Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A w jaki sposób jakiś skrypt ma lepiej od ciebie wiedzieć jak ustawić render ? Możesz sobie wcisnąc guziczek "super-duper quality" i czekać na render - tylko daje głowe, że jakbyś miał choć troche wiedzy o vrayu i poświęcił 5-10 min na ustawienie rendera renderowałoby się o połowe krócej.

Napisano

wyglada jak zwykłe presetsy które raz mogą działąć dobrze a raz nie, nie wydaje mi się żeby analizował scenę i na taj podstawie wybierał ustawienia :) vray sam w sobie nie jest na tyle skomplikowany żeby jeszcze

SolidRocksa a używać ;)

Napisano

sciagnalem, zainstalowalem, sprobowalem i niestety daje ocene negatywna.

jak napisal fikolek to zwykle presety ktore mozna podpatrzec jak sie zmieniaja w czasie kiedy klikasz wybrana jakosc renderingu, bardzo brakuje opcji zachowania ustawien zanim skrypt zacznie je zmieniac.

optymalizacja materialow mnie rozbawila bo ustawienie wszystkiego tak samo dla kazdego materialu ma niewiele z optymalizacja wspolnego :)

lepiej spedzic troche czasu i zrozumiec vray'a niz uzywac czegos takiego i jak sie cos zacznie kaszanic nie bedzie wiadomo od czego zaczac.

Napisano

ale czego Ty sie polon spodziewales? kurde kazdy chce zostac grafikiem ale nikt sie przemeczac nie chce i wola wierzyc w legende o pluginie "doIt"

Napisano

podejrzewam ze panowie ktorzy zrobili ta "maszynke" przetestowali ilestam setow i dobrali "optymalne" przy uwzglednieniu rozdzielczosci, jakosci ogolnej i czasow rederow (tak jak napisal t0m3k) i faktycznie mozna z tego demka wyciagnac pewne wnioski i zaleznosci.

a co do optymalizacji swiatel i materialow, to polega ona na ustawieniu dafaultowych setow (subdivs8) dla nich i sterowaniu jakoscia z poziomu "global". tak przynajmniej zauwazylem.

w praniu to juz z tym roznie wychodzi, bo cudow pt "wcisnij guzik i patrz jak ci sie renderuje mega-wyczesany obrazek" poki co nie ma (i mam nadzieje ze nie bedzie) ;).

pozdrawiam