Anonymous Napisano 20 Styczeń 2004 Share Napisano 20 Styczeń 2004 Witam Podaje link do animacji, ktora wykonalismy kiedys na zleceni pewnego klienta. Jest ona rozna od tresci typowo komercyjnych i cel jej byl troszke inny. Poniewaz klient \"sprzedaje\" tak zwany \"Czwarty wymiar pracy!\" - w doslownym tlumaczeniu - poprostu leasing pracowniczy, to trudno bylo wymyslec cos co bedzie interesujace i roznilo sie od standardowych filmow promocyjnych z gadajacymi glowami. Klient byl dosc wyrozumialy i dal nam kompletnie wolna reke. Animacja ta puszczana jest na ich otwartych prelekcjach i takie tam...jako wstep. Przyjmijmy ze mialo to byc takie INTRO oderwane troszke od tabelek i wykresow. Postanowilismy wiec troszke pojechac, jaki jest tego efekt ocencie sami Dodam ze wszystko to powstalo w 2 tygodnie - jak klient nie marudzi to i pracowac jakos lzej http://www.virtualmagic.com.pl/filmy/vm_work.mpg kilka obrazkow: Acha! Jak bedziecie to ogladac to usiadzcie wygodnie w fotelu, zgascie swiatlo w pokoju i ogladajcie to na luzie. Podkreccie troszke dzwiek... TextYellow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 21 Styczeń 2004 Share Napisano 21 Styczeń 2004 Kurcze umiescilem powyzszy watek jako Anonymous. Prosze Moderatora o poprawke. Vmagic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 21 Styczeń 2004 Share Napisano 21 Styczeń 2004 nio mi sie podoba, fajne przejscia miedzy poszczegolnymi scenkami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 21 Styczeń 2004 Share Napisano 21 Styczeń 2004 Jest kilka rzeczy ktore troche mi nie psaują, ale ogólnie bardzo ładne, szczególnie do gustu przypadlo mi to drzewko na końcu ;] Tak trzymac! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 21 Styczeń 2004 Share Napisano 21 Styczeń 2004 Niestety moderator nie moze tego zmienic. Podpisales sie na dole, wiec moze zostac. Jezeli chcesz mozesz zalozyc nowy watek pod wlasciwym nickiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 21 Styczeń 2004 Share Napisano 21 Styczeń 2004 Bardzo ładne... niezła prezentacja okraszona prostą formą.. nie zachwyca, ale jest ładna!! No i ta muzka.. :) ...hmmm.. tylko troszke głos lektora mi nie pasuje... albo zła barwa, albo za głośno.. niemniej jednak niezła robota!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 21 Styczeń 2004 Share Napisano 21 Styczeń 2004 Jak na mój gust troszku przekombinowane... dużo powiedziane na około, takie owijanie w bawełnę. Samo wykonanie jest w porządku i na pewno sporo pracy kosztowało. Doceniam to. Oby tak dalej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 21 Styczeń 2004 Share Napisano 21 Styczeń 2004 obejzalem tylko screeny i fajna opowiesc w obrazkach moim zdaniem- w animce nie podoba mi sie lektor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 21 Styczeń 2004 Share Napisano 21 Styczeń 2004 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 22 Styczeń 2004 Share Napisano 22 Styczeń 2004 barwe glosu i sposob czytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 22 Styczeń 2004 Share Napisano 22 Styczeń 2004 Tak, barwa i sposob!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 22 Styczeń 2004 Share Napisano 22 Styczeń 2004 a i jeszcze jedno- zdawalo mi sie ze widzialem teksturke w jednym momencie z ksiazki do maxa:P(ta na tym drzewie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MareG Napisano 23 Styczeń 2004 Share Napisano 23 Styczeń 2004 Obejzalem i jesli mozna cos napisac to napisze tak: Najciekawsze czesci to poczatkowe kostki i opadajacy symbol wsrod kolumn. Reszta strasznie \"cukierkowa\" - ten wszechobecny - blyszczacy raytracing, zupelnie jakbym ogladal animki z poczatku lat 90tych. W dodatku dostrzegam jakas nadmierna fascynacje flarami - ktore sa tu wybitnie naduzywane i w dodatku dosc kiepskie. Do tego efekty morfingu nie wyszly tak spektakularnie jak w produkcji pana Baginskiego - szkoda. Trzeba teraz jakos podsumowac - powiedzmy 3+ w skali 1-6. Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 23 Styczeń 2004 Share Napisano 23 Styczeń 2004 animacja świetna, a głos lektora jak z gry Diablo :) btw: jak możesz to zdradź nam tytuł utworu, który leci w tle :) pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 23 Styczeń 2004 Share Napisano 23 Styczeń 2004 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 23 Styczeń 2004 Share Napisano 23 Styczeń 2004 Np. wzrost drzewa?? to nie morfing?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 23 Styczeń 2004 Share Napisano 23 Styczeń 2004 :D jaka fajna impresja z pompatycznym komentarzem! chyba mieliscie niezly ubaw ukladajac tekst wypowiedzi lektora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 23 Styczeń 2004 Share Napisano 23 Styczeń 2004 Animacja ladna wzasadzie brak zastrzezen pozatym ze mozna dostac shiza i tym ze koles ma straszne naciagana gadke, powtorzenia i bezsensowne paplanie sory ale to sie wam nieudalo mialo byc milo ale nie jest coz tak bywa, 4 wymiar buehhehhe :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 23 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2004 Zrobcie kiedyś w koncu animację co by mi sie spodobała, bo jakoś sie sklada ze z pod znaku VM jeszcze nic zachwycającego nie widziałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 23 Styczeń 2004 Share Napisano 23 Styczeń 2004 ooops.. nie zalogowalem sie.. powyzsze moje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 24 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2004 Kolega pisze aby VM cos fajnego zrobilo. A kolega i reszta kolegow rąk nie mają? Czemu tylko VM ma cos robic? Do pracy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 24 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2004 Zauwazylem, ze bardzo duzo ludzi krytykuje prace innych, wytykajac jak nie jedno to drugie. Czytajac wasze bitwy boardowe mam wrazenie, ze w polsce robi sie ogolnie mase dobrych produkcji i niektore z nich np czepialstwo do fallen art, snu kowalskiego i innych wyraza to, ze te produkcje te sa za slabe wobec masy innych naprawde dobrych animacji. Czy ja czegos tu nie rozumiem? Gdzie te super polskie animacje ktore rozbijaja mury? Pomyslcie czasem co piszecie i popatrzcie na to czego sami (tak, ja na siebie taz patrze) dokonaliscie. Czyli tak naprawde jedno wielkie NIC, oprucz gderania na boardach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 24 Styczeń 2004 Share Napisano 24 Styczeń 2004 ehm ehm, nie byłbym taki pewien. do fallen artu sie nie czepiam, a co do produkcji VM to chyba nie powiesz ze nikt nie ma prawa się o nich wypowiedziec, jednym sie podoba innym nie, mi sie definitywnie NIE podoba, i mam prawo do takiego zdania, nie musze popierac swojego sądu dorobkiem wlasnym, twierdzisz ze aby krytyka miała swoją wartosc musi pochodzic z ust kogos kto dorownuje umiejetnosciami, i poziomem osobie krytykowanej? no to wlasnie na taką trafiłes. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 24 Styczeń 2004 Share Napisano 24 Styczeń 2004 Z twojego toku myślenia wynika, że dla ciebie to co robi np. Britney Spears (nie obrażając Britney) jest super, bo przecież w muzyce pewnie NIC nie zrobiłeś. Czy nie uważasz, że taki tok oceniania jest bez sensu. To co ktoś zrobił, ile włożył w to pracy to jedno, a jak my to odbieramy, czy nam się to podoba to drugie. Są to zupełnie inne sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 24 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2004 Chcialem tylko powiedziec, ze bardzo duzo sie krytykuje a samemu sie nic nie robi. Krytykuje sie male bledziki ktore tak naprawde kazdy z nas by popelnil tworzac tak czasozerne projekty. Druga sprawa to to czy kazdy z nas bylby w stanie zrobic to co zrobili ci krytykowani przez masy. Ja mysle, ze 90% z nas by nie dalo rady. Twierdze tak, gdyz naprawde nie mamy zalewu takich produkcji, wiec musi to wynikac z ogromnej pracy jaka pokladaja na wykonanie animacji. Potem razi takie cos, ze ktos sie czepia cienia czy wygladu trawki. Kazdy z was by popelnil duzo wieksze bugi. moge sie zalozyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 24 Styczeń 2004 Share Napisano 24 Styczeń 2004 Jest dużo racji w tym co mówisz, ale jak ktoś zrobi od razu jakąś dużą animację nie należy tylko chwalić, błędy również są ważne, a krytyka jest mocnym czynnikiem dopingującym do dalszej pracy, pochwały też są potrzebne i jak dobrze poczytać ten wątek to pochwal tez jest troche, moze nawet wiecej niz ocen krytycznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 24 Styczeń 2004 Share Napisano 24 Styczeń 2004 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 24 Styczeń 2004 Share Napisano 24 Styczeń 2004 no coments... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 24 Styczeń 2004 Share Napisano 24 Styczeń 2004 Tje, Damian, nie denerwuj sie, Daniel juz tak ma, ze \'zalicza\' tych ktorych slowa mu sie nie podobaja:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 24 Styczeń 2004 Share Napisano 24 Styczeń 2004 VM: \"Udostepniamy to na forum raczej w innch celach, bardziej jako edukacja\" Damian: \"no coments....\" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 24 Styczeń 2004 Share Napisano 24 Styczeń 2004 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 24 Styczeń 2004 Share Napisano 24 Styczeń 2004 no coments... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 24 Styczeń 2004 Share Napisano 24 Styczeń 2004 mysle ze czas skonczyc dyskusje bo widac ze wy jestescie za dumni i za pewni siebie, a ja mam niestety za małą siłę przebicia. pogadamy za 3 lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 24 Styczeń 2004 Share Napisano 24 Styczeń 2004 Wielkie no coments!... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cochise Napisano 24 Styczeń 2004 Share Napisano 24 Styczeń 2004 Damian, masz juz troche wieksza sile przebicia bo ja calkowicie sie z toba zgadzam, ale zawsze balem sie wyrazic swoje zdanie. Jak sie beda chcieli bic to pomagam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 24 Styczeń 2004 Share Napisano 24 Styczeń 2004 az z ciekawosci juz sciagam :) .. i zgodnie z tradycja pewnie zadam kilka pytan do autora:) EDIT... NO I PYTAN NIE ZADAM BO WATEK ZAMKNIETY... a tak nawiasem mowiac to dlaczego zastal zamkniety??? bo \"jechali\" sobie nawzajem??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 24 Styczeń 2004 Share Napisano 24 Styczeń 2004 było by miło gdyby ktos z moderatorow ukrucił to zalosne widowisko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 24 Styczeń 2004 Share Napisano 24 Styczeń 2004 nawzajem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi