statku, jest niby duży, ale mały ... poprzedni miał ciężar i świetnie plany się układały - ten według mnie słabszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 1 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2007 siegmar: duzo podobnych glosow, wiec pewnie wroce jeszcze do poprzedniej wersji maronski: co do tej wersji co mielismy razem robic...to ja jestem caly czas otwarty :) wiem, zes zajety, ale moze...moglibysmy wrecz zrobic to razem, a ja bym porzucil te wersje co teraz robie, bo nie do konca jestem przekonany, jak cos to pisz na privie. pozdrowki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 3 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2007 na kilka dni to zostawilem, wracam z nowym pomyslem, przez te kilka dni zastanawialem sie jak zamknac to w sensowna kompozycje... hehe, mimo, ze finalnie nie korzystalem z referencji to jednak usilowalem cos znalezc i taka ciekawostka, ze natrafilem na foto, ktore kiedys Ortheza zdaje sie speedpaintowal: http://www.reefpirates.com/corsair.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 o ten super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 Wypas! Trzymaj się tego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 koniecznie ten view! masakrycznie olbrzymie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 4 Grudzień 2007 Share Napisano 4 Grudzień 2007 a nie mówiłem? :) to jest to! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzordan Napisano 4 Grudzień 2007 Share Napisano 4 Grudzień 2007 obrazek jest teraz zupełnei inny :) i jest extra !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 4 Grudzień 2007 Share Napisano 4 Grudzień 2007 No bez kitu - az zazdroszcze ujecia :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 4 Grudzień 2007 Share Napisano 4 Grudzień 2007 Kosmos !!!! czekam na upek !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 4 Grudzień 2007 Share Napisano 4 Grudzień 2007 No bez kitu - az zazdroszcze ujecia :] heheh ... coś też mnie ściska :D man-traz - nie spierdziel tego! kiedy update!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 4 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2007 tymko, laceanioł, maroniusz, dzordz, omenski, janq: dzieki dzieki, wiem juz czego sie trzymac =) siegmar: niestety czas dziele miedzy prace magisterska, joba a inne projekty, wiec ciezko powiedziec kiedy nastepny up, ale poniewaz teraz zaczyna sie robic przyjemnie to pewnie i chetniej znajde czas =) ciesze sie, ze mi kibicujesz, dzieki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 4 Grudzień 2007 Share Napisano 4 Grudzień 2007 ale ci pięknie wyszło , szacunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 5 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2007 dzieki Thx, detal 1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 7 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2007 dalej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 Zapowiada się na kawał rewelacyjnej pracy z gęstym klimatem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 Niezle wykombinowales z tymi samolotami. Kolorki na wyszesanym wypasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 kierwcze ... nie widzę łobrazków! cholernie ciekaw jestem jak progres! EDIT: Widzę! Zmieniasz nachylenie burt ... Nie wiem, czy to fajnie - wrażenie ogromu zniknęło. Ten wyżej jest mocniejszy według mnie. Poszukaj jeszcze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 7 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2007 biglebowsky, leander: Wasze słowa cieszą :-) Siegmar: masz troche racji, statek zrobil sie nizszy - nizej jest burta, troche przez to, ze nagialem go do perspektywy, sprobuje go jeszcze podniesc i zobacze jak wyjdzie, dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 świetny limat - kolorystyka boska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazziu Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 drugi obrazek zawalony, zniknęło to co naprawde przyciągało oko, czyli ogrom statku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 Ta wersja mi sie bardziej podoba http://www.pixelize.pl/mantraz/s6.jpg tutaj natomiast statek traci trochę mocy http://www.pixelize.pl/mantraz/s7.jpg ale jak wszystko pójdzie dobrze to myślę że będzie niezła praca Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 7 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2007 kazziu, Mr Pank: yep, powroce do wczesniejszej wersji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 11 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2007 taki update:costam chcialem zeby sie zadzialo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 trochę gostek psuje klimat i skalę obrazu. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Haha - sorry mant-raz, cobys nie domalowal "popsuje skale i klimat" tamtego konceptu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 11 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2007 maronski: ja mam lepszy gust niz Ty - pamietaj o tym ;))) a na powaznie: no to gostek do odstrzalu raczej... OmeN: no sam sie juz z tego smieje, takie juz zycie. niestety terminy gonia i pasowaloby to w tym tygodniu dociagnac do konca, a tu co nie zrobie to krok w bok. mysle, ze po prostu usiade raz na nocke i dociagne za jednym razem, a potem sie zobaczy, bo takie dostarczanie Wam stepsow co chwila moze byc dla mojej kondycji psychicznej niebezpieczne ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 :) o gustach dżentelmeni nie rozmawiają:) szkoda, że wywaliłeś ten pas z burty. Fajnie giął perspektywę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 fju fju czemu mnie tu jeszcze nie było jest bardzo nastrojowo, co prawda nie wiem ocb w pracy ale kompozycyjnie mi sie widzi Zostawiłbym niedomówiony samolot na 1 planie i akcje skupił gdzies dalej odrobine ponizej najjasniejszej czesci pracy. Aha akcja mysle mniej holiłódzka ( bez tych fajerwerków) bo psuje ten specyficzny spokój i monumentalizm z 1 wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 11 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2007 maronski: myslalem, ze nie zauwazysz :) Łukasz: dzięki. niedomowiony samolot - miales na mysli ten z pierwszego konceptu, na ktorym sie pojawil? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 niedomówiony w sensie bez zbędnego detalu, taki jak jest teraz (a chodzi o ten rozbity na 1 planie na którym to teraz stoi pilot) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 ooo... dobre to! nie wiem do czego ma być ta dymna smuga po prawej, ale faktycznie dla kompozycji chyba by się tam coś przydało. gostek powinien być w innej pozie i odrobinę mniejszy. Ale jakieś życie by się przydało, więc nie rezygnuj raczej z niego. Może kilku złomiarzy? Statek i lewa połowa obrazka bomba. Czuję tylko, że wraz z detalem obraz będzie tracił na sile wyrazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi