Napisano 21 Styczeń 200421 l Cześć. Jestem początkujacy i zrobiłem model f16 :P takjakby. Z przodu jak się patrzy to można zobaczyć że prawe skrzydło jest troche bliżej niż lewe, popawie to jeszcze. A wy powiedzcie co mam poprawić? A i jak zrobić szybę tak aby wygiąć prostokąt i go włożyć w samolot, jakim narzędziem.? :)
Napisano 21 Styczeń 200421 l Ehh... nie chcesz może umiescić obrazkow jako jpegi?? Powiem szczerze, że nie chce mi się sciągać zipa, rozpakowywać i dopiero przeglądać obrazki. Troszke to niewygodne.
Napisano 21 Styczeń 200421 l hehe i to jeszcze spakowałeś plik .max daj lepiej tak jak kozioo pisze obrazek :)
Napisano 21 Styczeń 200421 l ee do f16 to to narazie nie podobne ;p ja od dawna napalam sie na F-22, jak skoncze ferrari (kiedys...) to se zaczne robic :)
Napisano 21 Styczeń 200421 l Autor Originally posted by darous Cześć. Jestem początkujacy i zrobiłem model f16 :P takjakby. Z przodu jak się patrzy to można zobaczyć że prawe skrzydło jest troche bliżej niż lewe, popawie to jeszcze. A wy powiedzcie co mam poprawić? A i jak zrobić szybę tak aby wygiąć prostokąt i go włożyć w samolot, jakim narzędziem.? :) Macie...ale sie wolno laduje to wszystko:/
Napisano 21 Styczeń 200421 l u mnie nie ladowalo sie dluzej niz sekunda :) ale nie bardzo nic widac na tym obrazku ...
Napisano 21 Styczeń 200421 l chmmm może skoro jesteś początkujący to porob tutki najpierw a potem rób stopniowo bardziej zaawansowane obiekty to moja rada. Zrobisz jak zechcesz.
Napisano 21 Styczeń 200421 l Jeśli mam byc szczery to stawiałbym, że to UFO:/ Lepiej posłuchaj Morfa...
Napisano 21 Styczeń 200421 l gdyby nie bylo napisane ze to samolot to bym nie wiedzal :):) ale pracuj dalej i naprawde tutki pomagaja:):)
Napisano 21 Styczeń 200421 l nom prawda, zmien troche sposob podawania modelu, bo narazie to niewielie widac z tego renderka...
Napisano 21 Styczeń 200421 l Swieta racja MorF proponuje zaczac od czegos prostszego a ten projekcik zostaw sobie jak juz bedziesz troche umial wlaczysz go i wtedy da to ci duzo do myslenia :) hm a co do tego f-16 to mi to przypomina plaszczke :) moze powyginaj zrob skrzydla w pletwy dodasz to i tamto i swietna plaszczka bedzie :) pozdrawaim i sie nie zalamuj tylko procuj pracuj ucz sie :)
Napisano 21 Styczeń 200421 l Pracka jak na początkującego dosyć dobra (Dżast Dżołk). Posłuchaj rady MorF\'a.
Napisano 22 Styczeń 200421 l Autor Dobra dzięki a co to są tutki? od czego zacząć bo w dziale \"podstawy\" tylko sa jakieś śmiecie :(
Napisano 22 Styczeń 200421 l Zajrzyj do działu tutoriale, myślę, że koniecznie musisz zajrzeć również do maxowego helpa - help\\tutorials
Napisano 22 Styczeń 200421 l Autor A wiecie skąd ściągnąć 3dsmaxa 5 lub 6 (choćby z crackiem), lub spolszczyć moją 3 :)
Napisano 22 Styczeń 200421 l Ehh i radze zajrzeć w jeszcze jedno miejsce: http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?fid=66 Również koniecznie.
Napisano 23 Styczeń 200421 l fajnie ze jestes ambitny ale zanim rozpoczniesz jaksi powazny projekt musisz posiadac minimum wiedzy....ja tez proponuje tutki i help\'a
Napisano 23 Styczeń 200421 l Originally posted by darous A wiecie skąd ściągnąć 3dsmaxa 5 lub 6 (choćby z crackiem), lub spolszczyć moją 3 :) mysle ze spolszczenie jakiego kolwiek programu 3d w celu nauki mija sie z celem, wiecej problemu sprawilo by dostosowanie tutoriali do jezykowej wersji programu.
Napisano 23 Styczeń 200421 l tutki to skrot od tutorials czyli tutoriale po polsku to chyba przewodnik :] zacznij od czegoś prostego pobaw się z kulkami i oswietleniem potem pomieszaj modyfikatorami no a pozniej to już sam będziesz wiedział co dalej. Pozdrawiam i nie zrażaj się
Napisano 23 Styczeń 200421 l MorF, lepiej żeby najpierw nauczył się modelować a potem może bawić się kulkami (bez oświetlenia lepiej) [lol2];) [piwo]