Napisano 6 Marzec 200817 l Ciekawy artykuł na temat kart graficznych Quadro, nad którymi pracuje NVIDIA z Autodeskiem. http://nvision.pl/news.php?extend.9314
Napisano 6 Marzec 200817 l to było do przewidzenia karta graficzna radziła sobie nawet i 10 razy szybciej niż czterordzeniowy procesor dla tych 10x pewnie nie jeden zaryzykuje spaleniem karty próbując ją przerobić na quadro ;)
Napisano 6 Marzec 200817 l kiedys przerabialem swojego gf ale za duzo to mi nie dalo ;] wiec chyba za bardzo nie oplaca sie dla kilku fpsow :) pozdro
Napisano 6 Marzec 200817 l No to teraz quadro nie bedzie kosztowac 9550 tylko 29550. Tak czy inaczej nie obchdzi mnie to bo i tak mnie nie stac. Oni juz zadbaja o to zeby zwykle GFy mialy ograniczone mozliwosci takiego renderingu. Dzieki za niusa. Kocham kapitalizm. Quadro dla ludu !!!
Napisano 7 Marzec 200817 l Czy da sie "przerobic" taka 6800 bez przelutowywania elementow na karcie? Skonczylem co prawda lata temu szkole w tym kierunku, ale to tylko uswiadomilo mi jak wiele moge popsuc :D Slyszalem cos o jedynie softwareowym podkrecaniu, ale czy mozna uwolnic opcje Qadro samym tylko softem? Tutaj sa zabawy z lutownica. (co do legalnosci takich dzialan - place za ta karte i moge z nia zrobic co chce, prawda? Jesli mam ochote wrzucic ja do miksera to moge, jesli po niej poskakac to tez moge wiec i przelutowywanie elementow musowo jest legalne :P)
Napisano 7 Marzec 200817 l Nezumi - cos znalazlem. Sproboj tego i powiedz czy sie udalo http://forum.pcstats.com/showthread.php?t=30028
Napisano 8 Marzec 200817 l Gomez - no da sie faktycznie, z tym ze z mojej karty da sie jedynie odblokowac Quadro FX1400 czyli tak czy owak cuda to to nie sa ;) Na powazne benchmarki niestety czas mi nie pozwala na razie..
Napisano 8 Marzec 200817 l moze ktos z Was wie na co mozna zamienic GeForce 8800 GTS 512MB GDDR3? jesli tak to jaki z tego zysk przy renderingu w praktyce?
Napisano 9 Marzec 200817 l Pionier - zassaj sobie RivaTuner v2.07 chocby stad RivaTuner v2.07 i sposobem opisanym w linku Gomeza sprawdz. Nie musisz niczego zmieniac by sprawdzic jakie opcje masz dostepne. Sprawdzisz co tam masz i po prostu wcisniesz cancel jak nie bedziesz chcial testowac. Metoda jest bezpieczna, nie mieszasz nic z biosem karty ani fizycznie z karta wiec w wolnej chwili po prostu sprawdz. Z tego co wiem Nvidia w nowszych modelach poblokowala solidniej te opcje zeby ludziska sobie ot tak nie zmieniali kart w potwory do renderingu, ale nic cie nie kosztuje sprobowac.