Napisano 2 Styczeń 200421 l Od pewnego czas nosze sie z mysla o stworzeniu sobie scenki z M1A1D Abrams w roli glownej :) nigdy jeszcze nie modelowalem pojazdu wiec prosze o wyrozumialosc i cierpliwosc ( z czasem nie najlepiej :( ) Troche to wszystko potrwa ale zakladam WIP\'a bo moze to mnie zmobilizuje do ukonczenia projektu :D Docelowo bedzie to jakis pustynny krajobrazik z Iraq ;) W najblizszym czasie pierwsze renderki.....
Napisano 2 Styczeń 200421 l Widze ze konkurencji przybywa ;) [piwo] I czekam na pierwsze rendery. Poogladalem sobie zdjecia tego czolgu i moze byc bardzo ciekawa praca. Powodzenia i przcuj ostro. Pozdrawiam
Napisano 2 Styczeń 200421 l Autor Ogromne dzieki Christian Noir Stein na pewno sie przydadzą. Dzieki ludziska za komentarze !! No i jest pierwszy renderek wiele z niego nie wynika ale cos przeciez trzeba pokazac :)
Napisano 2 Styczeń 200421 l zdajesz sobie sprawe ze czogl abrams juz byl kiedys na tym forum a efekt koncowy chyba wszyscy pamietaja do dzis :]. Miej ten fakt w podswiadomosci i zrob lepsza prace :]. Powodzenia!! Pozdrawiam
Napisano 2 Styczeń 200421 l Lepszej sie chyba nieda tylko jezeli zrobi lepsza scenerie bo modelu juz nieda sie pobic :D
Napisano 2 Styczeń 200421 l Hmm b interesujace ale jakos sie wyslalo 2 razy wiec b prosze jakiegos mode(l)ratora o wykasowanie tego :D
Napisano 2 Styczeń 200421 l Hexon: A sam tego nie możesz zrobić ?? :D Po tym pierwszym renderku wiele się nie da powiedzieć...POWODZENIA...to powiem ;) [piwo] Christian: Sexy fotki (a ta 4...miooodzik)...chyba odświerzę swojego czołgusia...albo zrobię nowego...;)
Napisano 2 Styczeń 200421 l Autor wiem wiem ze juz ten temacik byl robiony....chyba nawet to byla bitwa jesli dobrze pamietam.....a koncowy efekt byl zaj****** nawet nie probuje konkurowac :D tak chce sobie tylko cos skrobnac ;) a co wyjdzie zobaczymy Dzieki za komentarze !!
Napisano 2 Styczeń 200421 l Autor aaa i jeszcze jedno ma moze ktos jakies rzuty tego cacka bo te ktorymi dysponuje sa troszke male....
Napisano 2 Styczeń 200421 l cytat: \" chyba odświerzę swojego czołgusia...albo zrobię nowego \" wrrr mnie tez wzielo :D Co do rzutow tego cacka, moze Pablo bedzie mial. Przynajmniej jak ja leoparda robilem to mi bardzo pomogl !!:)
Napisano 2 Styczeń 200421 l Pionier to co zaczynamy MiniBitwę ?? (oczywiście żartuję...narazie nie mam dostępu do Maxa, a i tak wiadomo kto by wygrał...może jak poćwiczę ??[piwo])
Napisano 2 Styczeń 200421 l Falcrum :], nie ma sprawy ale: po 1 chce skonczyc FW bo 2 wroce do leoparda jak sie uda i dopiero wtedy bede mogl :). wiec szykuj sie :) :) Archangel, sorry z OT :).
