Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

Biorę udział w Bitwie 3D pierwszy raz. Rok temu próbowałem coś naskrobać na Bitwę 2D.

Wpadłem na swój pomysł po wizycie u... dentysty :F

Render ma przedstawiać pacjenta (cóż, pacjentkę, żeby nie modelowało się tak nudno xD) z wiertarką w ręce, czającą się przed wejściem do gabinetu stomatologa. Za drzwiami widać fotel dentystyczny i złowieszczy cień stomatologa, trzymającego w ręce swoje narzędzie tortur.

Tutaj concept (może niekoniecznie "art" -.-):

concept268.jpg.xs.jpg

A tutaj pacjent(ka) w Wings3D:

1_wings3d288.gif.xs.jpg

Zacząłem już sculptować w ZBrushu i wkrótce pokażę efekty.

Mam nadzieję, że uda mi się skończyć ten projekt...

pozdrawiam wszystkich pr0 :D

i w ogóle wszystkich :D:D

PS sorry za tą miniaturkę wątku ;]

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 3,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Czekam na wynik sculpta. Bo base-model jest śmieszny :)

Może daj jej do łapy bardziej wyszukane narzędzia kojarzące się z dentystą/chirurgiem

Napisano

Hehe fajny temat.

Nie wiem czy nie warto trochę bardziej podzielić basemesha na kończynach, tam gdzie są takie podłóżne poligony.

Miniaturka to już postęp w zbrushu? Pokaż resztę z zbrusha.

Napisano
  • Autor
Czekam na wynik sculpta. Bo base-model jest śmieszny :)

Może daj jej do łapy bardziej wyszukane narzędzia kojarzące się z dentystą/chirurgiem

Dopiero co sie nauczyłem Wingsa :P wczesniej zrobilem tylko drzewko takie :)

Czemu dokładnie jest śmieszny? Za mało szczegółowy?

W łapie chyba będzie to do wiercenia... odpowiednik wiertarki. Tylko fotel jakos sie inaczej ustawi, żeby kabel dosięgnął.

Napisano

Oczywiście na miniaturce musiała być doopa.

No bo jakżeby inaczej! :E

Powodzenia :P.

Napisano

Witam :)

Tez kiedys mialem wstret do dentystow az spotkalem pania dentystke z pieknymi blekitnymi oczami i moglem siedziec na tym fotelu godzinami ;D

Oczywiście na miniaturce musiała być doopa.

No bo jakżeby inaczej! :E

Zeby przyciagnac gawiedz :]

Zycze ukonczenia pracy.

Napisano

Ja bym jednak w łapie zostawiła wiertarkę, jakoś tak logiczniej (wzięła z domu). A dentysta niech trzyma to do wiercenia, nie obroni się przed wiertarką.

Napisano
  • Autor
Hehe fajny temat.

Nie wiem czy nie warto trochę bardziej podzielić basemesha na kończynach, tam gdzie są takie podłóżne poligony.

Miniaturka to już postęp w zbrushu? Pokaż resztę z zbrusha.

Tak, miniaturka jest z ZBrusha. Reszty jeszcze nie skończyłem :) postaram sie wysculptować jutro, albo przynajmniej wysłać jakiś postęp.

Jakbym podzielił te kończyny, to trzeba by sculptować od nowa chyba? :( Wiem tylko o ZProject, ale to za dużo zabawy

Napisano
  • Autor
Ja bym jednak w łapie zostawiła wiertarkę, jakoś tak logiczniej (wzięła z domu). A dentysta niech trzyma to do wiercenia, nie obroni się przed wiertarką.

Tak, o to mi chodziło :] mówiłem o dentyście

Napisano

Shader skóry fajnie wygląda. Nieskończony ale mimo to fajny- dawaj dalej.

Napisano

Witaj !

Po 1 : to usta nie mogą być otwarte tak samo przy kącikach jak i na całej długości otworu, że tak się wyrażę. Uśmiechnij się do lustra i będzie wszystko jasne :).

Po 2 : małżowina uszna nie może być taka cienka (przyjrzyj się siatkom)

Po 3 : czaszka przypomina co najmniej hełm, wrzuć sobie jakieś fotki żeńskiej główki, albo żeńskie refki muskulatury głowy i popraw tam gdzie trzeba :).

Po 4 : ewentualnie możesz jeszcze dla wprawki pokombinować z siatką ciałka, bo gdzieniegdzie jest źle ułożona (patrz - przykład).

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności