masterloko Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Napisano 15 Grudzień 2007 ej a jak myslicie? czy po dodaniu jeszcze jakichs detali i poprawieniu AA to bedzie sie nadawalo do FW?
gientekwl Napisano 15 Grudzień 2007 Napisano 15 Grudzień 2007 nie, ponieważ jest pusto i widok za oknem nie jest adekwatny do oświetlenia, które jest w pomieszczeniu :)
masterloko Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Napisano 15 Grudzień 2007 to sie da poprawic ziooOm ;p postanowilem zrobic bialy dywan, ale herbata mi sie wylala xD a tak na serio to zapomnialem zmienic root color na bialy. doradzcie mi jak ladnie zrobic dywan w hair and fur bo to co wydłubałem to gorycz porazki ;d
arturprx2 Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 tu masz istotne wskazowki http://streaker.za.pl/tutoriale/dywan.pdf dawaj wieksze rendery!!
masterloko Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Napisano 16 Grudzień 2007 pare razy probowalem tego tutka i mi nie wychodzi w ogole. jak probuje wygiac bendem wlos to pojawia sie jakis kontur pomaranczowy i sie on wygina a wlos nie. o co chodzi w tym?
arturprx2 Napisano 16 Grudzień 2007 Napisano 16 Grudzień 2007 musisz w tym boxie dać wiecej niz jeden segment w wysokosci
Temporal Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 albo wczesniej zazanaczlyles jakis jeden vertex i pozniej nalozyles benda przez co bend odzialowuje tylko na ten vertex :]
masterloko Napisano 17 Grudzień 2007 Autor Napisano 17 Grudzień 2007 ha ! ludziki udalo sie z dywanem. czy to nie radosny dzien ? xD dzieki :*
masterloko Napisano 18 Grudzień 2007 Autor Napisano 18 Grudzień 2007 sluchajcie. wiec robie dywan (nigdy nie mialem tego bledu) w viewporcie wszystko git i jak daje rendere to jest blad mentala - MEM 0.3 fatal 031008 : cant alocate 166783148 bytes i sie wylacza mi max. nie wiem czemu?
Temporal Napisano 18 Grudzień 2007 Napisano 18 Grudzień 2007 bede strzelam moze to MEM to skrot od memory czyli problemy z pamiecia? ile masz rama? takie napackane wloski z duza iloscia podzialow moga troche zzerac wiec odchudz ten dywan albo proj dalej :P najlepiej podaj ilosc ram i screena siatki dywanu
masterloko Napisano 18 Grudzień 2007 Autor Napisano 18 Grudzień 2007 no zrobiłem dywan. kolor jeszcze zmienie na bialy. mowice co poprawic.
masterloko Napisano 18 Grudzień 2007 Autor Napisano 18 Grudzień 2007 frędzle jeszcze dluższe zrob! a to bylo z sarkazmem czy szczerze bo nie do konca zrozumialem? ;p
arturprx2 Napisano 18 Grudzień 2007 Napisano 18 Grudzień 2007 jasne ze z przekąsem :p przytnij tą siersc i zrob gestsza
hcpiter Napisano 18 Grudzień 2007 Napisano 18 Grudzień 2007 oprocz dywanu to jeszcze zmien ten stolik z blatem 80 mm i nogami gruuubymi, tlo za oknem jasniejsze takie bardziej ostre
masterloko Napisano 19 Grudzień 2007 Autor Napisano 19 Grudzień 2007 hej. daje taki wieczorny renderek z malymi poprawkami. wybaczcie ze taki malutki ale juz jest pozno i nie chcialo mi sie na wiekszy czekac a i tak hcodzi tylko o zmiany w oswietleniu. chyba nie jest najlepiej ale zobaczcie sami,
Orangegraphics Napisano 19 Grudzień 2007 Napisano 19 Grudzień 2007 7 stron... no kosmos.... ogólnie to spróbuj dodać więcej detali. potem render. wpierw modeling
odwyk Napisano 19 Grudzień 2007 Napisano 19 Grudzień 2007 nie wiem czemu ale ciagle mam wrazenie ze proporcje leza i kwicza (pewnie to przez ten nie wymiarowy stolik) okno wyglada teraz jak obrazek powieszony na scianie, ale w stosunku do tego co było na 1 stronie widac progress :) dodaj jakis grzejnik, parapet?, może okno podziel na 2 - dodaj klamke, zawiasy etc. i sluchaj Xiz0ra bo dobrze mowi!
