Levus Napisano 2 Grudzień 2007 Napisano 2 Grudzień 2007 Vivendi Games, właściciel Blizzard Entertainment oraz Activision łączą siły jako Activision Blizzard. O szczegółach transakcji wartej 18,9 miliarda dolarów można więcej (w języku angieskim) przeczytać w ogłoszeniu na stronie: Activision lub Blizzard jak kto woli, teraz to już chyba niewielka różnica:)
dokturpotfor Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 chyba raczej 18.9 miliarda dolarow... nie dajmy sie poniesc fantazji :)
mirach Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 no wlasnie po naszemu 18.9 miliarda, w stanach nie ma pojecia miliard, zastepuje je wlasnie bilion. http://en.wikipedia.org/wiki/Long_and_short_scales a tak bardziej do tematu, to ciekawe co z tego wyjdzie :)
dokturpotfor Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 No piszemy tu po polsku wiec dlatego sie przyczepilem.. nawet najwieksze firmy liczy sie jeszcze w miliardach. Cala gospodarka USA to jakies 13 bilionow dolarów. Za 18.9 biliona dolarow to nie zastanawialiby sie nad laczeniem Activision i Blizzarda tylko Axxon Mobila, Procter and Gamble, General Motors, Gazpromu, Dutch Shella i zalataniem dziury budżetowej paru krajów. Trzeba czytać ze zrozumieniem albo mieć choć podstawową wiedze o tym co sie pisze.
Sebastian Ozga Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 Ludzie! biedak się pomylił w tłumaczeniu i tyle! ale off-top!
streaker Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 dżizas, ale macie problemy, ważny jest sam fakt fuzji i tyle... a ja czekam na diablo III ;)
hcpiter Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 Ja tez czekam na D3 ale chyba sie nie doczekam :/ predzej bedzie Call of Diablo 5 :D 1
Levus Napisano 3 Grudzień 2007 Autor Napisano 3 Grudzień 2007 Sorki dokturpotfor, zwracam honor;) Nie znam się na amerykanistyce:D Diablo 3 pewnie w wersji mmo będzie..
Shalivan Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 no no nieźle, ostatnio zauważyłem tendencje do fuzji wielkich firm :) jak dla mnie racej na +
Rascal Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 Ja juz sie szkuje na kupno Autodeska, Adobe, nVIDIA i Intel'a mysle ze to bedzie dobre posuniecie gwarantujace rozsadne zyski :) Jak tylko tak sie stanie prawie kazdy user forum dostanie w prezencie oryginalny soft + darmowe updaty do konca zycia i dobrego proca :)
Destroyer Napisano 3 Grudzień 2007 Napisano 3 Grudzień 2007 Rascal no to jeszcze daj ze dwie karty w SLI :D
Levus Napisano 3 Grudzień 2007 Autor Napisano 3 Grudzień 2007 Shali-> jak się uzależnisz od dobrego mmo to na pewno Ci na dobre wyjdzie:D Rascal-> to ja będę na Ciebie głosował:p fikołek-> daj spokój, już można samemu się szarpnąć będzie..
Rekomendowane odpowiedzi