mpiechota Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 Do czego może doprowadzić wychowanie bezstresowe? Czyli zemsta dzieci za rózgi na Świętym Mikołaju :> ma być drastycznie, paradoksalnie wesoło i kreskówkowo maluję koncept będzie za dwie godzinki :> edit: 13.12.2007 00:32 jest koncepcik :>
piksar Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 Do czego może doprowadzić wychowanie bezstresowe?/QUOTE] dziecko zostaje moderatorem na Digart.pl hehehehe lub na max3d.pl powodzonka, u mnie noc polarna to poczekam na koncept ależ zimno w Norwegii
mpiechota Napisano 12 Grudzień 2007 Autor Napisano 12 Grudzień 2007 Taka improwizowana sklejka trochę, ale szkoda czasu na zaawansowane malowanie i babranie. Ważne żeby kadr i klimat był oddany :> 1. Nie wiem czy zamknąć kadr z prawej strony budynkiem czy zostawić jak jest? 2. Czy w tle nie będzie za dużo rozpraszaczy i zamiast wzrok od dzieci do mikołaja nie będzie jeździł po całym kadrze? Modelowanie będzie raczej speed na płasko pod jedno ustawienie kamery, więc wolę błędy pousuwać na etapie konceptu :> spać...
Nowi Napisano 12 Grudzień 2007 Napisano 12 Grudzień 2007 Heheh ja bym tam jednak powiesił go na kominie albo na założył jakieś wnyki na dachu widzę ze oglądąłeś spot reklamowy "Co sie dzieje gdy dzieci nie dostają wymarzonych prezentów" czy jakoś tak :P Powodzonak może być śmiesznie :D
mpiechota Napisano 12 Grudzień 2007 Autor Napisano 12 Grudzień 2007 heh... wszystko już było :> nie mam telewizora od kilku lat :> ale poszukam na youtube ;> może będzie i zainspiruje dzięki
mookie Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Z krwią na twarzy Mikołaja na pewno nie będzie wesoło...
Leleń Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 concept wypas, tylko niewiem czy mikolaj wisi na sznurku, bo wyglada jakby mu jakas antena siedziala w glowie i wychodzila okiem :P powodzenia
Adek_CG Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 moze troche przsun tego mikolaja w lewo bo tak to troche wylatuje z kadru
mpiechota Napisano 13 Grudzień 2007 Autor Napisano 13 Grudzień 2007 no to ustalone :> Mikołaj leci do kontrapunktu w prawym górnym rogu powieszony na kominie wentylacyjnym do roboty najpierw podstawowy setup sceny czyli bryły, tło i światło :>
poczotek Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Witam masz całkiem ciekawy pomysł biorąc pod uwage czas to całkiem na czasie powodzonka ci życze i udanej pracy
Ania Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 hehe super koncept Pod koniec bitwy mikołaj już będzie spóźniony, ale co tam Niech się ta antena na której wisi pod nim wygina. Ale fajnie że na antenie a nie na czymś grubszym.
mpiechota Napisano 23 Grudzień 2007 Autor Napisano 23 Grudzień 2007 zacząłem setupik sceny robić nie mam doświadczenia z tego typu exteriorami, ale jakoś pójdzie na razie perspektywa jest niewidoczna i proporcje między budynkami wydają się być zaburzone, ale ma być mgłą i światłem persektywa powietrzna oddana. Może się uda. to pierwsze przymiarki przez kilkadziesiąt minut zrobione zabieram się dalej do roboty
mateusz_s Napisano 23 Grudzień 2007 Napisano 23 Grudzień 2007 niezly pomysl :D ale wydaje mi sie, ze jak zrobisz taki hardkor - tzn. flaki mikolaja + wypadajace galki oczne itp. to praca bedzie miala mniejsze grono odbiorcow, mylse ze niepotrzebna brutalnosc moze zaszkodzic dobrej pracy... moze warto to jakos 'złagodzic' zeby bylo raczej zabawniej niz brutalniej... jezeli chcialbys to potem pokazywac na roznych stronkach, to wiedz ze takie brutality nie wszedzie przejdzie :)
mpiechota Napisano 23 Grudzień 2007 Autor Napisano 23 Grudzień 2007 ok :> zły wpływ "włatców much" i "happy tree friends" pomyśli się kiedy trzeba będzie mikołaja rigować :>
MAJKOL3D Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 Jak najbardziej fajny concept :p Zastanawiam się czy nie wziąć też udziału, ale chyba już za dużo czasu minęło i bym się nie wyrobił...
prabab Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 Koncept rewelacyjny. Lubię takie makabreski :P. Zastanowiłbym się jednak, czy warto sobie wypruwać kiszki dla tej pracy - bo jednak nie wszyscy lubią fruwające flaki i krew tryskającą... e... radością.
Rekomendowane odpowiedzi