Napisano 2 Styczeń 200421 l O K...rcze...Chyba czas wygonić starszą z kompa i trenować modelowanie, oraz uczyć się (wciąż dla mnie trudnej) techniki teksturowania !! Narazie coś zaprojektuję (czolg oczywiście)...ostatnio wzieło mnie na concept arty..:D Archangel sorry za śmiecenie...to już ostatni post tego typu..;)
Napisano 2 Styczeń 200421 l Autor nie przejmujcie sie...ciesze sie ze takie zainteresowanie moj temat uzyskal :D
Napisano 2 Styczeń 200421 l Życzę ci żeby twój model wyglądał tak: Więcej rzutów: http://www.missing-lynx.com/gallery/small/acm1.htm
Napisano 2 Styczeń 200421 l Pionier szaleje...saleje... A ja tym czasem zamieszczam taki smaczek...;) Więcej ciekawych obrazków jak zwykle można znaleźć na www.google.pl (Graficzna Przeglądarka + M1A1)
Napisano 2 Styczeń 200421 l Falcrum to co zalaczyles jest niesamowite, ciekawe czy ktos sie podejmie takiej pracy, ale wyglada efektownie !! Pozdrawiam
Napisano 2 Styczeń 200421 l Jak \"ktoś\"...TY SIĘ PODEJMIESZ !! Liczę na ciebie i wspieram duchowo...;) Jak będziesz miał jakieś problemy to MY ci pomożemy...(CO NIE CHŁOPAKI ??!!) Mam nadzieję, że ci też tak efektownie wyjdzie... Pozdr
Napisano 2 Styczeń 200421 l Autor to znaczy Aragorn sie podejmie czy ja sie mam podjac :) ale tak powaznie to licze na was chlopaki bo sam nie podolam !!
Napisano 3 Styczeń 200421 l wiecej szczegolow. i daj jakies inne tlo i przynajmniej jeden slaby omni nad czsolgiem a nie tylko skylight. Chłopaki, necicie, necie. moze zrobimy garaz czolgow? kazdy da swoj model i wyrenderujemy na jakims super sprzecie.
Napisano 3 Styczeń 200421 l Autor klower ja jestem otwarty na propozycje :D Szczegoly caly czas dodaje to jeszcze bardzo wstepna faza posataram sie aby modelik byl ekstra szczegolowy
Napisano 3 Styczeń 200421 l Archangel, mysle ze ja bym sie tego ni podjal ;), wiec droga wolna. A co do pracy to czekam na dalsze fotki narazie dobrze to wyglada. Pozdrawiam
Napisano 4 Styczeń 200421 l Autor Dzieki za wszystkie komentarze !! Special thx dla Pablo za udostepnienie rzutow na tego goscia zawsze mozna liczyc. Szczegoly beda jak juz pisalem tylko troche cierpliwosci :) zauwazylem jakies nieprzyjemne nierownosci na gornej powierzchni i teraz na tym chce sie skupic, a tym czasem kolejny apdejcik
Napisano 4 Styczeń 200421 l Wiedzialem ze PAblo bedzie to mial :D Narazie dobrze Ci idzie, dawaj dalej :)
Napisano 4 Styczeń 200421 l Na razie ok. Jedno zastrzeżenia. Nie wiem czymoże już to poprawiłeś, bo na drugim renderze nie widać, ale na pierwszym lufa była strasznie krótka. Pozdr :)
Napisano 4 Styczeń 200421 l Autor Pionier - dzieki :) Fafex - lufa jest w robocie :D na pierwszym renderq brakowalo jej kilku elementow i nadal nad nia pracuje Na kolejne apdejty bedziecie musieli poczekac do weekendu bo niestety koniec tego dobrego i trzeba wracac na uczelnie :(
Napisano 11 Styczeń 200421 l Autor i jak objecalem nowy renderek. Tym razem karabin maszynowy.....dodatkowe szczegoly mam zamiar uzyskac na nim poprzez bump na teksturze bo coraz bardzieje boje sie o ilosc polygonow......
Napisano 11 Styczeń 200421 l razi troche straszna 90 stopniowosc krawedzi. jak niebedzie zblizen to spoko zaoszczedzisz na szybkosci, ale na przyszly raz rob te lekko sciete krawedzie, minimalnie, moze nie zauwazysz roznicy, ale a to dobry nawwyk b 90 stopniowe krawedzie to jeden z tych elementow ktore powoduja ze cos nie gra na idealnie w scenie, ale nikt nie wie co. ale model bardzo ladny. no i sam czolg lubie.
