Napisano 15 Grudzień 200717 l Autor ej a jak myslicie? czy po dodaniu jeszcze jakichs detali i poprawieniu AA to bedzie sie nadawalo do FW?
Napisano 15 Grudzień 200717 l nie, ponieważ jest pusto i widok za oknem nie jest adekwatny do oświetlenia, które jest w pomieszczeniu :)
Napisano 15 Grudzień 200717 l Autor to sie da poprawic ziooOm ;p postanowilem zrobic bialy dywan, ale herbata mi sie wylala xD a tak na serio to zapomnialem zmienic root color na bialy. doradzcie mi jak ladnie zrobic dywan w hair and fur bo to co wydłubałem to gorycz porazki ;d
Napisano 16 Grudzień 200717 l tu masz istotne wskazowki http://streaker.za.pl/tutoriale/dywan.pdf dawaj wieksze rendery!!
Napisano 16 Grudzień 200717 l Autor pare razy probowalem tego tutka i mi nie wychodzi w ogole. jak probuje wygiac bendem wlos to pojawia sie jakis kontur pomaranczowy i sie on wygina a wlos nie. o co chodzi w tym?
Napisano 17 Grudzień 200717 l albo wczesniej zazanaczlyles jakis jeden vertex i pozniej nalozyles benda przez co bend odzialowuje tylko na ten vertex :]
Napisano 17 Grudzień 200717 l Autor ha ! ludziki udalo sie z dywanem. czy to nie radosny dzien ? xD dzieki :*
Napisano 18 Grudzień 200717 l Autor sluchajcie. wiec robie dywan (nigdy nie mialem tego bledu) w viewporcie wszystko git i jak daje rendere to jest blad mentala - MEM 0.3 fatal 031008 : cant alocate 166783148 bytes i sie wylacza mi max. nie wiem czemu?
Napisano 18 Grudzień 200717 l bede strzelam moze to MEM to skrot od memory czyli problemy z pamiecia? ile masz rama? takie napackane wloski z duza iloscia podzialow moga troche zzerac wiec odchudz ten dywan albo proj dalej :P najlepiej podaj ilosc ram i screena siatki dywanu
Napisano 18 Grudzień 200717 l Autor no zrobiłem dywan. kolor jeszcze zmienie na bialy. mowice co poprawic.
Napisano 18 Grudzień 200717 l Autor frędzle jeszcze dluższe zrob! a to bylo z sarkazmem czy szczerze bo nie do konca zrozumialem? ;p
Napisano 18 Grudzień 200717 l oprocz dywanu to jeszcze zmien ten stolik z blatem 80 mm i nogami gruuubymi, tlo za oknem jasniejsze takie bardziej ostre
Napisano 19 Grudzień 200717 l Autor hej. daje taki wieczorny renderek z malymi poprawkami. wybaczcie ze taki malutki ale juz jest pozno i nie chcialo mi sie na wiekszy czekac a i tak hcodzi tylko o zmiany w oswietleniu. chyba nie jest najlepiej ale zobaczcie sami,
Napisano 19 Grudzień 200717 l 7 stron... no kosmos.... ogólnie to spróbuj dodać więcej detali. potem render. wpierw modeling
Napisano 19 Grudzień 200717 l nie wiem czemu ale ciagle mam wrazenie ze proporcje leza i kwicza (pewnie to przez ten nie wymiarowy stolik) okno wyglada teraz jak obrazek powieszony na scianie, ale w stosunku do tego co było na 1 stronie widac progress :) dodaj jakis grzejnik, parapet?, może okno podziel na 2 - dodaj klamke, zawiasy etc. i sluchaj Xiz0ra bo dobrze mowi!
Napisano 20 Grudzień 200717 l Autor 7 stron... no kosmos.... he, no ale co w tym zlego? ;p dobry pomysl z oknem. nie jestem jeszcze dobry w 3ds maxie wiec nie umialbym wymodelowac kaloryfera. moze ktos by mnie naprowadzil. a powiedzcie cos o swiatelku :D no to okno to jak obraz na scianie :D Ale widok ladny :P PZDR I DZIEKI ZA OPINIE
Napisano 20 Grudzień 200717 l taki grzejnik chyba wymodelujesz? http://images.google.com/images?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=grzejnik+p%C5%82ytowy&um=1&sa=N&tab=wi a światłem zajmij się jak skończysz modelować :)
Napisano 20 Grudzień 200717 l Autor taki grzejnik chyba wymodelujesz? http://images.google.com/images?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=grzejnik+p%C5%82ytowy&um=1&sa=N&tab=wi no jacha. ;] zapomnialem ze takie tez mozna xd PZDR
Napisano 25 Grudzień 200717 l Autor hej. po krotkiej przerwie daje nowa wersje. zly obrazek wybralem jako tlo za oknem bo takie niebo jak przed burza (poprwaie to) a jak swiatlo?
Napisano 26 Grudzień 200717 l no no... widzę duży postęp. zmniejsz bump'a na tych siedziskach i daj jakiegoś refleksa na podłogę. Nad widokiem popracuj w PS'ie Przydałoby się, żebyś pracę urozmaicił o więcej przedmiotów :)
Napisano 26 Grudzień 200717 l Ja bym przesunał lekko źródło światła, tak żeby śweciło trochę na stolik. Widać postęp. Rozjaśnij jeszcze obraz za oknem... i chyba jest on z innej perspektywy.
Napisano 26 Grudzień 200717 l Autor dzieki za opinie. no ten bump chyba faktycznie za duzy. tlo za oknem poprawimy. pzdr ;]
Napisano 27 Grudzień 200717 l a ty dalej zamiast cos więcej wymodelować to sie światłem bawisz - MODELE GŁUPCZE! /parafrazujac pewnego prezydenta/ kolejna podpowiedz: listwy przy podłogach, pilot od tv na stoliku, te szafki to chyba na 1/3 długości są zakotwione w ścianie bo żadnych podpórek nie widze, może jakieś płyty przy DVD oraz okna: klamka, zawias, karnisz, firanka :)
Napisano 27 Grudzień 200717 l Autor MODELE GŁUPCZE!) ej nie bo powiem mamie... ;d;d a tak na serio to ja lubie swiatelko dlatego tak ciagle sie nim zajmuje. ;] masz racje z plytami i z innymi detalami dobry pomysl. a jak wymodelowac pilota? xd
Napisano 31 Grudzień 200717 l Autor ej sluchajcie, chetnie poslucham rad jak modeluje sie glosnik bo to co zrobiłem to troche płynny kał. pozdro ;]