masterloko Napisano 20 Grudzień 2007 Autor Napisano 20 Grudzień 2007 7 stron... no kosmos.... he, no ale co w tym zlego? ;p dobry pomysl z oknem. nie jestem jeszcze dobry w 3ds maxie wiec nie umialbym wymodelowac kaloryfera. moze ktos by mnie naprowadzil. a powiedzcie cos o swiatelku :D no to okno to jak obraz na scianie :D Ale widok ladny :P PZDR I DZIEKI ZA OPINIE
odwyk Napisano 20 Grudzień 2007 Napisano 20 Grudzień 2007 taki grzejnik chyba wymodelujesz? http://images.google.com/images?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=grzejnik+p%C5%82ytowy&um=1&sa=N&tab=wi a światłem zajmij się jak skończysz modelować :)
masterloko Napisano 20 Grudzień 2007 Autor Napisano 20 Grudzień 2007 taki grzejnik chyba wymodelujesz? http://images.google.com/images?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=grzejnik+p%C5%82ytowy&um=1&sa=N&tab=wi no jacha. ;] zapomnialem ze takie tez mozna xd PZDR
masterloko Napisano 25 Grudzień 2007 Autor Napisano 25 Grudzień 2007 hej. po krotkiej przerwie daje nowa wersje. zly obrazek wybralem jako tlo za oknem bo takie niebo jak przed burza (poprwaie to) a jak swiatlo?
gientekwl Napisano 26 Grudzień 2007 Napisano 26 Grudzień 2007 no no... widzę duży postęp. zmniejsz bump'a na tych siedziskach i daj jakiegoś refleksa na podłogę. Nad widokiem popracuj w PS'ie Przydałoby się, żebyś pracę urozmaicił o więcej przedmiotów :)
deha21 Napisano 26 Grudzień 2007 Napisano 26 Grudzień 2007 Ja bym przesunał lekko źródło światła, tak żeby śweciło trochę na stolik. Widać postęp. Rozjaśnij jeszcze obraz za oknem... i chyba jest on z innej perspektywy. 1
masterloko Napisano 26 Grudzień 2007 Autor Napisano 26 Grudzień 2007 dzieki za opinie. no ten bump chyba faktycznie za duzy. tlo za oknem poprawimy. pzdr ;]
odwyk Napisano 27 Grudzień 2007 Napisano 27 Grudzień 2007 a ty dalej zamiast cos więcej wymodelować to sie światłem bawisz - MODELE GŁUPCZE! /parafrazujac pewnego prezydenta/ kolejna podpowiedz: listwy przy podłogach, pilot od tv na stoliku, te szafki to chyba na 1/3 długości są zakotwione w ścianie bo żadnych podpórek nie widze, może jakieś płyty przy DVD oraz okna: klamka, zawias, karnisz, firanka :)
masterloko Napisano 27 Grudzień 2007 Autor Napisano 27 Grudzień 2007 MODELE GŁUPCZE!) ej nie bo powiem mamie... ;d;d a tak na serio to ja lubie swiatelko dlatego tak ciagle sie nim zajmuje. ;] masz racje z plytami i z innymi detalami dobry pomysl. a jak wymodelowac pilota? xd
masterloko Napisano 31 Grudzień 2007 Autor Napisano 31 Grudzień 2007 ej sluchajcie, chetnie poslucham rad jak modeluje sie glosnik bo to co zrobiłem to troche płynny kał. pozdro ;]
Rekomendowane odpowiedzi