Napisano 11 Styczeń 200421 l Bardzo fajny Browning M2HB w moim czolgu zrobilem podobny ale mniej szczegolowy, ten wyszedl Ci super. Pozdrawiam
Napisano 11 Styczeń 200421 l No coraz więcej, ładniej...a Ty mówisz, że nie będzie tak jak na tamtym obrazku !! ;D:D
Napisano 12 Styczeń 200421 l Autor Straszne dzieki za wszystkie komentarze !! Po ich przeczytaniu az czlowiek rwie sie do pracy :D Co do krawedzi to mysle ze uda mi sie je delikatnie sciac (na zaokraglenie nie ma szans) al to dopiero na ostatnim etapie pracy jak bede znal ogolna liczbe poly ;) a tym czasem rendering z karabinem \"on board\" :)
Napisano 12 Styczeń 200421 l Browing wierza super,,,widze ze zalezy Ci na szczegole bo nawet pokusiles sie o nity: ) czekam na wiecej
Napisano 14 Styczeń 200421 l Dobra a kto ma z tego km strzelac?? bo cos mi sie niewidzi zeby takie bylo jego umocowanie bo zdeka malo praktyczne jest ;]
Napisano 14 Styczeń 200421 l Hexon ma rację...karabin nie jest przymocowany do włazu, a do \"pierścienia\" !! Mam nadzieję, że dawka fotek pokaże ci gdzie zamontować CKM\'a...;) PS. Sorry modemowcy ;D PS 2. W takich kolorach jak na ostatnim obrazku, widzialbym twój model....:) Pozdr
Napisano 14 Styczeń 200421 l Fajny ten ostatni obrazek, jakbys tak samo zrobil ..:] btw FAlcrum masz fotki czolgow w \"ruchu\" (najlepiej duze rozmiary). Wiesz takie ze jest czogl a za nim chmura kurzu. ? Pozdro
Napisano 15 Styczeń 200421 l Autor wiem jak jest przymocowany ten karabin tylko jak narazie nie maielm czasu tego pierscienia zrobic :D ale dzieki za wzsystkie opinie a fotki napewno sie przydadza !!!!
Napisano 16 Styczeń 200421 l PIOnier: coś tam mam...;) ZNALAZŁEM JAKIEŚ geenprint\'y ( :D )...MOŻE CI SIĘ PRZYDADZĄ :) ------------------------------------------------------ Jeszcze trochę DANYCH...;) M1A1HA Abrams American Main Battle Tank Manufacturer: General Dynamics Land System Countries: USA, Egypt, Saudi Arabia Crew: 4 (commander, gunner, loader, driver) Combat Weight: 62500 kg Ground preassure: 0 kg/m2 Power-to-weight ratio: 24 Hp/ton Hull length: 7,92 m Width: 3,65 m Overall length: 9,84 m Height to turret roof: 2,89 m Range: 440 km NBC protection system: Yes, filtered air and overpreassure Engine: Avco Lycoming AGT-1500 gas turbine, developing 1500 hp Transmission: Allison X1100-3B hydrokinetic, 4 forward, 2 reverse Fuel capacity: 1910 l Max. road speed: 67,1 km/h Max. reverse speed: - km/h Fording depth: 1,22 m Slope: slope: -% sideslope: -% Obstacle: trench: - m vertical obstacle: 1 m Gunners sight: - Commanders sight: - Main gun: M256 120 mm smoothboore gun Stowed main gun ammunition: 40 rounds Ammunition types: M830 HEAT-MP, M829 APFSDS-DU Gun depression / elevation:: -10* / 20* Secondary armament: 1 x 7.62 mm MG (co-axial) 1 x 7.62 mm MG (loader) 1 x 12.7 mm MG (commander) Smoke dischargers: Yes, 12. 6 on either side of the turret Important systems: - POZDR
Napisano 16 Styczeń 200421 l Hehe ;) Wielki to nie......ale średni może być :D Achangel, ty tutaj się nie wymiguj od update\'ów !! Liczę na ciebie !! [piwo] Pozdr