Traitor Napisano 13 Sierpień 2004 Share Napisano 13 Sierpień 2004 Witam, W sumie mialo to byc male zlecenie, ale odbiorca okazal sie nielojalny.;/ Ja robilem 3d a kolega naszkicowal koncepta. http://traitor.mp4.com.pl/fireplace.htm a tu lekko zanimowany: http://traitor.mp4.com.pl/fireplace/fireplace_xvid.avi Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 13 Sierpień 2004 Share Napisano 13 Sierpień 2004 Traitor to jest pinkne...szkoda ze dajesz to w lecie a nie w zimowe dni, klimacik wtedy bylby jeszcze lepszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 13 Sierpień 2004 Share Napisano 13 Sierpień 2004 Cudo, poprostu cudo, bardzo mi się podoba. Światełka są poprostu genialne, texturki też, robiłeś jakiś post w photoshopie czy to czysty render ? Jeszcze raz gratulacje ! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 13 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2004 W postprodukcji nalozylem jedynie lekkiego glowa na calosc i troszke wiekszy glowik na plomienie swiec. Reszta to czysty render w scanline (jak zawsze:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 13 Sierpień 2004 Share Napisano 13 Sierpień 2004 No to tym większe gratulacje :) Może jakiś mały making-of ? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 13 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2004 Ale co tu opisywac:) Poprostu modeling i lekkie swiatelka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
THE MANYSH TRAFO Napisano 14 Sierpień 2004 Share Napisano 14 Sierpień 2004 nie no stary zajebioza! animka za krótka ale cuz pewnie długi render ale ogólny efekt jest spoko nie ma sie co czepiac 8-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jckob Napisano 14 Sierpień 2004 Share Napisano 14 Sierpień 2004 Jak zrobiles taki dobry stan tej sceny.....chodzi o jakosc...to jest divix czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 14 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2004 Lekko zmiekczony glowem, tk jak pisalem, jezeli o to chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 14 Sierpień 2004 Share Napisano 14 Sierpień 2004 Hehe chyba chodzilo mu o kompresje :) Wg mnie to xvid ( tak sobie pliczek oznaczyl ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 14 Sierpień 2004 Share Napisano 14 Sierpień 2004 Zalatuje zlotymi kroplami :) a moze to faktycznie zlote krople heheh, bardzo przyjemny bajkowy klimacik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 14 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2004 Ten obrazek zupelnie nie mial zwiazku z VM:) Ot domowa tworczosc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loono Napisano 14 Sierpień 2004 Share Napisano 14 Sierpień 2004 Jak dla mnie to jest boskie. Strasznie milo sie na to patrzy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 14 Sierpień 2004 Share Napisano 14 Sierpień 2004 No to jeszcze odemnie, boskie ! Wiecej takich pracek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ka21k Napisano 14 Sierpień 2004 Share Napisano 14 Sierpień 2004 Traitor dajesz jakieś korepetycje????? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 14 Sierpień 2004 Share Napisano 14 Sierpień 2004 genialne powarznie genialne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 14 Sierpień 2004 Share Napisano 14 Sierpień 2004 wspaniala praca, ale wole klatke z animacji niz koncowy render. Ostrosc (sharpen?) tu nie zluzy bo wychodzi masa kropeczek, odblaskow, ostrosci, ktore troche irytuja przy takiej stylizacji bajkowej. W animacji jest miękko i milutko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 14 Sierpień 2004 Share Napisano 14 Sierpień 2004 Faktycznie bardzo ładne.. :) Może ta zieleń troszkę nie taka... chyba lepiej by się sprawdziła taka zielona cytrynka... poważnie.. Co do scenki, to szkoda że nie pokusiłeś się o translucency na świecach... I szkoda że światło kominja tak słabo rzuca Cienie... Ale uwielbiam takie stylizacje i przerysowania, dlatego moje gratulacje!! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bl0ndynek Napisano 14 Sierpień 2004 Share Napisano 14 Sierpień 2004 :) Gratuluję mam nadzieję że taż tak kiedyś będę umieć jak się na umiem ;P Możesz powiedzieć jak zrobiłeś świeczki, chodzi mi głownie o płomienie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Lipka Napisano 15 Sierpień 2004 Share Napisano 15 Sierpień 2004 ladne:)...troche plaskie tylko. Brakuje do szczescia mocniejszego przestrzennie pierwszego planu albo chociaz lepszej czytelnosci tego co jest. Efekt jest teraz taki,ze najpierw widze deske z garnkiem,a potem w zaleznosci od tego jak popatrze albo widac murek albo sie z tego murku robi podloga;) Ale ogolnie git. Ladne swiatlo i texturki,a koncept Twoj? Pablo p.s. Zmniejsz jeszcze podpis,bo zaslania cala grafike;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 15 Sierpień 2004 Share Napisano 15 Sierpień 2004 uahuhaha, i kto mi tu robil wyklady na temat "nic nie jest w swiecie idaelnie rowne" hmm, twoje deski w podlodze temu przecza, wstydzilbys sie! mogles chcoiaz lekko zmodyfikowac te deski i tak jeszcze mogles dorzucic do sceny przedmioty ktorymi sie zazwyczaj pali w kominku, on sam mogl sie troche okopcic z zewnatrz, mogle jeszcze buta zrobic, i krowe w fotelu, ehh lepiej rup ten sfuj domek i ciuchcie na baterie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 15 Sierpień 2004 Share Napisano 15 Sierpień 2004 Kolejna udana praca, rzeczywiście bardzo ładnie oświetlona scena, animki jeszcze nie widziałem ale w najbliższym czasie na pewno zerknę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dor Napisano 15 Sierpień 2004 Share Napisano 15 Sierpień 2004 We worship you! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 15 Sierpień 2004 Share Napisano 15 Sierpień 2004 ładne, cieppłłły klimat :) a tak na marginesie: "W sumie mialo to byc male zlecenie, ale odbiorca okazal sie nielojalny.;/ " - z czymś takim trzeba walczyć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 16 Sierpień 2004 Share Napisano 16 Sierpień 2004 trzeba, ale co w skorasz, z tego co wiem traitor nie jest 1 ktory sie na nim przejechal, moze on sie wypowie, i moze zrobic ostrzezenia przed takimi typami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 16 Sierpień 2004 Share Napisano 16 Sierpień 2004 można zrobić "czarną listę", na wzrór "listy dłużników" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triku Napisano 16 Sierpień 2004 Share Napisano 16 Sierpień 2004 no niezle traitor:), ladna kominkowa scena:) >(można zrobić "czarną listę", na wzrór "listy dłużników") chetnie dopisze conieco do takiej listy, swietny pomysl!!!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 16 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2004 Podejmujac zlecenie na tzw"gebe" w sumie powinienem sie liczyc (i zawsze sie licze), ze moze byc "awaria" a zwlaszcza jezeli jest to nowy klient. Nie bede nikogo oczernial, bo byc moze inni maja z ta osoba dobre uklady.Wspolpraca przy pierwszym projekcie ze stony zleceniodawcy byla bardzo slabo zaplanowana z czego wynikl konflikt. Ja ze swojej strony postawilem kreske na tym czlowieku i nie chcialbym wiecej z nim wspolpracowac. Albo cos robimy porzadnie albo sie w to nie bawimy, takie mam zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 16 Sierpień 2004 Share Napisano 16 Sierpień 2004 czarna lista nieglupi pomysl ale.. no sa za i przeciw :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 18 Sierpień 2004 Share Napisano 18 Sierpień 2004 "Czy androidy marzą o ciepłych Kominkach..." - o takich na pewno... gratuluję pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi