Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

MareG- Nie powinno być czegoś takiego. Co najwyżej fps może ci podskoczyć, ale gra niema prawa przyśpieszać. Spróbuj może zainstalować najnowszego patcha (1.4).

A co do wyścigów to zatrzymałem się na 90 którymś, wszystkie przejechałem na hard i już nie wyrabiam. Chyba sobie daruję.

• Odpowiedzi 141
  • Wyświetleń 8,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

MareG, u mnie coś takiego się nie dzieje, ale może dlatego, że większość efektów mam powyłączane (cóż, taki sprzęt :(), więc po wjeździe do China Town komp nie odczuwa aż takiej róznicy... chyba [hmmm] może rzeczywiście Patch pomoże :)

Batou, nie poddawaj się :D

VGT, już Sikham wcześniej popsuł niespodziankę :P bo też powiedział, że jest 112 wyścigów :P;)

Rollcage by się przydał, ale narazie kombinuję Superbike\'a 2001, muszę koniecznie się swoimi replayami pochwalić :D

pozdrawiam [piwo]

Napisano

Mareg - u mnie jest tak samo. A w zasadzie było bu juz skończyłem grać:] A co do tej trasy to może zmień fure na mazde rx7. Wg mnie lepsza niż skyline (sikham, nie bij, prosze:D)

Napisano

Heh to bendem oszczendzal na nowego Radka, co by mi te nowosci sie chociaz odpalily :D

A w NFS:u ugrzezlem na dobre w tej 95 planszy (poprzednio sie pomylilem piszac ze to 99 plansza).

Normalnie chyba nie mam ostatnio dni do tej gry, albo za malo stresow ze sie wyzyc nie mozna! :)

Niewiem niewiem jak to bedzie....

Mareczek niepocieszony :(

Napisano
  • Autor

ja też właśnie jestem na 95 :D ale dam radę :] oczywiście na poziomie Hard :]

[piwo]

Napisano

Ja zrezygnowałem i przestawiłem poziom na easy. Teraz zaliczam wyścig za wyścigiem, oby tylko odkryć wszystkie części. Nie mam już cierpliwości do gier. Kiedyś wszystkie, bez wyjątku kończyłem, teraz od jakiś 5 miesięcy porzucam nawet hity jedynie w połowie ukończone (sw:kotor, homeworld2, itd.).

Napisano

Nie szastaj tytułami bo dyskusja przejdzie z tematu samochodów w gwiazdy. Jak słyszę Star Wars, czy Homeworld do od razu dostaje gęsiej skórki więc spokojnie. Zawsze możemy pogadać o SW: Racer :D Czadowa gierka.

Napisano
  • Autor

hmmm, tak sobie myślę, czy GTA: Vice City można zaliczyć do wyścigów :D w sumie jest tam kilka motywów z wyścigami, no i mam wielką ochotę podyskutować o tej grze :D graliście ?? ściągaliście nowe wozy ?? jaki mieliście rekord jazdy na jednym kółku na motorze ?? :)

pozdrawiam [piwo]

EDIT

dobra, umówmy się, że na tym topicu gadamy o wszystkim co jest związane z prędkością w grach :)

Napisano

Na przednim kole wyciągałem grubo ponad 2 minuty. Na tylnim to nawet nie pamiętam, ale bardzo dużo

Napisano

no w gta vc sie swietnie jezdzilo... jedna z lepszych gierek... ile razy sobie jezdzilem w tych wyscigach z salonu samochodowego kolo lotniska ;-D...

a gral ktos kiedys w mafie tam tez mozna bylo poszalec samochodzikami... tyle ze byla nastawiona bardziej na real niz gta vc (za to jej +)... tam to nawet za przekroczenie szybkosci lub czerwone swiatlo gliniarze gonili ;-D

Napisano

Mafia to jedna z najlepszych gier, w jakie grałem. Wspaniała fabuła i klimat. Bardzo miło wspominam czas spędzony przy tej gierce. Rozrywka na najwyższym poziomie. Jak dla mnie znacznie lepsza od gta.

Napisano
  • Autor

Batou, zrobiłeś Stoppie dwu minutowe ?????? aż mi się nie chce wierzyć [hmmm]

a co do Mafii to świetna gra, można powiedzieć, że takie GTA dla dorosłych :) tylko, że mi się animacja strasznie cięła na moim sprzęciku :( mimo to przeszedłem, mocne zakończenie...

a lubicie wyścigi motocyklowe ?? czy raczej tylko \"cztery kółka\" ??

pozdrawiam [piwo]

Napisano

Kiedyś grałem w Superbike 2000 i Motocross Madness 2 ale brak jest dobrych gierek o motorach :(

Napisano

ja gralem (baa zagrywalem sie dniami) w moto racer (czy jakos tak) -> w tamtych czasach to byla spox giereczka bo dzisiaj bym ja pewnie odinstalowal po 2h... ale wspomina sie mile te wyscigi np krosowkami po plazy ;-D...

Napisano

Loozack : bierzesz byle jaki skuter (w gta skutery są z napędem na przednie koło !!!!), jedziesz na lotnisko, stajesz na początku pasa startowego, trochę się rozpędzasz, hamujesz, stajesz na przednim kole, wciskasz gaz i jedziesz powolutku balansując ciałem. Można sobie tak podróżować na przednim kole w nie skończoność, aż ci się droga nie skończy.

Mam kilka filmików z gta:vc mojego autorstwa z moimi skokami na ścigaczu z 360 stopniowymi obrotami, przewrotkami, jazdami po ścianach itp. Fajna zabawa jest z tymi motorami w VC.

Napisano

GTA...grałem we wszystkie...:D to jest jedyna seria która mi sie nie znudzila do tej pory...jednak moim zdaniem GTA 3d było o niebo lepsze nish VC, mi osobiście lokacja bardziej się podobała...ale i tak w VC to ja tylko modyfikuje pliki gry...największy fun jest z babraniem się w osiągach, parametrach furek, participlach i innych...

a co do mafii to tam wspaniale urzeka klimat...chociash jush tak po 15 misji...nudno się robi cały czas jeżdżac i jeżdząc patrzeć czy psów nie ma takie tam...ale przeglądając pliki z texturami napotkałem na textury furek z naszych czasów...coś ala Aston Martin itd...ktoś wie czy jest na to jakiś czit który odblokuje te furencje??

Napisano
  • Autor

Kłobuc, polecam Superbike 2001 :) na pewno się nie zawiedziesz :D

btw: muszę spróbować tak pojechać skuterkiem na przednim kole, tylko jak motor może mieć napęd na przód to ja nie wiem :P to jest przecież dopiero wprowadzane, w nielicznych enduro, więc coś się chyba porąbało specom z Rockstar :D

pozdrawiam [piwo]

EDIT

PIERWSZE SCREENY Z CMR4 NA PC !!

http://www.bhmotorsports.com/CMR4/screenshots

EDIT 2

a propo rajdówek... grał ktoś w Rally Trophy ?? według mnie ta gra jest jeszcze bardziej realistyczna od serii CMR :)

Napisano

Jeśli chodzi o te screeny z CM4 to mają jeszcze sporo do poprawienia pod względem grafiki:/ Ale zniszczenia wyglądają efektownie:]

Napisano

uff ... no i skonczylem nfs:u

Uczucia mieszane - 112 plansz jakos dalo sie przejsc i 1st place (w 80% na EASY). Najtrudniejszy dla mnie byl wyscig w 95 planszy - zgroza !!! Nastepny taki powazny na 7 okrazen w sto-ktorejs juz byl prostszy.

Co do niespodziewanych przyspieszen - juz sie nie pojawiaja tak czesto, zmienilem stery - na nowe Omegi 25.04 (poprzednio mialem 24.96) i sie poprawilo, juz nawet napis powitalny PRESS ENTER pulsuje z normalna predkoscia, bo poprzednio pulsowal jak glupi!

To tyle z pamietnika poczatkujacego arcade\'ownika :D

Aktualnie wyzywam sie w DRAGu w planszy z pociagiem o ktory masochistycznie sie roztrzaskuje...

Dzis tak mnie wywalilo w luft, ze rozbilem samochodem latarnie uliczna :D :P

pozdrowionka i dobranocka!

Marek

Napisano

hmm...ja po NFS:HotPursuit 2 zraziłem się do tej serii...jak tyle o ile w Porshe Challenge dało się pograć, tak boje się kupowac NFS:U...wole pozostać nadal przy dobrej starej serii GTA :D która mi się po tylu latach nie znudziła...jakoś możliwość tak wielkiej ingerencji w fizyke samochodów planshy i reszty...daje niezłą zabawę...

a z lepszych raceów lubie serie CMR...grałem w 1 i 2...w 3 jak coś pieniąszków uskrobie...ale w całej tej serii bardzo irytujące moim zdaniem było odwzorowanie prędkości...no i to że fizyka jazdy opierała sie na mocnym ślizganiu i przy próbach normalnej jazdy auto samo ślizga się na boki...jak cholera...

pozdro...

Napisano

Phantom: w NFS:HP2 nie gralem bo po tym, jak zobaczylem Porshe2000 po prostu mnie zemdlilo!!! a HP2 chyba byl takim odgrzewanym kotletem, ot pojawil sie i tyle...

NFS:u polecam z czystym sumieniem - sciagnij sobie demo i przetestuj, ja tak wlasnie zrobilem - i jeszcze tego samego dnia kupilem pelna wersje !

Sprobuj, moze zmienisz zdanie.

pozdro

Napisano

Taa, CMR 3 to lipa, moze poprawili troche fizyke jazdy i sam wyglad gry, ale grywalnosc slabiutka :(. Mam nadzieje ze 4 bedzie o wiele lepsza. Nadal najlepsza dla mnie jest 2.

Napisano

MareG - może przetestuje jush nie długo...a mam pytanko czy jest możliwość ingerencji w textury furek??

co do CMR4 to patrząc po tych screenach to jeszcze bardziej odbiega ona od prawdziwnych raców WRC...szkoda...bo z milutką chęcią pośmigał bym sobie Focusem po rajdzie Monte Carlo :D

pozdro...

Napisano
Originally posted by Phantom

MareG - może przetestuje jush nie długo...a mam pytanko czy jest możliwość ingerencji w textury furek??

Ojej to mnie zastrzeliles takim pytaniem, bo akurat uwazam oklejanie furek wszelkim scierwem za kompletnie zbedne:)

Mozna je oklejac vinylami, foliami - przod, tyl, boki, maska, dach i szyby - czyli wszystko mozna okleic, lacznie z pozycjonowaniem wysokosci na bokach auta, ale czy mozna tworzyc wlasne? Nic mi o tym nie wiadomo, chyba ze wymysla jakis programik do tego ?!

pozdro

Marek

Napisano
  • Autor

Phantom, nie samą grafiką człowiek żyje :) a jeżeli chodzi o grywalność, to czytałem recenzję CMR4 w wersji na PS2 i myślę, że pod tym względem nie ma się co martwić :) na pewno jest o wiele lepsza niż w CMR3 :)

pozdrawiam [piwo]

P.S. cuda czy co ?? jak byłem zdrowy to stanąłem w NFSU na 95 wyścigu, a z gorączką ok 38 stopni przeszedłem to na poziomie hard :D nadal jestem chory więc pewnie to dzisiaj przejdę :]

Napisano

Loozack: WoW!

Hehhe jeszcze przed Toba wyscig na 7 okrazen w sto-ktorejs planszy - ta trasa gdzie sa duze \"wykopy\" na obu pasach, a pozniej za zakretem jest skrot na ktorym wyskakuje sie w gore (na schodach)... e pewnie wiesz, ktora to :)

pozdr

Napisano
  • Autor

no i stało się, przeszedłem NFSU :D [jupi] calutkie na poziomie hard, z czego jestem dumny jak cholera [cfaniak] tylko po co mi tyle kasy (mam jakieś 140000) skoro nic za to nie mogę kupić, bo wszystko co potrzebuję już mam [hmmm]

pozdrawiam [piwo]

P.S. MareG, ten wyścig udało mi się przejść za pierwszym razem :) wszystko zalezy od szczęścia :D no i od tego, żeby na poczatku nie zostawić przeciwników za bardzo w tyle, bo wtedy dostają takiego handicapa, że praktycznie nie ma szans, żeby nie zostać pod koniec wyścigu wyprzedzonym :| a najgorsze jest to, jak się przegra o 0.02 sekundy :mad: już dwa razy mi się tak zdarzyło :)

