Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

Po dość długiej przerwie powracam z kolejnym klasykiem:)

Tym razem jest to Porsche 356 Speedster. Chyba nie muszę nikomu przedstawiać tego samochodu. Jest on bardzo popularny i dobrze znany.

Podobnie jak w przypadku Syreny Sport bazą wyjściową dla mojego modelu była wersja przeznaczona do gry Midtown Madness 2, a konkretniej do modyfikacji o nazwie Classic Madness :)

W dużej mierze uczyłem się na nim jak panować nad materiałami i oświetleniem. Tym razem renderowane w V-Ray'u.

Model napewno ma błędy, które zapewne znajdziecie i mi wytkniecie (taki urok poprawiania modeli do gier ;))

Rendery trafiają tutaj, bo nie przewiduję już żadnych poprawek w tym samochodzie.

Komentujcie i krytukujcie, ale konstruktywnie, bo interesują mnie konktretne wypowiedzi.

Wszystkie uwagi zbiorę i przy następnym modelu będę o nich pamiętał.

A teraz przejdźmy do rzeczy:

Kilka wersji w studio...

356sh_10_mini.jpg 356sh_11_mini.jpg 356sh_12_mini.jpg 356sh_13_mini.jpg 356sh_14_mini.jpg 356sh_15_mini.jpg

Z innym lakierem...

356sh_02_mini.jpg 356sh_06_mini.jpg 356sh_09_mini.jpg 356bl_01_mini.jpg 356bl_03_mini.jpg 356bl_05_mini.jpg

Silnik...

356en_03_mini.jpg 356en_04_mini.jpg

Koła...

356whe_01_mini.jpg

Coś dla siatkomanów...

356wire_01_mini.jpg 356wire_02_mini.jpg 356wire_03_mini.jpg 356wire_04_mini.jpg 356wire_05_mini.jpg 356wire_06_mini.jpg

I taka sobie sceneria...

356_sc_03_mini.jpg

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 4,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

śliczny modelik bardzo fajnie.. Chciałbym żeby gry tak wyglądały na moim pc, ale z rupietkiem daleko mi do ps3... no ale mimo iż jest wszystko ładnie to nie powala.. słabe te refleksy i szumy na lakierze...

Napisano

jest elegancko :) - bledy pewnie sa ;) ale ich nie widze albo nie chce widziec by nie psuc ogolnie pozytywnego wrazenia - ok moze material dachu na renderach studio ;) -obrazek :taka sobie scenka" grejt :D

Napisano

super! moja ulubiona wersja 356 (tylko teardropsy mi nie pasują:)) renderki i model super.

jedyne do czego mogę się przyczepić to herb, w latach "50 był inny:D

brawa za silniczek i wnętrze:)

Napisano

Nie jestem zwolenniczką aut, ale to jest naprawdę eleganckie.

Najlepsze to zielone.

Fajnie że modelowałeś silnik.

Tylko na ostatnim renderze oświetlenie miasta odbiega trochę za bardzo od oświetlenia auta.

I shader dachu w wersji studio nie jest całkiem optymalny.

Napisano

kluczyk w porche wkłada sie z lewej strony, chyba że to jakiś wyjątkowy model;]

Tak to mi sie podoba

Napisano
  • Autor

No właśnie wszyscy są przyzwyczajeni do tego, że kluczyk powinien być po lewej stronie. Ale akurat ten ma inaczej. Przynajmniej tak mówią zdjęcia, które udało mi się wygrzebać w czeluściach Internetu :) Niestety nie pamiętam czy wtedy Porsche już stosowało stacyjki po lewej stronie czy weszło to w życie dopiero w późniejszym okresie.

Napisano

pierwszy start porsche w Le Mans to 1951 rok, ale nie wiem czy już wtedy wpadli na genialny pomysł montowania stacyjki po lewej w wyścigowych wersjach, a co dopiero w cywilnych. hmmm... może od razu przenieśli to na ulice, bo szybszy start to szybszy start:D

Napisano

outstanding :)

moglbys pokazac studio setup?

Napisano
  • Autor

A co dokładnie chciałbyś wiedzieć ? Jak wygląda studio? Jaki materiał? Jakie ustawienia renderka? :)

Napisano

ustawienia swiatla starcza :)

w sensie rozmieszczenie i ich rodzaj..,.

Napisano

ja bym prosił o studio i o materiał lakierów ;) może byc na pw albo na maila. pracka świetna.

Napisano
  • Autor

Co do aa to czy ma ktoś jakiś pomysł jak go poprawić? Sprawdziłem masę opcji i zawsze coś jest nie tak :(

Dla wszystkich ciekawskich, screeny ustawień studio i materiałów dodam po weekendzie.

Jako że nikt nic nie dopisał, to wstawię screeny w tym poście :)

Tak wygląda studio:

studio_swiatla_mini.jpg

Materiał użyty na plane'ach:

plane_mini.jpg

Czarny i zielony lakier, jest to standardowy materiał z udostępnionej bilioteki materiałów do V-ray'a, wiec się przy nim nie napracowałem:

lakier_mini.jpg

Tutaj materiał srebrnego lakieru, którego użyłem w studio:

lakier_blur_mini.jpg

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności