serratus Napisano 19 Marzec 2008 Napisano 19 Marzec 2008 Wystartowała kolejna edycja CGChallenge ! Uplift Universe Challenge (CG Challenge XXI) 19 March 2008 - 09 June 2008 Dodatkowo w tej edycji firma Softimage wypożycza kopię XSI Essentials 6.5 (wersja niekomercyjna) na czas bitwy każdemu chętnemu uczestnikowi. Jeśli jednak uczestnik zakończy bitwę na czas i odda prace jurorom to będzie mógł używać tego programu na czas nieokreślony oczywiście w trybie niekomercyjnym. Szczegóły: - CGTalk - Sponsorzy i nagrody - Oferta Softimage
Levus Napisano 19 Marzec 2008 Napisano 19 Marzec 2008 Mocna sprawa:D Mam nadzieję, że Polacy pokażą klasę i tym razem! Oferta Softimage'a bardzo fajna swoją drogą. Doskonały i wart naśladowania przykład nowoczesnego podejścia do marketingu.
Kalais Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 Ksiazki David Brin'a zostaly przetlumaczone na polski? Jakos nie moge znalezc. Chodzi mi o te ze swiata Uplift, na ktorym bazuje konkurs... Sundiver Startide Rising The Uplift War Brightness Reef Infinity's Shore Heaven's Reach
OmeN2501 Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 Oj Klicek ale pisza ze luzno i zeby traktowac bardziej jako wskazowke stylu. Wystarczy 15 min poczytac inspiracje by wiedziec co robic ;] Widocznie nauczyli sie czegos po Eonie
floo Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 dobra inicjatywa z wypozyczeniem softu do bitwy i pozniej moznosc jego wykorzystania do prac niekomercyjnych... to uklon w strone uzytkownikow tego softu... ;) P.s. Sorki nie mam polskich znakow...
marcin wuu Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 były co najmniej dwie pierwsze części przetłumaczone - słoneczny nurek i wojny wspomaganych ale to było dawno i mogę się mylić
marcin wuu Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 hehe - ja się skuszę - większych szans w starciu z wymiataczami z cgtalka nie widzę ale dla samej idei warto się spiąć :)
serratus Napisano 20 Marzec 2008 Autor Napisano 20 Marzec 2008 Ja też myślę nad startem tak dla zabawy, poza tym jak za darmo XSI rozdają ;]... Jednak obawiam się texturowania i renderingu, a na video nie mam teama :).
Gomez Napisano 20 Marzec 2008 Napisano 20 Marzec 2008 Jak wystartujecie to wrzuccie tu linki do watkow na cgtalk. Moze jak wymysle cos pokreconego to tez sie skusze :)
ttaaddeekk Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 tez wystartuje, jak tylko zrozumiem temat ;)
Hynol Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 Chyba się skuszę :). Co do tematu to looknijcie na inspiracje - dużo wyjaśniają i niejako poszerzają temat.
ttaaddeekk Napisano 21 Marzec 2008 Napisano 21 Marzec 2008 5 ksiazek z cyklu jest przetlumaczone na polski, jedna nawet wedruje do moich rak :D i postaram sie przeczytac , bo przyda mi sie odwyk od Dicka taki mały offtop ;) http://esensja.pl/magazyn/2003/04/iso/13_11.html
Rekomendowane odpowiedzi