pitekkkk Napisano 19 Marzec 2008 Napisano 19 Marzec 2008 To znowu ja. Chciałem czymś w miarę prostym uzyskać realistyczny efekt, chociaż mój komputer i tak z kwiatkami nie dawał już rady, ale mi się efekt podoba, a Wy oceńcie sami. :) Pozdrawiam.
Orangegraphics Napisano 19 Marzec 2008 Napisano 19 Marzec 2008 w sumie same obrączki ładnie, ale strasznie ciemno dookoła. popraw proszę oświetlenie i pokaż jeszcze raz.
Robertus Napisano 19 Marzec 2008 Napisano 19 Marzec 2008 same obraczki bardzo ladne ale po pierwsze to co napisal Xiz0r a po drugie bardzo ciasny i malo ciekawy kadr. ale material i swiatelko mniam!
makbol Napisano 19 Marzec 2008 Napisano 19 Marzec 2008 A mi własnie przeciwnie, podoba się że jest ciemno wokół a detal jest wydobyty i doświetlony. Jak rozumiem jest to displace ? Ładnie wyszło.
Kimmi Napisano 19 Marzec 2008 Napisano 19 Marzec 2008 Obrączki wyszły naprawdę realistycznie. Ja też bym zostawił czarne tło, bo skupia uwagę na właściwym obiekcie, a czerń pasuje do tego materiału.
pitekkkk Napisano 19 Marzec 2008 Autor Napisano 19 Marzec 2008 Jest to obiekt 3D a nie scena, więc pytanie po co ma być jasno na scenie ? żeby sie wszystko błyszczało ? Myślę, że taka ekspozycja jest lepsza, podobnie kadr który skupia uwagę właśnie na obiekcie. A co do modelu, to nie jest displace :P, nie dało się nim zrobić bez wrednych kantów, albo ja nie umialem :P W każdym razie wszystko jest modelowane panowie :D
Touch Napisano 19 Marzec 2008 Napisano 19 Marzec 2008 W każdym razie wszystko jest modelowane panowie :D Bo raz na jakiś czas musi się pojawić jakiś masochista^^ Genialny materiał. Opiszesz, czy top secret? Pozdr
Mortom Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 o wielki pixelu!! modelowane zdobienia wyglądają zajebiaszczo :> Pozdrawiam i gratuluję :)
pitekkkk Napisano 20 Marzec 2008 Autor Napisano 20 Marzec 2008 Program 3dsmax i vray oczywiście :) a modelowane splinami a pózniej na editable poly, aż takim masochistą nie jestem. Co do materiału to na Blendzie oparte plus bumpy w kolejnych materiałach i w masce dirtowa mapka :). A siatki wyglądają następująco: Tak więc bez wyjątkowych poczynań, liczy się sposób :)
deshu Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 aj ladnie ladnie, oj ladnie ladnie, oj ladnie lad-nie.
viz.k Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 a jesli chodzi o to wyciecie/wglebienie to zwykly boolean tak potrafi? zrobiles to na prostym obiekcie a potem bend czy jak?
Rekomendowane odpowiedzi