P.S.2. i w co ja teraz będe grał ?? :D

Napisano

Niestety minusem kariery jest to, że trzeba mieć jak najwięcej tego złomu na samochodzie. Generalnie preferuję podstawową wersję maski, żadnych kretyńskich wlotów powietrza na dachu i ładnie wkomponowany spoiler w bryłę nadwozie (co przy późniejszych dostępnych w grze skrzydłach jest bardzo trudnym zadaniem). Moje ulubione lakiery to ciemno niebieskie lub szare ew. czarne. Nie lubię tych festyniarskich, mieniących się kolorami. Generalnie, bardzo trudno jest w tej grze sensownie przerobić samochód. O ile w ogóle da się to zrobić doczepiając kolejne kilogramy plastiku. Dla mnie jest to trochę śmieszne i tandetne :].

Napisano

Proponuję konkurs : Kto zrobi naj brzydszy samochód w nfs:u :D

Napisano
  • Autor

ja już go odinstalowałem :( ale w konkursie na najładniejszy mogę wystartować z tym co mam ;)

[piwo]

Napisano

najładniejszy to kwestia gustu, a najbrzydszy to kupa śmiechu. Tylko, że ja też odinstalowałem underground`a :).

Napisano

no grywalnosc jest najwazniejsza, bo chociaz w 3 mozna bylo poprzesowac snopki siana lub pozrywac tasmy to jakos szybko sie nudzila ;-(... ale jesli 4 bedzie taka jak opisuja to bedzie w nia mozna grac miesiacami ;-D

\"Expert (...) ograniczony widok z kokpitu i nad wyraz realistyczny model uszkodzeń auta. \" -> tego mi brakowalo! jedno dobre uderzenie i papa czekamy na hol...

Napisano

Pamiętam, że kupiłem sobie 3 w oryginale i potem mocno tego żałowałem. Pograłem sobie w tą gierkę ze dwa dni i skasowałem. Masa ograniczeń, nieciekawa grafika oraz fizyka jazdy sprawiły, że gra bardziej przypominała mi betę, albo demo. 4 zapowiada się już o wiele lepiej i już doczekać się nie mogę kiedy będę się z kumplem po lanie ścigać. Jak za starych dobrych czasów, na podzielonym ekranie w pierwszej i drugiej części. Bo w pojedynkę to nudno i klimatu niema :).

Napisano

cos na temat, pewnie widzieliscie juz szalonych szwedow ale podam:

http://www.ghostridermovie.net/

tam trailery

najbardziej rozwalil mnie policyjny poscig po miescie za tuningowanym skuterem snieznym

jest tez jeszcze internet tv pod nazwa ghostrider. trzeba miec szybkie lacze ale sa dodatkowo rajdy imprezki i lancera po szwedzkich miastach :D

Napisano

Loozack masz winampa tam masz zakladke internet tv szukaj w genre: senseless pod nazwa GhostRider.

na trailerach sa tylko motocyklowe wybryki a w streamie jest GIS - ghostrider in subaru. strasznie przycina ale warto jak ktos lubi predkosc :)

Napisano

no udało mi się wczoraj przejść NFS-U...bardzo fajna giera...dynamiczna i wogóle bjutiful...tylko żałuje że mój gieFors nie ma piXelShadera...i nie miałem motion blura ;( ale i tak dało się grać :D

a tu link do moich tworów :)

http://www.bkm.pl/~Gecco/krysztal/datas/users/2-tune.jpg

i jeszcze mam pytanko jak zrobić color kameleon w nfsie i jak zmieniać color vinyl/body...z góry dzięki

pozdro...

Napisano
  • Autor

Akdsn, trailerki świetne, aż chyba zamówię ;) pełną płytę :D w iTV też spróbuję cosik obejżeć :)

Phantom, jak wybierasz kolor lakieru to na górze masz strzałki, którymi możesz zmieniać lakier ze zwykłego na metallic i na \"kameleon\" :) ale chyba musisz go najpierw kupić bo jest z początku niedostępny :) ale po co ci taki lakier ?? :] lepszy metallic :P

[piwo]