Nimrod Napisano 7 Styczeń 2004 Share Napisano 7 Styczeń 2004 Na razie to wstępny etap prac, tak jak napisał Aragorn wiecej pracy mniej obrazkow. I jak juz dajesz updetae postaraj sie zeby bylo jak najweicej widac, ten czarny z zielonym strasznie psuja to imho, zrob biale tlo np. i niebieskawy kolor obiektu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2004 kolejny update kolumna i okna dzwi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2004 i kolejny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 8 Styczeń 2004 Share Napisano 8 Styczeń 2004 Ciekawie, ale na moje to te wielkie otwory walcowate z przodu sa przegieciem, wygladaja na jakies otwory kanalizacyjne. Obaczym dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 8 Styczeń 2004 Share Napisano 8 Styczeń 2004 Duża poprawa w porównaniu z ostatnimi renderami. Tak trzymaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christian Noir Stein Napisano 8 Styczeń 2004 Share Napisano 8 Styczeń 2004 A ja się śmiem zapytać CZEMU TO JEST ZA WĄSKIE? Wystarczy spojżeć jak to CIASNO jest upchnięte. Do tego chyba brak DRZWI? z tego drugiego renderingu dostrzegam tylko same okna - które mają takie ścięcie do podłogi, jakby same były dużymi drzwiami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2004 tzw. ja mam tylko dwa zdjecia tego palacu (sa wczesniej) wiec wydaje mi sie ze te duze \"okna\" sa tez dzwiami co do tych dzior walcowatych to tez mi nie pasuja ale na zdjeciu sa:) za waskie moge poszezyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 8 Styczeń 2004 Share Napisano 8 Styczeń 2004 Heh jak masz tylko dwa zdjecia! Podawalem linki ;) to jest do google - 111 wynikow: http://www.google.pl/search?q=Petit+Trianon+Versaille&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=pl&btnG=Szukaj+z+Google&lr= Jesli chcesz rzeczywiscie robic zgodnie z referencjami to przesadziles z ta kolumnada. Kolumny sa tylko doklejone do fasady bez takiego dachu jak u ciebie. Oczywiscie mozesz robic wg wlasnego uznania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2004 zorietowalem sie dopiro poznie i juz mi sie nie chcialo zmieniac wiec zostanie tak:) dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 8 Styczeń 2004 Share Napisano 8 Styczeń 2004 No, i od razu lepiej ;) Pracuj dalej bo moze byc swietna praca. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2004 OK maluteniutki:):) update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2004 i kolejny ostatni na jakis czas (niedlugi):) cos powiem zrobilem to co widac i nie wiem co jeszcze zrobic (modeling) jak macie propozycje mowcie:) narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2004 aha to nie jest jeszcze koniec zostalo mi jeszcze DUZO roboty z samym modelowaniem a jeszcze textury (ktorych wogole nie kumam:)) bede musial sie pouczyc jak macie tutki po polsku:) to moglibyscie sie podzielic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 9 Styczeń 2004 Share Napisano 9 Styczeń 2004 nielot :) wszytko bomba, ale wiesz.. te kolumny, to tak z tego co pamietam z taka glowica to byly doryckie, a one mialy wiecej zlobien tak chyba z 32, ale nie dam sobie reki obciac. w kazdym razie wiec niz Ty dales. Jak robiles to z tutka \"kolumna ze splajnow\" to przy 32 czy tam 24 zlobkach czeka Cie niezle wyginanie:( powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2004 pawel: kolumny zrobilem z tutka:) ja mam 9 zlobien (chyba o to chodzi) tych dziur (wglebien) a jak ty mowisz ze ma miec 32 czy 24 to komp mi wysiadzie:):) a jak ci chodzi o podstawe (to na dole kolumny) to ja mam zamiar ta kolumne poprawic aby dol byl bardziej szczegolowy narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 9 Styczeń 2004 Share Napisano 9 Styczeń 2004 Racja, nie ma co przesadzać i tak tego nie będzie widać a myślę, że to da się teksturą załatwić. A w prównaniu z tym co pokazałeś na początku to jest to już kawał dobrej roboty w dobrą stronę. Tylko tak dalej, a będzie świetny pałacyk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2004 OK jak niekt nie pisze:(:( to ja napisze:) zamieszczam zdjecie kolumny ktora jest z tutoriala i oznajmiam ze TA KOLUMNA JEST NIE MOJA i takie cos podobnego mam nadzieje zrobic naraka i \"plis\" piszcie:):):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 9 Styczeń 2004 Share Napisano 9 Styczeń 2004 Dokladnie o tym tutku pisalem. Faktycznie jest efekt. ale jest tez niemilosierna siatka... Nie zgodze sie z wami ze to jest nieistotne. prosze bardzo: (nie zwracajcie uwagi na dolna czesc kolumny) jest roznica, zgadza sie? przeciez bympem tego nie zalatwisz:( noo chyba ze bedziesz dawal takie zblizenia obiektu powodzenia z texturwaniem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2004 wypas gdybym ja tak tworzyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2004 jak zrobiles te wglebienia w murze na dole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 9 Styczeń 2004 Share Napisano 9 Styczeń 2004 ktore ? poprosze o strzaleczke;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2004 juz pokazuje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christian Noir Stein Napisano 10 Styczeń 2004 Share Napisano 10 Styczeń 2004 Ja bym strzelał na Chamfer Edge\'a + ujemne extrude. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 10 Styczeń 2004 Share Napisano 10 Styczeń 2004 Extrude i bewel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 11 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2004 OK prosze was o pomoc (i to duza) powiedzcie mi co moge jeszcze tu zamotac (nie mowcie trawe bo to wiem:)) ja myslalem zeby zrobic na dachu albo gdzies indziej basen tylko nie wiem czy pasuje do palacu wiec BLAGAM o pomoc narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2004 ok niedlugo beda update zamieszczam co chce jeszcze zrobic (cos podobnego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 20 Styczeń 2004 Share Napisano 20 Styczeń 2004 dlaczego topic to palac a try zamierzasz modlowac lawke, smetnik, slupki i latarnie?? nie czaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 21 Styczeń 2004 Share Napisano 21 Styczeń 2004 jejku czepiasz sie Saygon, najwyzej zmieni topica na scena i bedzie gitara, sadze ze on sam teraz jeszcze nie wie jak to ma wygladac ostatecznie. Ja bym jeszcze dal jakis podjazd i stary samochod, ale i tak nawet jak widzialem ze tak jest z tym walcem z przodu, nie mam do niego przekonania, po prostu mi nie lezy i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 21 Styczeń 2004 Share Napisano 21 Styczeń 2004 Oj panowie, trzeba czytać topic od początku jak takie posty piszecie, byście zobaczyli, że rtobi pałac, a przed pałacem pewnie postawi pare ławek, jakieś latarnie i śmietnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2004 kłobuc w koncu ktos mnie zrozumial :):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 21 Styczeń 2004 Share Napisano 21 Styczeń 2004 nieźle... widać niesamowity postęp... nie czytałem co prawda wszystkich wypowiedzi... ale wygląda na to że ostatnie modele są twojego autorstwa - nielocie... a pomiędzy nimi a pierwszymi jest PRZEPAŚĆ... grztuluję postępów... pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi