Napisano 19 Marzec 200817 l Wystartowała kolejna edycja CGChallenge ! Uplift Universe Challenge (CG Challenge XXI) 19 March 2008 - 09 June 2008 Dodatkowo w tej edycji firma Softimage wypożycza kopię XSI Essentials 6.5 (wersja niekomercyjna) na czas bitwy każdemu chętnemu uczestnikowi. Jeśli jednak uczestnik zakończy bitwę na czas i odda prace jurorom to będzie mógł używać tego programu na czas nieokreślony oczywiście w trybie niekomercyjnym. Szczegóły: - CGTalk - Sponsorzy i nagrody - Oferta Softimage
Napisano 19 Marzec 200817 l Mocna sprawa:D Mam nadzieję, że Polacy pokażą klasę i tym razem! Oferta Softimage'a bardzo fajna swoją drogą. Doskonały i wart naśladowania przykład nowoczesnego podejścia do marketingu.
Napisano 20 Marzec 200817 l Ksiazki David Brin'a zostaly przetlumaczone na polski? Jakos nie moge znalezc. Chodzi mi o te ze swiata Uplift, na ktorym bazuje konkurs... Sundiver Startide Rising The Uplift War Brightness Reef Infinity's Shore Heaven's Reach
Napisano 20 Marzec 200817 l Oj Klicek ale pisza ze luzno i zeby traktowac bardziej jako wskazowke stylu. Wystarczy 15 min poczytac inspiracje by wiedziec co robic ;] Widocznie nauczyli sie czegos po Eonie
Napisano 20 Marzec 200817 l dobra inicjatywa z wypozyczeniem softu do bitwy i pozniej moznosc jego wykorzystania do prac niekomercyjnych... to uklon w strone uzytkownikow tego softu... ;) P.s. Sorki nie mam polskich znakow...
Napisano 20 Marzec 200817 l były co najmniej dwie pierwsze części przetłumaczone - słoneczny nurek i wojny wspomaganych ale to było dawno i mogę się mylić
Napisano 20 Marzec 200817 l hehe - ja się skuszę - większych szans w starciu z wymiataczami z cgtalka nie widzę ale dla samej idei warto się spiąć :)
Napisano 20 Marzec 200817 l Autor Ja też myślę nad startem tak dla zabawy, poza tym jak za darmo XSI rozdają ;]... Jednak obawiam się texturowania i renderingu, a na video nie mam teama :).
Napisano 20 Marzec 200817 l Jak wystartujecie to wrzuccie tu linki do watkow na cgtalk. Moze jak wymysle cos pokreconego to tez sie skusze :)
Napisano 21 Marzec 200817 l Chyba się skuszę :). Co do tematu to looknijcie na inspiracje - dużo wyjaśniają i niejako poszerzają temat.
Napisano 21 Marzec 200817 l 5 ksiazek z cyklu jest przetlumaczone na polski, jedna nawet wedruje do moich rak :D i postaram sie przeczytac , bo przyda mi sie odwyk od Dicka taki mały offtop ;) http://esensja.pl/magazyn/2003/04/iso/13_11.html